Eggen ut mot Helland og Bendtner

<p>Rosenborgs Pål André Helland og Nicklas Bendtner svarer på kritikken fra Nils Arne Eggen. Her under en eliteseriekamp mot Molde på Lerkendal stadion i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix</p>
Rosenborgs Pål André Helland og Nicklas Bendtner svarer på kritikken fra Nils Arne Eggen. Her under en eliteseriekamp mot Molde på Lerkendal stadion i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Nils Arne Eggen kritiserer Pål André Helland og Nicklas Bendtner og sier at med dem to på banen er det som å spille med ni mann. Kommentator reagerer på svaret fra Rosenborg-spillerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For å si det rett ut: Når vi har dem på banen (Helland og Bendtner), spiller vi jo med ni mann. Når Pål mister ballen nå, og det gjør han ofte, så tar han en æresrunde for å slippe å bruke krefter, før han kommer luntende etter, uttalte Nils Arne Eggen til Avisa Sør-Trøndelag.

Rosenborg måtte se seg slått av Celtic i mesterligakvalifiseringen i Glasgow onsdag, med stillingen 3-1. Etter kampen svarte Helland på kritikken i VG.

– Da er det godt gjort å ligge i toppen. Da er det fantastisk av de ni andre spillerne, sier han, men legger til at Eggen skal få mene det han vil.

– Jeg har vært bedre på det fotballmessige tidligere, men at jeg ikke løper nok, kan jeg ikke arresteres for. Det nekter jeg å godta.

Aktuelt: Koteng kaller Ingebrigtsens uttalelser for løgn

– Helt feil å gå rett i forsvar

Heller ikke Nicklas Bendtner, som sto for den målgivende pasningen på RBKs ene mål, vil si seg enig i kritikken.

Nils Arne Eggen kritiserte Pål André Helland og Nicklas Bendtner etter Celtic-kampen onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Nils Arne Eggen kritiserte Pål André Helland og Nicklas Bendtner etter Celtic-kampen onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det er moderne fotball nå. Det er lenge siden han har vært involvert som fotballtrener. Han er en mann man skal ha respekt for i Rosenborg, men tidene endrer seg. Og nå har vi andre som konsentrerer seg om det. De som ikke trener lenger, bør kanskje forbli det, sier han.

Birger Løfaldli, som er sportskommentator i Adresseavisen, er ikke veldig imponert over svaret fra Bendtner og Helland.

– Jeg synes det er rart at de ikke lytter mer når Eggen uttaler seg. Det minner litt om det samme som Kåre Ingebrigtsen gjorde i juni, han avfeide det Eggen kom med. Alt som Nils Arne Eggen sier er ikke riktig, men jeg mener at noe av det kan være nyttig å lytte til, sier han til ABC Nyheter.

– Dermed mener jeg at det er feil å gå rett i forsvar, ved å antyde blant annet at Eggen har gått ut på dato. Nå skal det også sies at Eggen setter det veldig på spissen ved å si at Rosenborg spiller med ni mann, påpeker Løfaldli, som følger Rosenborg tett.

Returoppgjøret mot skottene spilles på Lerkendal førstkommende onsdag.

Aktuelt: Kåre Ingebrigtsen er ferdig som RBK-trener

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært