Meny

Solbakken avviser «hemmelig møte» med NFF

Ståle Solbakken Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uken før Norges skjebnekamp mot Tsjekkia skal toppfotballsjefen i Norges Fotballforbund (NFF) ha vært i samtale med FC København-trener Ståle Solbakken. Selv avviser Solbakken at samtalen handlet om en mulig fremtid som landslagstrener.

Ifølge Dagbladet spiste toppfotballsjef Nils Johan Semb og Ståle Solbakken middag sammen i all hemmelighet i København i uke 44.

Hva det ble snakket om er uvisst, men det er kjent at landslagstrener Per-Mathias Høgmo er hardt presset etter svake resultater og manglende norsk deltagelse i store mesterskap.

Ifølge Dagbladet skal styret i Norges Fotballforbund avholde et telefonmøte førstkommende onsdag der retningslinjene for styrets videre arbeid skal legges med tanke på en sluttpakke for Høgmo.

Solbakken-suksess i Danmark

Per-Mathias Høgmo Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det er Semb som ifølge Dagbladet skal ha fått oppdraget med å gjenoppta kontakten med Ståle Solbakken, som i sin tid takket nei til jobben som landslagtrener for Norge.

I dag står Solbakken trolig øverst på listen over hvilke kandidater NFF ønsker seg.

Men Solbakken er under kontrakt med FC København, som stormer mot dansk seriegull og biter fra seg i Champions League. Men det er uvisst om han er interessert i å hoppe av den suksessen han nå opplever i Danmark.

Etter det Dagbladet erfarer skal Semb og NFF sitte igjen med en «god følelse» etter møtet med Ståle Solbakken og de signaler han skal ha gitt.

Les også: – Vi er skuffet og lei oss

Solbakken avviser

Solbakken bekrefter overfor VG at han spiste lunsj med Nils Johan Semb i København 3. november. Men han avviser at møtet handlet om landslaget.

– Hemmelig møte? Da hadde jeg nok neppe tatt med meg Semb på en restaurant midt i København sentrum, der det stadig passerte nordmenn, og det var mange som observerte oss. Vi gjorde ikke noe forsøk på å gjemme oss, sier Solbakken til VG.

Han sier samtalen handlet om tre ting.

Gamle dager, kampen mot Leicester og Julian Kristoffersen, vår norske spiller i FCK. Det var ingen prat om jobben som landslagssjef. Og det er sannheten, sier Ståle Solbakken.

Til Dagbladet sier Solbakken dette sent søndag kveld:

Det var ikke noe møte, men en hyggelig sammenkomst dagen etter Leicester-kampen som varte en god time. Det var ikke hemmelig, sier Solbakken.

Les også: Høgmo brukte Trump-seier til å illustrere egen situasjon

Høgmo taus om egen fremtid

Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg til mediene dagen etter 1-2-tapet for Tsjekkia som kan ha beseglet hans skjebne som landslagssjef.

– Jeg har kontrakt ett år til, og det forholder jeg meg til, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen og sa at det er opp til NFF-styret om han leder landslaget også i neste kamp mot Nord-Irland i mars.

Fotballpresident Terje Svendsen og hans styre skal nå evaluere Høgmos jobb.

– Det er all grunn til å si at vi er både skuffet og litt lei oss over resultatet både i Praha og i kvalifiseringen så langt. Evalueringen skal være både tilbakeskuende og framoverskuende, sa Svendsen etter Tsjekkia-tapet.

Det er over fire måneder til Norge spiller sin neste landskamp.

Les også:

Høgmo fortsatt landslagssjef

Høgmo skal evalueres i nær framtid

Populært