Bjørndalen gikk på smell: – Det har vært mer krevende enn jeg hadde sett for meg

<p>Ole Einar Bjørndalen erkjenner at OL-vrakingen var tøff.</p>
Ole Einar Bjørndalen erkjenner at OL-vrakingen var tøff. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ole Einar Bjørndalen (43) blir likevel ikke med i EM i skiskyting. Skiskytterlegenden er ærlig på at OL-vrakingen var tung å svelge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I pressemeldingen fra Norges Skiskytterforbund blir det ikke opplyst om hvorfor.

Til VG sier Bjørndalen at vrakingen var mer krevende enn han hadde sett for seg.

– Det har vært mer krevende enn jeg hadde sett for meg, både mentalt og praktisk. Det har vært dager hvor det har vært tungt å være i bevegelse, sier Bjørndalen til VG.

EM i skiskyting i italienske Val Ridanna startet allerede onsdag med normaldistanse for menn. Der ble Håvard Gutubø Bogetveit beste norske på 14.-plass. på 15-kilometeren for kvinner ble Kaia Wøien Nicolaisen beste norske på 8.-plass.

– Jeg har nok blitt utladet og har ikke klart å gjennomføre den planlagte treningen. Derfor har jeg bestemt meg for for at andre bør gå som er topp forberedt til løpene, sier Bjørndalen til Aftenposten.

Olympiatoppen var skeptisk til vrakingen

Seks norske kvinner og seks menn er med for Norge i mesterskapet. De neste konkurransene går fredag. Da er det sprint for både kvinner og menn på programmet.

Da det ble kjent at Ole Einar Bjørndalen ikke ble tatt ut til OL i Pyeongchang ble det opplyst at EM var et alternativ for konkurranse.

Bjørndalen sa selv at han var uenig i OL-vrakingen.

Fakta om Ole Einar Bjørndalen

* Navn: Ole Einar Bjørndalen

* Alder: 43 (27. januar 1974 i Drammen)

* Idrettsgren: Skiskyting

* Klubb: Simostranda

* OL-medaljer: 13 (8-4-1)

* VM-medaljer: 45 (20-14-11)

* Verdenscupen: 95 individuelle seirer (1 i langrenn), 6 sammenlagtseirer

* Tidenes mestvinnende vinterolympier

Det skal ha vært diskusjoner mellom Olympiatoppen og forbundet om Bjørndalens OL-deltagelse. Vrakingen av Bjørndalen skal ha blitt møtt med skepsis hos Olympiatoppen.

Det er Olympiatoppen som alltid har siste ord i et OL-uttak, men det er sjeldent at de gjør om på forbundenes innstilling.

– Det var det sportslige som talte i første rekke. Han har to 18.-plasser som best i verdenscupen denne sesongen, men vi har lagt vekt på hele totalvurderingen, sa konstituert sportssjef i skiskytterforbundet Per-Arne Botnan til NTB.

Tidenes mestvinnende

43-åringen er tidenes mestvinnende vinterolympier. Bjørndalen står med åtte gull, fire sølv og en bronsemedalje i OL.

Bjørndalen OL-debuterte under vinterlekene i Lillehammer i 1994. Allerede fire år senere tok han sitt første OL-gull på sprinten i Nagano. Under OL i Salt Lake City i 2002 tok utøveren fra Simostranda hele fire gull. Buskerudgutten har også deltatt i Torino (2006), Vancouver (2010) og Sotsji (2014). For fire år siden tok Bjørndalen gull både på sprinten og i miksstafett.

Aktuelt:

Besseberg forhørte seg om Bjørndalens OL-muligheter

Thingnes Bø: – Kjemperart å skulle dra til OL uten Bjørndalen

Personvernpolicy