Meny

Trener med beskjed til Bjørgen: – Må være mer på hugget

Landslagstrener Roar Hjelmeset håper å se en offensiv Marit Bjørgen under årets sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen (37) får beskjed om å slutte å være for snill i langrennsporet.

Før årets skisesong er det knyttet spenning til om Marit Bjørgen (37) fortsatt kommer til å dominere i sporet.

Langrennstrener Roar Hjelmeset maner den norske skidronningen til å ikke være for snill med konkurrentene.

– Jeg tror at når vi kommer til vinteren så går det mer på det at hun ikke må bli for snill i heat. Det er mange taktiske varianter som blir det viktige, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Les også: Bjørgen: – I mine øyne var ikke Johaug dopet

Føler alt er kaos

Bjørgen innrømmer at hun kan bli tøffere, spesielt i sprintduellene.

– Jeg er ikke nok på hugget, ikke bestemt nok. Du ser på de lengre løpene når det avgjøres på slutten at jeg er tøffere i hodet. Da tar jeg riktig avgjørelse. Men det er de gangene vi går sprint og det er seks løpere som kjemper mot hverandre. Da føler jeg alt er kaos, jeg klarer ikke helt holde oversikten. Da har som regel også alle raske bein, og da må jeg være enda mer kynisk, sier hun til Nettavisen.

37-åringen håper å prikke inn formen slik at det er mulig å kjempe om medaljer på alle seks øvelsene under OL i Pyeongchang til vinteren.

– Drømmen er å være i så god form at det er mulig å kjempe om medaljer i alle seks øvelser. Jeg har lyst til å gå alle seks, men da må jeg også føle at jeg er god nok til det, sa Bjørgen nylig under høydesamlingen i Val Senales.

Les også: SVT-profil kritiserer Bjørgen: – Hun burde holde kjeft

Står over Tour de Ski

Under årets sesong satser Bjørgen alt på OL, og står dermed over Tour de Ski. 37-åringen er stappfull av erfaring og vet at det er mye som kan gå galt på veien mot målet.

For eksempel kan hun bli syk. Det ble hun foran årets opphold i Nord-Italia i oktober.

En vond hals gjorde at hun måtte utsette avreisen med noen dager. Hun mistet tre dager med trening, og i ytterligere to dager måtte hun ta til takke med én og ikke to økter. Et hurtig legebesøk og påfølgende penicillinkur gjorde at treningsfraværet ble kortest mulig.

– Det er det jeg har hatt av sykdom. Ellers har det gått bra på trening. Jeg var litt sliten etter den siste høydesamlingen. Jeg trente kanskje mye i august målt opp mot totalbelastningen min som innebærer det å være mamma. Det gjelder å finne den balansen. Jeg synes at det gikk veldig bra i august. Så ble jeg litt sliten i september, men det gikk bra på samlingen på Hafjell, sa Bjørgen.

Populært