Norge

Produksjon av halalkylling i gang i Orkanger

Norsk Kylling har startet produksjon av halalkylling. Meningen er at kyllingen skal kunne selges i vanlige matbutikker, og ikke i spesialbutikker.

Norsk Kylling har startet produksjonen av halalkylling. Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn før slakting.
Publisert Sist oppdatert

Halalproduksjonen foregår i Orkanger i Trøndelag, og kyllingen derfra er den eneste halalkyllingen i Norge som er produsert etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden ECC.

Det innebærer blant annet krav om at kyllingene skal vokse saktere og ha bedre plass.

I tillegg følger bedriften halalprosedyrens krav om en atskilt produksjon og lagring, og at godkjente produksjonsmedarbeidere velsigner og kontrollerer kyllingene før de slaktes, heter det i en pressemelding fra Norsk Kylling.

I første omgang består tilbudet av fryste produkter som kyllinglår, kyllingfilet, kyllingvinger og vingeklubber.

I løpet av februar blir halalkyllingen tilgjengelig i Rema 1000-butikker i hele landet, hos storhusholdningsleverandøren Kolly og til Horeca-markedet (hotell, restaurant og catering).

– Vi håper samarbeidet bidrar til at halalkylling blir lettere tilgjengelig i butikker, på spisesteder, i skoler og offentlige institusjoner, sier administrerende direktør Hilde Talseth i Norsk Kylling.