Meny

Svein Erik Edvartsen saksøker NFF

Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 
Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 
NFF bekrefter i dag at den tidligere toppdommeren har fått sparken. 

Svein Erik Edvartsen er uenig i oppsigelsen han har mottatt av Norges Fotballforbund. VG skriver at han mest sannsynlig kommer til å saksøke NFF for det han påstår er en usaklig oppsigelse. 

– NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Edvartsen er ikke aktuell som dommer i regi av NFF i 2018, sier kommunikasjonssjef Svein Graff til VG. 

Edvartsen sin advokat, John Christian Elden, skriver dette i en SMS til VG: 

– Hvis Graff har uttalt seg slik, ser jeg frem til å høre han føre bevis med strafferettslig beviskrav for sin uforbeholdne injurie, men det får eventuelt bli en egen rettslig prosess.

Beskyldninger om mobbing

Konflikten mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge fikk enorm oppmerksomhet i vår. Det endte med en beslutning om at Edvartsen ikke skulle dømme denne sesongen, men han ble kompensert for tapte inntekter.

Det dukket opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

Edvartsen sa i et TV 2-intervju 16. mai gjentatte ganger at han «la seg flat» og ville endre sin kommunikasjonsform. Han beklaget også stygge tekstmeldinger han hadde sendt til dommerkolleger. Likevel virker det ikke å ha bidratt til en løsning.

Saken har vært en stor belastning for fotballforbundet.

– Det er belastende for hele vår organisasjon. De siste to-tre ukene har den nær sagt lammet hverdagen for øvrig, sa generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, til NTB i mai.

Edvartsen debuterte som dommer i Tippeligaen tilbake i 2006. 38-åringen har også figurert som måldommer i Champions League. 

Populært