Svensk skistjerne takker Northug: – Han har betydd veldig mye

<p>Petter Northug skrenser ved målgang like foran Marcus Hellner under VM-stafetten i Oslo i 2011.</p>
Petter Northug skrenser ved målgang like foran Marcus Hellner under VM-stafetten i Oslo i 2011. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Marcus Hellner la søndag skiene på hylla. Mandag takker han Petter Northug for de mange duellene i skisporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var først og fremst i begynnelsen at jeg kunne kjempe med ham. Han har hatt en betydelig bedre karriere enn meg og var en tøff konkurrent, men det har vært veldig artige dueller. Jeg er glad vi hadde dem, for det var med å løfte meg veldig som skiløper. Det lærte meg hva som måtte til. Han har hjulpet meg på mange måter, sier Hellner ifølge Svenska Dagbladet.

Svensken hadde mange oppgjør med trønderen i langrennssporet, og sistnevnte passet ofte på å sende stikk retning Sverige og Hellner.

– Han har betydd veldig, veldig mye for skisporten. Han har den rette profilen og har lokket yngre seere. Man merket stor forskjell på interessen da han slo gjennom. Det kan vi takke ham for. Jeg er glad for at jeg fikk konkurrere mot ham, sier Hellner.

Les også: Ole Morten Iversen blir ny landslagssjef

32-åringen offentliggjorde søndag at han legger opp. Han begrunnet det med at han ikke hadde drivkraften som skulle til for å fortsette.

Hellner har vært med i verdenstoppen i tolv sesonger. Sist vinter var en sjetteplass i verdenscupen hans beste individuelle resultat.

OL i Sør-Korea ble heller ingen opptur for ham.

Hellner tok individuelt OL-gull på 30 kilometer i Vancouver i 2010. I tillegg tok svensken sprintgull under VM i Oslo i 2011. Totalt har han elleve medaljer i OL- og VM-sammenheng.

Se video: Northug: – Kan ikke garantere at det ikke blir trøbbel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden