Svenske tabbeski ødela stafetten for tittelforsvareren

Marcus Hellner sender ut Sveriges ankermann Calle Halfvarsson på stafetten.
Marcus Hellner sender ut Sveriges ankermann Calle Halfvarsson på stafetten. Foto: Carlos Barria / Reuters

Sverige gikk på en klassisk smørebom i søndagens OL-stafett der Norge vant. – Det var sjanseløst, sier Daniel Rickardsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige havnet langt bak til slutt og ble nummer fem. Rickardsson var mannen som hadde det verst. Han tapte nesten halvannet minutt til teten.

Rickardsson måtte forklare en «vallamiss» til det svenske pressekorpset.

– Det var absolutt ikke bra. Det kjentes bra før løpet, men jeg merket allerede i første bakken at dette går bare ikke, sier Richardsson.

Les også: Klæbo sikret norsk stafettgull

Uheldig

Svenske Daniel Rickardsson i aksjon under stafetten i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Svenske Daniel Rickardsson i aksjon under stafetten i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hva var det som ikke fungerte, kroppen eller skiene?

– Det var skiene uten tvil, både feste og glid. Det var et slit for alle. I dag hadde jeg ikke ski til å kunne henge med. Slik er det bare, sier Rickardsson.

Han har flere ganger i karrieren opplevd å ha blitt smurt bort. Det skjedde blant annet i VM i Val di Fiemme i 2013.

Les også: Bjørndalen jublet for konas sølv

– Jævlig dårlige ski

Den svenske smøresjefen Urban Nilsson tar på seg skylden for de dårlige skiene.

– Jeg er ikke fornøyd jeg heller. Akkurat nå kan jeg ikke svare på hva feilen er, og det driter jeg i. Jeg i spissen får be guttene og alle der hjemme om unnskyldning. Vi vil være med å krige om medaljer, men i dag gikk vi oss bort. Vi hadde jævlig dårlige ski i dag. Vi får be om unnskyldning. Vi skal ikke ha et så lavt bunnivå, sier han til Aftonbladet.

Og fortsetter:

– Dette skal ikke skje i et OL, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Sveriges Charlotte Kalla under 10 km fristil, hvor hun ifølge svenske skieksperter hadde dårlige ski. Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix
Sveriges Charlotte Kalla under 10 km fristil, hvor hun ifølge svenske skieksperter hadde dårlige ski. Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

Trøbbel for Kalla

Svenske langrennsreportere sier til NTB at Charlotte Kalla skal ha hatt ganske dårlige ski på 10-kilometeren, men lojal som hun er, har hun ikke sagt noe om det i intervjuer.

Etter at OL startet med god kulde har været slått om de siste dagene. Det har blitt varmere, og hittil ser det ut som væromslaget har slått ut det svenske smøreteamet.

De svenske langrennsherrene kom til start på stafetten som dobbelt tittelforsvarer etter gull både i 2010 og 2014. Rickardsson var med på begge triumfene.

Personvernpolicy