– Kritikken mot Rosenborg-styret er overdrevet

<p>Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng (til venstre), sammen med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun da trenerduoen ble presentert tilbake i 2014.</p>
Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng (til venstre), sammen med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun da trenerduoen ble presentert tilbake i 2014. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Adressa-kommentator Birger Løfaldli forsvarer sparkingen av Kåre Ingebrigtsen, og utelukker ikke at Rini Coolen kan bli hovedtrener på permanent basis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes at en del av kritikken mot styret er overdrevet. En sånn prosess vil uansett ikke bli helt smertefri. Kommunikasjon og enkelte detaljer kunne sikkert være løst bedre, men jeg mener at det var riktig å sparke Kåre Ingebrigtsen. Det var den sportslige utviklingen som var hovedfaktoren for avgjørelsen, selv om noen flere faktorer har spilt inn, sier Løfaldli til ABC Nyheter.

Adressa har tidligere omtalt at Kåre Ingebrigtsen fikk et jobbtilbud fra den svenske klubben Malmø tidligere i år. Styret stilte spørsmål ved måten Ingebrigtsen håndterte situasjonen på, og begynte å tvile på motivasjonen hans.

I tillegg har Kåre Ingebrigtsen blitt kalt inn til styreleder Ivar Koteng to ganger denne sesongen for å svare på resultater og spillestil.

Da Ingebrigtsen tok over trenerjobben i 2014, fikk han ros for bra trøkk på treningene. Flere skal ha nå stilt spørsmål ved om treningene fortsatt holder det samme nivået, ifølge Adressa.

Det var torsdag i forrige uke at suksesstrener Ingebrigtsen ble fjernet fra RBK-jobben han hadde hatt i fire år. Også hans assistent Hoftun fikk beskjed om at han ikke var ønsket med videre.

– Jeg jobbet på kontoret med Hugo Pereira (medlem i RBKs trenerteam), da Kåre ringte meg og sa fra at han hadde fått sparken. Jeg trodde han køddet, men det viste det seg at han ikke gjorde, sa Hoftun til VG, som selv fikk beskjed like etterpå at han led samme skjebne som Ingebrigtsen.

– Kan ende i søksmål

Norsk Fotballtrenerforening er koblet inn og bistår den sparkede trenerduoen i konflikten med Rosenborg.

Partene har foreløpig ikke satt seg ved forhandlingsbordet. Det er tydelig at Ingebrigtsen og RBK ved styreleder Ivar Koteng har ulikt syn på hendelsesforløpet rundt avskjedigelsen.

Trenerforenignens daglige leder Teddy Moen ser ingen grunn til ikke å stole på Ingebrigtsen.

– De fleste har nok skjønt at det ikke har vært helt etter lover og regler i arbeidslivet. Det er en rekke følelser knyttet til dette, sier Moen til VG og mener det gikk «veldig fort i svingene» da RBK fjernet Ingebrigtsen og Hoftun.

Ingebrigtsen sa tirsdag kveld til VG at Rini Coolen, dagens midlertidige Rosenborg-trener, hadde fortalt ham at han hadde blitt tilbudt å ta over RBK mandag 16. juli. Det vil si tre dager før Ingebrigtsen fikk vite at han var sparket. Koteng avviste dette og stemplet Ingebrigtsens uttalelser som løgn.

Trenerforeningen vil bistå Ingebrigtsen og Hoftun i møte med Rosenborg i tiden som kommer.

– Det er uenighet i forhold til prosess og de formaliteter som loven krever, og de ønsker å diskutere klubbens tilbud om en økonomisk kompensasjon. I verste fall, dersom de ikke skulle bli enige om et forlik, kan det ende i søksmål fra trenerne, forteller Moen.

Den tidligere styrelederen i Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, forsvarer styreleder Koteng.

Å være fotballeder og holde hodet kaldt og gjøre alt riktig i slike situasjoner, det er faen ikke lett. Det skal bare en liten feil til, og så er helvete løs , sier han til VG.

Tror Coolen kan bli hovedtrener permanent

Birger Løfaldli håper og tror Rosenborg tar seg tid til å finne en god, langsiktig løsning på trenersiden.

Birger Løfaldli tror Rini Coolen kan få trenerjobben i Rosenborg permanent hvis laget presterer. Foto: Håvard Jensen / Adresseavisen
Birger Løfaldli tror Rini Coolen kan få trenerjobben i Rosenborg permanent hvis laget presterer. Foto: Håvard Jensen / Adresseavisen

– De jobber med det, men jeg blir ikke overrasket om Coolen leder laget ut sesongen. Og hvis resultatene og prestasjonene er gode, kan man nok ikke utelukke helt at han får jobben som hovedtrener permanent, sier kommentatoren til ABC Nyheter.

Det var nettopp det som skjedde med Kåre Ingebrigtsen. Han ble i utgangspunktet hovedtrener midlertidig for Rosenborg etter sparkingen av Per Joar Hansen i 2014.

Etter gode resultater fikk Ingebrigtsen jobben permanent senere på året.

Onsdag møtte Rosenborg det skotske laget Celtic borte i den første av to kamper i den andre kvalifiseringsrunden til årets Champions League.

Rosenborg tok ledelsen etter et kvarter, men klarte ikke stå imot presset fra skottene. Returoppgjøret spilles på Lerkendal førstkommende onsdag.

– Det var bra takter i åpningen av kampen, men det ble tyngre etter hvert. Jeg tror Rosenborg kunne ha tapt mot Celtic med både Ingebrigtsen og Coolen som trener, mener Løfaldli.

Spillerne ba styret gjeninnsette Ingebrigtsen

Etter at Ingebrigtsen fikk sparken, ba Rosenborg-spillerne styret om å gjeninnsette Ingebrigtsen.

«Vi, en samlet spillergruppe, er monumentalt uenig i styrets beslutning om å avskjedige Kåre og Erik. En samlet spillergruppe har stått bak trenerteamet til siste slutt, og gruppa mener de var og ville vært best skikket til å utvikle oss videre. Spillergruppa ba om at styret skulle gjeninnsette Kåre og Erik, men styret sto på sitt», skrev Rosenborg-spillerne

– Hvorfor var Kåre så godt likt blant spillerne?

– Han er en trivelig mann, som er flink sosialt. Han klarte å skape samhold og få humøret tilbake i laget da han tok over. Dette var en årsak til at det gikk så bra i starten av hans periode. I tillegg har Rosenborg prestert veldig bra under Kåre Ingebrigtsen, med blant annet tre strake seriegull, poengterer Løfaldli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært