Meny

Lund Svindal: – Jeg er ikke homofil

Alpinist Aksel Lund Svindal er åpen i et nytt intervju. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-åringen svarer på ryktene om hans legning.

I et intervju med A-magasinet forteller alpinist Aksel Lund Svindal om ryktene om hans legning. For øyeblikket er han sammen med modellen Gitte Lill, og tidligere har han vært sammen med den amerikanske alpinisten Julia Mancuso.

Men Lund Svindal har også vært singel i lengre perioder. I intervjuet snakker han om at rykter om hans legning har versert.

- Om jeg hadde vært homofil, så håper jeg at jeg hadde vært sterk nok til å være åpen om det. Jeg vet at jeg som toppidrettsutøver er et forbilde, og at det å være ærlig er å være et godt forbilde, påpeker han.

– Jeg er ikke homofil, legger 34-åringen til.

Han poengterer at han har vært en offentlig person i mange år.

– Jeg har et avslappet forhold til hva folk sier om meg, og hva kulørte blader skriver om meg, forteller Lund Svindal.

Populært