Mike Tyson åpner egen marihuana-skole

<p>Mike Tyson blir omtalt som «The Baddest Man on the Planet». Foto: AP</p>
Mike Tyson blir omtalt som «The Baddest Man on the Planet». Foto: AP

Den tidligere bokseren Mike Tyson skal satse på marihuana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. januar ble marihuana legalisert i California. Det skal den tidligere tungvektsmesteren i boksing, Mike Tyson, benytte seg av.

Det amerikanske nettstedet The Blast skriver at 51-åringen forbedrer seg på å «revolusjonere hasjindustrien».

Tyson har nemlig kjøpt et terreng på 160.000 kvadratmeter i ørkenbyen California City. Den nye gården skal hete «Tyson Ranch», og skal blant annet omfatte en stor marihuana-plantasje.

I tillegg skal det komme en skole ved navn «Tyson Cultivation School». Her skal man lære å dyrke marihuana.

20. desember var Tyson selv på plass for å ta det første spadetaket i bakken. Tysons forretningspartner Robert Hickman sier til The Blast at Tyson Ranch vil bli «en oase i ørkenen».

Startet treningskjede

I mai ble det kjent at Tyson satser stort og oppretter en kjede bokseakademier i flere verdensdeler. Mike Tyson Academy får hovedkvarter i Las Vegas og starter opp med sentre i Bahrain, Marokko, De forente arabiske emirater, India og Sveits, for å nevne noen land.

Noe av motivasjonen for den nye karriereretningen forklarer Tyson med at han alltid må ha noe å gjøre.

– Jeg er redd når jeg ikke gjør noe. Om jeg ikke jobber, er jeg redd. Det er veldig skummelt. Jeg jobber på, og jeg ser fram til dette, sa amerikaneren.

Tyson er en av verdens mest kjente og kontroversielle idrettspersonligheter. I 1986 ble han som 20-åring tidenes yngste verdensmester i tungvektsboksing. Senere har sittet i fengsel og slitt med narkotikamisbruk, men aller mest kjent er han for å ha bitt av en del av øret til motstanderen Evander Holyfield i 1997.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden