Engelsk fotballegende død: «Han hadde alt»

<p>«Bortsett fra George Best, rangerer jeg Kevin Beattie som den beste spilleren som de britiske øyer har produsert i løpet av 25 år,» skrev den legendariske fotballspilleren og manageren Bobby Robson i sin selvbiografi om Kevin Beattie.</p>
«Bortsett fra George Best, rangerer jeg Kevin Beattie som den beste spilleren som de britiske øyer har produsert i løpet av 25 år,» skrev den legendariske fotballspilleren og manageren Bobby Robson i sin selvbiografi om Kevin Beattie. Foto: Wikimedia

En av Englands største fotballprofiler gjennom tidene, Kevin Beattie, er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

64-åringen døde plutselig etter å ha blitt rammet av akutt blodpropp i hjertet.

Nyheten ble i helgen mottatt med sorg både i og utenfor Storbritannia, melder BBC.

– Han hadde alt; styrken, tempoet, han var best i luften, han kunne hamre inn ballen. Vi kalte ham bare «monsteret», og det var hva han var – et monster av en fotballspiller. Ingen var bedre, skriver John Wark som spilte sammen med Beattie da de vant både FA-cupen og UEFA-cupen med Ipswich på 1970-tallet.

Beattie startet sin karrière i Ipswich, som på den tiden var et av de beste lagene i England. Han spilte 228 ligakamper og scoret 24 mål for klubben.

Les også: 45 milliarder skiftet eier i fotballens kjøpefest

Dilemmaene som avgjør den norske fotballsesongen

Oppdaget av Robson

Den legendariske fotballspilleren og manageren Bobby Robson, som døde i 2009, skrev i sin selvbiografi at Kevin Beattie var en av de aller beste fotballspillerne.

«Bortsett fra George Best, rangerer jeg Kevin Beattie som den beste spilleren som de britiske øyer har produsert i løpet av 25 år. George Best var spesiell, det samme var Bobby Charlton og Denis Law fra samme æra,» skrev Robson, som oppdaget Beatties store talent, ifølge The Telegraph.

Måtte gi seg da han var 28

I 1974 ble Beattie kåret til tidenes første PFA Young Player of the Year. Han spilte ni landskamper for England, og skapte begeistring med sin fascinerende spillestil.

I en alder av 28 måtte han gi seg som fotballspiller på grunn av gjentatte problemer med et skadet kne.

I 1981 spilte han for øvrig en rolle i filmen «Escape to Victory» sammen med blant andre John Wark, Bobby More, Pelé, nordmannen Hallvar Thoresen, Osvaldo Ardiles og Sylvester Stallone, ifølge Wikipedia.

Les også: Coolen om gullkampen: – Rosenborg og Brann må vinne resten

Fotballfans raserte pub i Oslo

«Han kunne endre kampens gang»

«Hvilken venstrefot han hadde. Han kunne banke ballen fra over 60 meter fra venstre side til det ytterste høyre av banen. En slik pasning kunne endre kampens gang. Han var også en stor takler. Ingen kunne røre ham i luften», skrev Robson i sin biografi.

De siste årene fram til sin bortgang jobbet Kevin Beattie for BBC's lokalradio i Ipswich. Senest lørdag kommenterte han en seriekamp, som også ble hans siste oppdrag.

Les også: Hegerberg fjernet landslagsvenninner i sosiale medier

Hegerberg sier fortsatt nei til landslaget


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden