Kaggestad fyrer løs mot Boasson Hagen: – Amatørskap

<p>Johan Kaggestad mener Edvald Boasson Hagen kom inn i Tour de France i for dårlig form.</p>
Johan Kaggestad mener Edvald Boasson Hagen kom inn i Tour de France i for dårlig form. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

TV 2-ekspert Johan Kaggestad mener det blir for dumt å skylde på varmen hvis man ikke presterer under Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under tirsdagens etappe av Tour de France satt Edvald Boasson Hagen i en fin posisjon da det var en kilometer igjen til mål. Men 31-åringen hadde ikke sjans til å henge med de beste på den tøffe avslutningen. Slovakiske Peter Sagan vant etappen.

Kaggestad synes Boasson Hagen gjorde en bra innsats på gårsdagens etappe, men legger til at det er opplagt at Boasson Hagen ikke har det som skal til for å henge med de aller beste.

Boasson Hagen endte til slutt som nummer 43 på etappen, hvor avslutningen i utgangspunktet skulle hans egenskaper godt. Den norske syklisten har så langt slitt med varmen i touren.

– Tjener man mye penger kan det bli for behagelig

Det er amatørskap. Noen takler varme bedre enn andre, men det går an å tilpasse seg varmen. Man må være ganske tett i pappen dersom man ikke er forberedt på at det kommer til å bli 30-35 varmegrader og relativt høy luftfuktighet mange dager i Tour de France i juli måned , sier Johan Kaggestad til TV 2.

Tradisjonen tro er 74-åringen ekspertkommentator for kanalen under årets Tour de France.

Boasson Hagen var et stort talent i ung alder, og ble omtalt som tidenes sykkeltalent. Kaggestad sier Boasson Hagen ble genierklært. Nå etterlyser TV 2-eksperten sult hos 31-åringen.

Jeg er ikke sikker på om Edvald har hatt den sulten og nysgjerrigheten de siste årene. Tjener man mye penger kan det lett bli litt for behagelig, sier Kaggestad.

– Ingen krise det Edvald presterte

Theis Magelssen kommenterer Tour de France for Eurosport. Han innså tidlig at Boasson Hagen ikke hadde sin beste dag på gårsdagens etappe.

– De beste satt veldig lett, og jeg skjønte fort at det ikke ville gå for Edvald i går. På papiret burde gårsdagens etappe passet han ganske bra. Men nivået i årets Tour de France er skyhøyt. Jeg kan ikke huske et startfelt hvor det har vært så mange sterke ryttere, sier han til ABC Nyheter.

Edvald Boasson Hagen etter målgang på fjerde etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen etter målgang på fjerde etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Til tross for en svak avslutning i går, vil ikke Magelssen avskrive rytteren fra Rudsbygd.

– Det er vanskelig å si med formen hans. Jeg er litt usikker, men han er kanskje ikke på sitt aller, aller beste. Han hadde en litt trøblete start på sesongen med sykdom blant annet. Men det var ingen krise det han presterte i går. Det var tross alt første gangen han fikk kjøre for egne sjanser. De aller beste rytterne er ekstremt gode, og de norske er dessverre ikke blant de. Edvalds sjanse for å vinne en etappe, tror jeg er å havne i et brudd, slik som da han vant i fjor.

Les også: Boasson Hagen-trener: – Edvald tester på høyere nivå enn i fjor

– Nordmenn er bortskjemte med etappeseire

Boasson Hagen er lagkamerat med en av verdens beste spurtere gjennom tidene, Mark Cavendish. Briten har 30 etappeseiere i Tour de France, og er kaptein på Team Dimension Data. Magelssen mener briten ikke har sett særlig hvass ut på årets første etapper i touren.

– Jeg tviler på at Cavendish fullfører årets ritt. Han gjorde ikke det i fjor, og vi så Edvald prestere godt etter at Cavendish måtte bryte sist år. Da fikk Edvald stor frihet, og han var faktisk nær ved å vinne en massespurt, sier han.

Da Thor Hushovd var aktiv, vant han nesten en etappe i hver Tour de France som han startet. Dette toppet seg i 2011 da Boasson Hagen og Hushovd vant to etapper hver.

Thor Hushovd (høyre) spurtslår Edvald Boasson Hagen under Tour de France i 2011. En av Hushovd lagkamerater jubler i bakgrunnen. Foto: AP
Thor Hushovd (høyre) spurtslår Edvald Boasson Hagen under Tour de France i 2011. En av Hushovd lagkamerater jubler i bakgrunnen. Foto: AP

Vi nordmenn er bortskjemte med etappeseire i Tour de France. Det som skjedde i 2011 hører sjeldenhetene til. Det tviler jeg på kommer til å skje igjen. Vi kan ikke forvente å vinne etapper hvert år, men vi kan håpe. Vi har to ryttere som er kapable til det, poengterer Magelssen overfor ABC Nyheter.

Les også: Boasson måtte fjerne galleblæren

Kristoff skylder på varmen

Alexander Kristoff, som mener høye temperaturer har ødelagt litt for ham så langt i åres tour, står foreløpig bokført med en fjerde, femte- og sjuendeplass som sine foreløpig beste plasseringer.

Alexander Kristoff varmer opp til lagtempoen før den tredje etappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Alexander Kristoff varmer opp til lagtempoen før den tredje etappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg synes Kristoff har levert ganske bra. Han er ikke blant de aller raskeste spurterne, og han må gjøre mye jobb selv, han får ikke altfor mye hjelp fra eget lag. Når det gjelder varmen, så er det likt for alle, men noen takler det bedre enn andre, påpeker Eurosport-kommentatoren.

Torsdag sykles den sjette etappen i årets Tour de France. Rittet avsluttes i Paris 29. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden