Åpen for alle - alltid

SVT-profil kritiserer Bjørgen: – Hun burde holde kjeft

VERNAGT, ITALIA 20171024. Marit Bjørgen i Val Senales hvor dert norske langrennslandslaget har sin årlige høydesamling. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VERNAGT, ITALIA 20171024. Marit Bjørgen i Val Senales hvor dert norske langrennslandslaget har sin årlige høydesamling. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen uttalte at Therese Johaug ikke var dopet, svensk tv-profil reagerer sterkt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med den svenske avisa Expressen tok Marit Bjørgen sin utestengte landslagskollega Therese Johaug i forsvar:

– Therese var ikke dopet. Hun fikk sin straff i CAS fordi hun ikke kontrollerte pakningen nøye nok. Men de trodde jo på hennes forklaring, sa Bjørgen.

Les også: Bjørgen:– I mine øyne var ikke Johaug dopet

Reagerte sterkt

Uttalelsen har vekket reaksjoner i Sverige, og SVT-programleder Hasse Svens, kjent for dokumentaren «Blodracet» som satte et kritisk søkelys på blant annet blodverdiene til noen av Norges største skihelter på 90-tallet, sier til Expressen at skidronningen burde spart seg for kommentarene.

– Det er typisk, hun har hele tiden forsvart henne på alle mulige og umulige måter. Det er merkelig at Marit Bjørgen ikke forstår at Johaug er tatt for doping. Da er man dopet, sier Svens til Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Johaugs formue økte kraftig i 2016

– Hun blir sett på som en helgen

Svens påpeker at Bjørgen er en viktig ambassadør for langrennssporten, og at det derfor er desto viktigere at hun velger sine ord med omhu.

– Jeg tror ikke vi i resten av Norden skjønner helt hvor stor Bjørgen er i Norge, hun blir sett på som en helgen der. Derfor er det så viktig at hun velger sine ord med omhu. Det er bedre at hun holder kjeft i stedet for å komme med en sånn uttalelse, det er ille, sier Svens til Expressen.

VIDEO: – Urimelig og urettferdig dom (saken fortsetter under videoen)

SVT-profilen legger til at han tror på Johaugs forklaring, altså at hun har fått i seg steroidene via en leppesalve.

Det var TV2 som først omtalte denne saken, og Bjørgen modererte uttalelsene sine da de snakket med henne. Hun sier at nyansene i hennes meninger ikke kom tilstrekkelig frem i intervjuet med Expressen.

– Jeg benekter ikke at Therese Johaug har fått en dopingdom, men jeg er overbevist om at hun ikke har dopet seg for å gå fortere på ski, sa Bjørgen til TV2.

Les også: Bjørgen vil ikke ha skicross

Les også: Northug-vraking forbløffer svenske: – Sinnsykt av Hetland