Meny

Henrik Ingebrigtsen: – Gjert har fått så mye drit for alt vi har gjort

Henrik og Jakob Ingebrigtsen mottar sine medaljer fra 5000 meteren på Olympiastadion i Berlin søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sier han er imot den norske idrettsmodellen. – Er du god nok, er du gammel nok.

«Team Ingebrigtsen» leverte fantastiske resultater under EM i Berlin. Men trener og pappa Gjert Ingebrigtsen har måttet tåle mye motstand på veien hit, skriver VG.

– Gjert har jo vært «gal» i 20 år. Han har fått så mye drit for alt vi har gjort. Han har tatt veldig mye av støyten. Det har vært så mye styr. I klubben vår da vi var små ... Vi fikk ikke trene med de gruppene vi ville ... Det var så mye motarbeiding i alle retninger, sier sølvmedaljevinner på 5000 meter Henrik Ingebrigtsen til VG.

Les også: Jakob og Henrik Ingebrigtsen tok gull og sølv på 5000-meteren i EM

– Er du god nok, er du gammel nok

– Vi er imot den norske idrettsmodellen, sier trener og pappa Gjert Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Pappa Ingebrigtsen har hele tiden krevd at Henrik, Filip og Jakob måtte ofre det som krevdes, om de skulle oppnå målene sine. Dette ble ikke godt mottatt i omgivelsene. Ifølge barneidrettsbestemmelsene til Norges idrettsforbund kan norske barn blant annet ikke delta i konkurranser med resultatlister før de er 11 år. For Ingebrigtsen-guttene som har hatt ambisjoner om å bli verdensmestere allerede som 6-7-åringer, passet dette dårlig, skriver avisa.

Gjert Ingebrigtsen forteller at de aldri har tenkt begrensninger og rammer og dermed er imot den norske idrettsmodellen.

– Vi lar ting skje på en naturlig måte. Er du god nok, er du gammel nok, sier han til VG.

– Rom for ulike meninger

Presidenten i Norges idrettsforbund Tom Tvedt roser «Team Ingebrigtsen» og sier til VG må være rom for ulike meninger om hva som er best for norsk idrett.

Men han er tydelig på at barneidrettsbestemmelsene er en fordel og ikke en ulempe.

– Barneidrettsbestemmelsene er til for å ivareta barn og ungdom. Jeg er enig i at individer utvikler seg forskjellig, men bestemmelsene setter ikke noen begrensning for kvaliteten på treningen som kan gjøres. Jeg er helt klar på at den norske idrettsmodellen, med barneidrettsbestemmelsene, har satt oss i posisjon til å være en av verdens beste idrettsnasjoner, sier Tvedt til VG.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært