Gullfavoritt i Rio vurderer aktiv dødshjelp etter OL

Den belgiske rullestolsprinteren Marieke Vervoort lider av en ukjent sykdom som sakte bryter ned kroppen til 37-åringen. Her et bilde fra 2012 hvor hun vant OL-gull i London.
Den belgiske rullestolsprinteren Marieke Vervoort lider av en ukjent sykdom som sakte bryter ned kroppen til 37-åringen. Her et bilde fra 2012 hvor hun vant OL-gull i London. Foto: Mark Allan / AP

– Rio er mitt siste ønske, sier belgiske Marieke Vervoort (37).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den belgiske rullestolsprinteren Marieke Vervoort lider av en ukjent sykdom som bryter ned hele kroppen hennes sakte. Den sykdommen har hun slitt med siden hun var 14 år.

– Jeg har begynt å tenke på aktiv dødshjelp, innrømmer Vervoort ifølge den franske radiokanalen RMC.

Vervoort tok gull på 100 meter under Paralympics i London for fire år siden. Paralympis i Rio blir hennes siste utfordring som idrettsutøver. Hun legger opp etter å ha deltatt i 100- og 200-meter sprint.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

Les også: Milliarder til OL, mens Rio-barna mangler fotballtilbud

Enorme smerter

– Alle ser meg være lykkelig med gullmedaljen, men de ser ikke den mørke siden. Jeg kan ha enorme smerter og til tider bare sove ti minutter om natten, men likevel vinne gullet, sa Vervoort i en dokumentar vist på den franske TV-kanalen France 2 tidligere i år.

Sykdommen har utviklet seg negativt de siste månedene. Hun har gått ned ti kilo og klarer ikke lenger spille basket, stupe og gjennomføre triathlon som hun tidligere gjorde.

– Mitt siste ønske

I Belgia er dødshjelp lovlig, og Vervoort sier til RMC at hun er lei av å ta smertestillende som valium og morfin regelmessig.

– Etter mine fysiske problemer hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme meg hit. Rio er mitt siste ønske, sier Vervoort ifølge Express.

Se ABC Nyheter sitt program for lekene her: OL i Rio

Les også: Isabelle Pedersen jakter «bitchen» i seg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus