Meny

Idrettsjurist reagerer på beviskommentar fra Antidoping Norge

Se video: Dette er uttalelsene idrettsjuristen reagerer på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reagerer på at Antidoping Norge kommenterte beviser i Johaug-saken, som talte til Johaugs fordel, pressekonferansen de holdt den dagen saken ble offentlig.

– Jeg reagerte på at Antidoping Norge holdt en pressekonferanse der de kommenterte bevisene, før påtalenemda hadde sett på saken. Som jurist er man vant til å få bevisene vurdert av påtalenemnda, sier idrettsjurist Morten Justad Johnsen til VG tirsdag.

Hendelsen Johnsen sikter til fant sted samme dag som hele Norge fikk vite at langrennsfavoritt Therese Johaug hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Etter at skiforbundet holdt en pressekonferanse, ble det klart at Antidoping Norge ville gjøre det samme.

Les også: Johaug får massiv svensk støtte

REAGERER: Advokaten Morten Justad Johnsen reagerer på antidopingmyndighetenes behandling av dopingsaken mot Therese Johaug. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

–  Høyst unormalt

På plass for å representere organisasjonen var medisinsk sjef Per Wiik Johansen, juridisk rådgiver Britha Røkenes og daglig leder Anders Solheim.

Der sa Per Wiik Johansen noe som kan tolkes som et forsvar av den forklaringen Johaug selv kom med.

– Den verdien man har funnet (av clostebol) er lav. Og den er i samsvar med det man kan vente om man bruker dette i en krem. Om man smører det på huden for eksempel. Det er ingen holdepunkter for at det skulle ha prestasjonsfremmende egenskaper i det hele tatt, svarte Per Wiik Johansen.

– Som forsvarer i dopingsaker skulle jeg gjerne hatt Antidoping Norge til å si dette før påtalenemnda tok i saken. Det syntes jeg var høyst unormalt, sier han til VG.

Les også: Advokater uenige om hvor hardt Johaug bør straffes

DOPING: Medisinsk sjef Per Wiik Johansen (fv), avdelingsleder Britha Røkenes og daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge informerer om Therese Johaug-saken på en pressekonferanse torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vil ikke gå inn i diskusjon

Idrettsjurist Johnsen sier til VG at han tror Antidoping Norge ikke tenkte seg godt nok om den dagen Johaug-saken sprakk. Han påpeker at han aldri har sett Antidoping Norge kalle inn til en pressekonferanse for en enkeltsak før, slik de gjorde i Johaug-saken.

Antidoping Norge sier til VG at de ikke har noe behov for å gå inn i en diskusjon med Johnsen nå. De forsvarer pressekonferansen med den voldsomme offentlige interessen.

10. november skrev ABC Nyheter at Johaug-saken fremdeles er hos administrasjonen i Antidoping Norge, og at den fremdeles ikke er oversendt Påtalenemnda i Antidoping Norge.

Det er derfor noe usikkert når det vil falle en dom i saken.

Ifølge en anonym kilde vil FIS trolig anke om Therese Johaug får en mild straff, på ett år eller mindre.

Inntil videre er Johaug utstengt fra langrenn til 18. desember.

Les også:

Nordmenn splittet i synet på Johaug-straff

Russisk skipresident: – Johaug-saken er en bagatell

Johaug har ikke tilgitt Bendiksen

Populært