Steinar Hoen hyller Jakob Ingebrigtsen: – Hinsides

<p>Jakob Ingebrigsten etter 1500 meter under Bislett Games på Bislett stadion tidligere denne sesongen.</p>
Jakob Ingebrigsten etter 1500 meter under Bislett Games på Bislett stadion tidligere denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Den tidligere europamesteren i høydehopp tror 17-åringen har mer å gå på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag løp Jakob Ingebrigtsen (17) inn til 3.31,18 på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Monaco. Dermed ble det personlig rekord og U18-europarekord for yngstebror Ingebrigtsen.

– Det løpet til Jakob var helt hinsides. Han startet sesongen med å løpe på 3.39 på 1500 meter. Deretter løp han 3.36 på Bislett, og han løp nå på 3,31. Hva skal man si? Dette er i absolutt verdensklasse, sier Steinar Hoen, Bislett Games-general og tidligere europamester i høydehopp, til ABC Nyheter.

– Tror du han har mye å gå på med tanke tider?

Steinar Hoen er mektig imponert over prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Steinar Hoen er mektig imponert over prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ja, det tror jeg. Han bør det i hvert fall. Jakob ligger langt foran sin egen alder når det kommer til profesjonell trening, det har han jo drevet med i mange år allerede. I tillegg har han enda ikke fullført videregående skole, og kroppen hans er ikke fysisk utviklet 100 prosent enda. Når det kommer til den taktiske biten, har han allerede kommet langt. Han løper smart og virker veldig god taktisk, poengterer Hoen.

Det er om ikke lenge duket for EM i friidrett i Berlin. På 1500 meter er det tre blad Ingebrigtsen på startstreken. Hoen anser Filip Ingebrigtsen som favoritt på distansen.

Den farligste konkurrenten til Filip, er Jakob, mener Hoen.

Filip Ingebrigtsen satte norsk rekord på 1500 meter med tiden 3.30,02 fredag.

– De som følger dette veldig tett, hadde egentlig trodd og visst at Filip har et potensial til å løpe ned mot 3.30 og kanskje under. Dette var overraskende, men ikke helt uventet heller, sier en engasjert Hoen.

– Hvor sensasjonelt hadde ikke det vært?

Søndag gjorde Henrik Ingebrigtsen comeback på 1500 meter. Han konkurrerte for første gang på distansen på nesten to år. Under Diamond League-stevnet i London løp 27-åringen inn til fjerdeplass på tiden 3.35,61. Eldstebror Ingebrigtsen ble beste europeer i feltet, og overfor TV 2 lanserer han en drøm før EM.

Hvis vi hadde klart tre Ingebrigtsen på topp tre, hvor sensasjonelt hadde ikke det vært? Vi er gode nok. At alle tre skal ha et perfekt løpsopplegg og ha dagsformen er så usannsynlig, men det kan gå . Tenk så kult! Ingen hadde brydd seg om rekkefølgen, så lenge jeg er på topp, sier han til TV 2.

Kan brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen tapetsere pallen på 1500 meter under EM i Berlin? Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Kan brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen tapetsere pallen på 1500 meter under EM i Berlin? Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Steinar Hoen likte det han så av Henrik Ingebrigtsen søndag.

– Det var hyggelig å se Henrik tilbake, og det var et veldig bra løp. Han så utrolig sterk ut på slutten, sier han, før han legger til:

– Men vi skal ikke glemme at det er flere andre gode europeere også på distansen. Og 1500 meter er en av de aller tøffeste distanse å lykkes på, fordi både 800 og 5000 meter-løpere kan hevde seg på distansen, påpeker Hoen overfor ABC Nyheter.

EM arrangeres i Berlin mellom 7. og 12. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden