Svensk journalist refser Emil Iversen etter påstått sex-spøk

Aftonbladets journalist Petra Thorén (47) likte ikke hvordan skistjernen svarte på spørsmål om Stina Nilsson (22). Nå beklager landslagsledelsen uttalelsen som de mener ble misforstått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges yndling Stina Nilsson er løperen å slå i VM-sprinten i Lahti. De norske jentene har foreløpig ikke snakket sammen om hvordan det svenske sprintesset skal beseires.

Da TV 2-reporter Ernst A. Lersveen på en pressekonferanse onsdag spurte Emil Iversen (25) om hvordan de norske skijentene kan «ta» den svenske skistjernen, brøt det ut latter i salen.

– Emil Iversen. De norske jentene hadde ingen taktikk foran sprinten i morgen. Har du noen taktikkråd for hvordan de skal ta Stina Nilsson?, spurte Lersveen.

Les også: Northug: – Jeg var en kronidiot

Thorén reagerer

Både Iversen og lagkamerat Petter Northug lo av spørsmålet, før 25-åringen svarte etter litt betenkningstid.

– Det er vanskelig å ta Stina, flirte Iversen.

LO: Emil Iversen og Petter Northug flirte av spørsmålet fra TV2-reporter Ernst A. Lersveen. Foto: Skjermdump / NTB scanpix
LO: Emil Iversen og Petter Northug flirte av spørsmålet fra TV2-reporter Ernst A. Lersveen. Foto: Skjermdump / NTB scanpix

En av de som ikke lo var Aftonbladets journalist Petra Thorén. Hun sier til VG at hun reagerer på hvordan nordmannen håndterte spørsmålet.

– Han kunne avfeid det, i stedet for å bygge opp. Dessuten har alle journalister også et ansvar for ikke å le, over det som er en sex-spøk. I alle fall tolker jeg det som det. Det er under beltestedet, sier Thorén.

Les også: Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

SLAG UNDER BELTET: Aftonbladets Petra Thorén mener Iversens kommentar var et slag under beltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLAG UNDER BELTET: Aftonbladets Petra Thorén mener Iversens kommentar var et slag under beltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ikke en sex-spøk

Lersveen avviser at det var snakk om et seksuelt spørsmål.

– Det var ikke en sex-spøk. Vi sier «ta» i Norge. Nå skal vi ta dem. Ta Johan Olsson, for eksempel, sier han til Expressen.

Den svenske journalisten mener Iversen og Northug har gått for langt når de snakker om Iversens angivelig flørt med Nilsson.

– Det her er et slag under beltet. Her snakker vi om en ung jente som er forbilde for mange svenske og norske utøvere. De sitter og tuller om det her, det oppfattet i hvert fall jeg og rundt 100 personer som var tilstede, sier hun til Aftonbladet.

Les også: Bjørgen: – Skremmende hvor fort 16 år går

Norge beklager

Onsdag ettermiddag gikk mediaansvarlig for det norske landslaget, Gro Eide, ut og da hun beklaget dersom uttalelsene ble oppfattet som provoserende.

– Jeg tenker at det er spente gutter som sitter på en pressekonferanse og får spørsmål direkte fra salen. De svarer på best mulig måte. Hvis det oppfattes på en annen måte enn intensjonen, så beklager vi det. Jeg tror det er gjort i beste mening med en touch av humor, men jeg beklager hvis det oppfattes motsatt, sier Eide til Adresseavisen.

– Sånn som jeg forstår det, er dette oppgulp av gamle stereotypier. Disse «gutta boys» er inne i sin lille boble, som de selv ikke tenker er en boble. De glemmer at kvinnene er blitt såpass gode, at de bør behandles som subjekter, ikke objekter, sier professor i idrettssosiologi, Gerd von der Lippe, til avisen.

– Mulig å slå Stina

De norske langrennsjentene mener Nilsson er den store, store favoritten under torsdagens VM-sprint.

Selv har Marit Bjørgen liten tro på at hun selv kan slå den svenske skistjernen.

– Sprinten er nok den distansen jeg har minst sjanse på. Jeg håper muligheten er der for å komme til en finale. Det er mulig å slå Stina Nilsson. Maiken (Caspersen Falla) leder jo sprintcupen. Jeg tror vi har potensial nok i laget. Får vi ut alt, tror jeg det er mulig, sier hun.

Les også: FIS-president: – Passer bedre på griser og okser enn idrettsutøvere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus