Meny

Landslagsledelsen aner ikke hva som feiler Petter Northug

Petter Northug har slitt etter høydeoppholdet på Tenerife. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
– Det hele er en gåte, sier Vidar Løfshus.

Petter Northug har to tunge sesonger bak seg. Begge årene fikk han problemer etter høydeopphold i sesongoppkjøringen.

32-åringen returnerte til landslaget denne våren, etter å ha stått utenfor i fem år.

Denne uken skulle Northug egentlig deltatt på Toppidrettsveka, men har han meldt avbud. Northug stod også nylig over samlingen som landslaget hadde i Steinkjer. Blinkfestivalen i Sandnes gikk også uten Northug på startstreken.

Tidligere i sommer var Northug på Tenerife, hvor han blant annet trente på over 3700 meter, ifølge NTB.

Northug har de siste ukene opplevd formsvikt, og sprintlandslagstrener Arild Monsen har uttalt at Northug «ikke er trenbar».

 – Vi vet han var forsiktig i høyden på Tenerife, men vi har ingen forklaring. Det hele er en liten gåte, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen torsdag.

– Jeg er tilbake i full trening innen veldig kort tid

Blodprøvene Northug har tatt, viser at ingenting er galt.

– Vi har tatt blodprøver og har prøvd å finne ut hva som skjedde med Petter. Akkurat nå håper vi å få et svar i løpet av høsten, og skal gjøre fysiske tester senere i august, sier Løfshus.

Hovedpersonen selv virker ikke særlig stresset.

Sist uke deltok Northug på et arrangement i Steinkjer. Der lettet langrennsstjernen på sløret rundt hvordan han opplever sin egen form.

– Jeg stresser ikke med at jeg har litt tyngre dager nå. I vår treningshverdag vil du møte dager som er litt tyngre. Da handler det om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme ting som kan gjøre det til en lengre periode. Jeg er tilbake i full trening innen veldig kort tid, sa Northug ifølge Trønder-Avisa.

Petter Skinstad, TV 2s langrennsekspert, mener Northugs problemer de siste årene burde være en vekker.

– Det er ingen tvil om at Petter må innse at kroppen ikke tåler samme belastning lengre. Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen endret treningen da de ble eldre fordi de ikke tålte samme hardkjøret som de gjorde da de var yngre, sier Skinstad til TV 2.

Videre sier han at Northug burde ta en ordentlig treningspause på flere måneder, hvis han skulle gå på en smell.

Skinstad viser til at det var dette Marit Bjørgen gjorde i 2009 etter flere turbulente år. Bjørgen tok da en lengre pause fra treningen, før hun trente seg rolig tilbake i godt gammelt slag.

Populært