Ronaldo om VM-kampen mot Norge: – Det var bare flaks

<p>Her faller avhjørelsen, som sikrer Norge videre avansement i fotball-VM. Kjetil Rekdal har tatt straffesparket. Brasils målvakt Taffarel er på vei mot riktig hjørne. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix</p>
Her faller avhjørelsen, som sikrer Norge videre avansement i fotball-VM. Kjetil Rekdal har tatt straffesparket. Brasils målvakt Taffarel er på vei mot riktig hjørne. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

20 år etter tapet mot Norge i VM, ønsker Brasil å revansjere tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 9. juni møter Norge Brasil på Ullevaal Stadion klokken 17. Og det er 1998-utgavene av landslagene som skal møtes til dyst.

Det er Aftenposten som arrangerer kampen. I en pressemelding skriver avisen at de mest sentrale spillerne fra 98-lagene vil delta i oppgjøret.

Rekdal: – Har alltid vunnet mot Brasil

Til sommeren er det 20 år siden et av tidenes norske idrettsøyeblikk ble skapt.

Ronaldo, som ble kåret til verdens beste spiller i 1997 og 2002, skal spille kampen. Mannen som avgjorde kampen i Marseille, Kjetil Rekdal, skal lede Norges lag.

– Jeg er en av de få i hele verden som alltid har vunnet mot Brasil. Det er en artig statistikk. Og den skal ikke ødelegges, sier Kjetil Rekdal.

– Gjenopprette Brasils ære

Den brasilianske spiss-stjernen Ronaldo er på sin side like sikker på seier i revansjeoppgjøret.

– Jeg kommer til Ullevaal i juni for å gjenopprette Brasils ære. Jeg skjønner ikke at dere fortsatt snakker om den kampen, det var bare flaks, sier han til Aftenposten.

Disse skal spille kampen:

Disse spillerne skal spille for Brasil:
Ronaldo, Bebeto, Roberto Carlos, Emerson, Gonçalves,
Edmundo, Cesar Sampaio. Flere navn vil offentliggjøres
fortløpende.

Disse spillerne skal spille for Norge:
Kjetil Rekdal, Frode Grodås, Tore André Flo, Håvard Flo,
Vidar Riseth, Roar Strand, Jan Ivar «Mini» Jakobsen, Stig
Inge Bjørnebye, Henning Berg, Erik «Myggen» Mykland,
Gunnar Halle, Egil Østenstad, Dan Eggen og Øyvind Leonhardsen. Flere navn vil offentliggjøres fortløpende.

Egil «Drillo» Olsen skal lede Norges lag.

– Jeg har aldri tapt for Brasil. Og jeg vil ikke gjøre det denne gangen heller. Dette gleder jeg meg til, sier Drillo i en uttalelse.

Aftenposten har jobbet med å arrangere kampen i fire år.

Billettsalget starter torsdag 30. november klokken 09:00. Kampen vil bli sendt på NRK.

Tapte mot Italia

Norge måtte vinne kampen i Marseille for å ta seg videre fra gruppespillet i VM. Brasil tok ledelsen 1-0 ved Bebeto i det 78. minutt. Fem minutter senere utlignet Tore Andre Flo.

Fem minutter senere blir sistnevnte dratt ned i 16-meteren av en brasiliansk forsvarer. Dommeren pekte på straffemerket og Kjetil Rekdal satte straffen sikkert i mål. Kampen endte 2-1 til Norge, som dermed var klare for åttendedelsfinalen.

I den kampen tapte Norge 0-1 mot Italia etter scoring av Christian Vieri.

Norge-Brasil i VM-kamp i Marseille. Tore André Flo i duell med Brasils Bebeto i første omgang. Ved pause var stillingen 0-0. Scan-Foto: Erik Johansen Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Norge-Brasil i VM-kamp i Marseille. Tore André Flo i duell med Brasils Bebeto i første omgang. Ved pause var stillingen 0-0. Scan-Foto: Erik Johansen Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Bebeto, Carlos, Emerson

Med på det brasilianske laget som kommer til Oslo er også mannen som scoret Brasils mål i den legendariske Marseille-kampen, måltyven Bebeto. Det samme er forsvarsstjernen Roberto Carlos.

Kommer gjør også brasilianerne Emerson, Gonçalves, Edmundo, Cesar Sampaio.

Kjetil Rekdal, Frode Grodås, Tore André Flo, Håvard Flo, Vidar Riseth, Roar Strand, Jan Ivar «Mini» Jakobsen, Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Erik «Myggen» Mykland, Gunnar Halle, Egil Østenstad og Dan Eggen er alle bekreftet på Norges lag.

Drillo: – Jeg har aldri tapt mot Brasil

Egil Drillo Olsen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Egil Drillo Olsen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Egil Drillo Olsen skal lede norske laget, akkurat som han gjorde i Marseille 20 år tidligere.

– Jeg har aldri tapt for Brasil. Og jeg vil ikke gjøre det denne gangen heller. Dette gleder jeg meg til, sier Drillo i en uttalelse.

– Jeg er 100 prosent sikker på seier og er en av få i hele verden som alltid har vunnet mot Brasil. Det er en artig statistikk. Og den skal ikke ødelegges, sier Kjetil Rekdal, som satte inn det avgjørende straffesparket i Marseille.

Scheie-comeback

Omkampen spilles kun få dager før VM-sluttspillet i Russland sparkes i gang.

Kampen sendes på NRK, og i kommentatorbua gjør Arne Scheie comeback. Han får med seg Lars Tjærnås, som også satt ved hans side i 1998.

Personvernpolicy