Meny

Kaggestad om FIS: – Jeg lurer på hva de egentlig vil med det her

OL-DRØM: Mads Kaggestad skjønner ikke hvorfor Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) ønsker at Therese Johaug går glipp av OL. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ha Therese Johaug utestengt i mellom 16 og 20 måneder.

– Jeg synes FIS går hardt til verks og lurer på hva de egentlig vil med det her. Jeg står på mine spekulasjoner om at jeg tror det har gått politikk i den saken her.

Det sier dopingekspert Mads Kaggestad til Nettavisen etter at det tirsdag ble kjent at Det internasjonale skiforbundet (FIS) ønsker en lang utestengelse av dopingtatte Therese Johaug.

FIS la ned påstand om en utestengelse på 16 til 20 måneder, noe som betyr at OL i 2018 går fløyten for Johaug.

Les også: – Johaug må ta av seg offer-lusekoften

– Står ikke i stil

Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol, etter bruk av en kremen Clostebol.

Kaggestad mener en utestengelse i minimum 16 måneder vil være en «voldsom straff» for noe man ikke kan kalles tradisjonell doping.

– Det er ikke kyniske årsaker til at hun har fått i seg Clostebol. Det er en tabbe, det er en glipp. Jeg synes det ikke står i stil å gi henne 16 måneder i forhold til forseelsen hun har gjort. Jeg synes det er for strengt, sier Kaggestad til  Nettavisen, og stiller seg spørrende til om FIS i det hele tatt tror på Johaugs forklaring.

Han er også kritisk til at FIS ønsket at saken skulle gå for lukkede dører.

Les også: Lettet Johaug på vei hjem: – Det var tøft

Ordknappe advokater

Christian B. Hjort, advokat for Therese Johaug, kunne tirsdag ikke å si noe om hvordan Det internasjonale skiforbundet argumenterte under høringen.

– Jeg kan ikke gå i noen nærmere detaljer rundt hva deres anførsler var, for vi er pålagt å ikke referere fra forhandlingene. Men jeg kan si i all hovedsak at de mener utelukkelsestiden for Therese bør være lenger (enn 13 måneder). Det er jo det anken bygger på, sa Hjort.

Mike Morgan, også advokat for Johaug, var mer ordknapp etter høringen i Lausanne.

– De (CAS) hørte på alt vi hadde å si. Alt gikk som vi forventet. Nå er alt opp til panelet, så vi krysser fingrene, sa han.

VIDEO: Lettet Johaug på vei hjem: – Glad jeg er ferdig.

Populært