FIS-presidenten bruker trolig ikke sin dobbeltstemme

– Trondheims VM-sjanser er styrket

<p>Torsdag 17. mai faller avgjørelsen om hvem som får ski-VM i 2023, kandidater er Planica og Trondheim. Skipresident Erik Røste (t.v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik.</p>
Torsdag 17. mai faller avgjørelsen om hvem som får ski-VM i 2023, kandidater er Planica og Trondheim. Skipresident Erik Røste (t.v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik. Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix

FIS-president Gian-Franco Kasper sier at han mest sannsynlig ikke kommer til å bruke sin dobbeltstemme når ski-VM i 2023 skal tildeles. Avgjørelsen faller torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis det stemmer så styrker det Trondheims sjanser, all den tid han (Gian-Franco Kasper) ville ha stemt for Planica, og alt tyder på det, sier Adressa-kommentator Birger Løfaldli til ABC Nyheter.

Torsdag kommer svaret på om Trondheim eller slovenske Planica får arrangøransvaret for verdensmesterskapet om fem år.

Tirsdag ble søknadene presentert for de 16 medlemmene i styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det ligger an til å bli svært jevnt. Den norske delegasjonen har fryktet dobbeltstemmen til FIS-president Gian-Franco Kasper, som angivelig skal være tilhenger av Planicas søknad.

– Spent og hektisk stemning

Men sveitseren forteller at han mest sannsynlig ikke kommer til å stemme.

FIS-president Gian-Franco Kasper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIS-president Gian-Franco Kasper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg stemmer mest sannsynlig ikke. Hvis det er likt antall, stemmer jeg ikke. Er det ujevnt antall, stemmer jeg, sier Kasper til NRK.

Birger Løfaldli er selv til stede på FIS-kongressen i Hellas. Adressa-kommentatoren spår en jevn avstemning.

– Det er spent og hektisk stemning, kanskje særlig i den trønderske leiren. Planicas sjef virker roligere enn Guri Hetland (sjef for Trondheims søknad), spørsmålet er om det kun er på overflaten. Det går mot en spennende sluttspurt, sier han.

Dette er fjerde mesterskap på rad hvor Planica søker om å arrangere ski-VM. Trondheim søkte også om å få arrangere VM i 2021, men da falt valget på tyske Oberstdorf.

Aktuelt: Sørkoreaner kan felle Bjørgens VM-drøm

Bjørgen: – God magefølelse

Marit Bjørgen har de siste dagene snakket Trondheims sak på FIS-kongressen. Det har gitt langrennsdronningen tro på at den trønderske alternativet får de ni stemmene som skal til i torsdagens avstemning.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde en magefølelse for Planica da jeg kom hit. Den har nå endret seg totalt. Nå har jeg en god magefølelse, men dette er selvsagt en helt annen konkurransearena enn jeg er vant til, sier den tidligere langrennsdronningen til NTB.

VM-sjef Guri Hetland sa til ABC Nyheter sist uke at hun er glad for å ha med Bjørgen på laget.

– Det er kjempeviktig. Marit har et navn, ansikt og personlighet i skiverdenen som alle kjenner. Det er en fordel, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden