Meny

Nora Mørk-saken:

Landslagsprofiler sendte brev til Håndballforbundet

Stine Bredal Oftedal (til venstre) støtter Nora Mørk.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
– Hele hendelsen Nora har vært oppe igjennom vinteren er trist, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Seks av Nora Mørks landslagsvenninner har sendt et brev til Norges Håndballforbund der de kritiserer behandlingen av Mørk, skriver VG onsdag.

Tre av disse spillerne er landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, Heidi Løke og Kari Aalvik Grimsbø. Brevet ble skrevet for halvannen uke siden.

– Vi ga uttrykk for at det er veldig synd at Nora vurderer å trekke seg fra landslaget. Vi skrev også at forbundet bør komme med en beklagelse, og at de tar tak i saken og ser alvoret i den, sier Løke til VG.

Mandag sendte forbundet stjernespilleren en skriftlig unnskyldning. Der kommer det fram at NHF innrømmer at prosessen kunne vært håndtert «bedre og annerledes».

– Hele hendelsen Nora har vært oppe igjennom vinteren er trist. Når hun da ikke føler at hun fikk god nok støtte tidlig nok, så er det avgjørende at forbundet ser nøye på dette. Skjer noe lignende igjen, så må rutinene også være bedre. Det har vi også sagt ifra om, sier lagvenninne og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til VG.

– Helt knust

Nora Mørk hevder at de stjålne, private bildene hennes har sirkulert blant norske herrelandslagsspillere.

I et intervju med VG tirsdag sa Mørk at hun er så skuffet over ledelsen i Norges Håndballforbund at hun vurderer å gi seg på landslaget.

– Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei, sa hun.

Mørk hevder på sin side at hun varslet håndballforbundet 30. oktober om saken, men at forbundet ikke har tatt tak. Håndballforbundet avviser dette.

– Vi har behandlet saken uavhengig av det sportslige som best vi kan og uavhengig av at gutta spiller EM eller ikke, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

Myrhol reagerer på tidspunktet

Norges herrelandslag spiller for øyeblikket EM i Kroatia. Kaptein Bjarte Myrhol ga Nora Mørk klar beskjed om at han ikke liker tidspunktet for bildedelingssaken.

– Vi våknet opp på morgenen tirsdag til en veldig trist personalsak med Nora. Vi syntes det var kjedelig. En samlet tropp syntes det var utrolig trist at det kom ut på det tidspunktet det gjør og også måten, sier Myrhol på spørsmål fra NTB.

Mørk svarer onsdag på utspillet i et brev sendt via epost til NTB. Hun sier det er «sårt» at Bjarte Myrhol har sirkulert sine tanker om timing, fordi han for henne og familien er en ekte helt.

– Jeg ber pent om forståelse for at jeg ikke har kunnet kontrollere timingen og er fanget av menn fra idrettens ledelse som ikke har bidratt, skriver hun blant annet i brevet, der hun først og fremst kritiserer ledelsen i håndballforbundet.

Les også:   Håndballpresidenten om Mørk-saken: – Aldri ment å skjerme noen eller skjule noe

Populært