Demokrat beklager etter grov vits om Kristi Noem og Kim Jong-Un

Sør-Dakotas republikanske guvernør Kristi Noem deltar på et arrangement 10. januar 2024 i delstatens Capitol i Pierre.
Sør-Dakotas republikanske guvernør Kristi Noem deltar på et arrangement 10. januar 2024 i delstatens Capitol i Pierre. Foto: Jack Dura / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påstanden om et møte med Nord-Koreas leder har vekket både spott og spe. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den republikanske guvernøren i Sør-Dakota, Kristi Noem (52), har en bok som kommer ut i nær framtid, og den har allerede fått stor oppmerksomhet for sine mange oppsiktsvekkende sitater og utsagn.

I utdrag av boken «No Going Back» hevder blant annet Noem at hun i ung alder avlivet hunden sin med gevær.

Mange hevet også øyenbrynene i det guvernøren i boken sin hevder at hun på besøk i Nord-Korea møtte landets leder Kim Jong-Un samtidig som hun var medlem av kongressen i USA, skriver New York Post.

«Jeg er sikker på at han undervurderte meg, uten noen anelse om min erfaring med å nedkjempe små tyranner (jeg hadde tross alt vært barnepastor)», skriver Noem i boken.

Det har nå blitt bekreftet at et møte mellom Kim Jong-Un og Kristi Noem aldri har funnet sted.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Se video: Drar i avtrekkeren: Så låser våpenet seg

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Måtte beklage

Det stemmer at Noem besøkte Sør-Korea i 2014 men det finnes ingen offisielle eller «hemmelige» dokumenter som tyder på at hun tok turen til Nord-Korea, skriver New York Post.

Flere eksperter har også gått ut og sagt at Noems historie ikke holder vann.

Andre stusset også over at Noem refererte til Kim Jong-Un som «president» istedenfor den riktige tittelen «Formann».

Noem måtte tåle hard kritikk for historien om hunden som hun avlivet, men historien om Kim Jong-Un har ikke bare hatt konsekvenser for henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En demokratisk kongressrepresentant fra Florida måtte nylig beklage etter at han spøkte om at Noem og Kim Jong-Un spiste hund sammen i Nord-Korea.

«Hvorfor får jeg følelsen av at hun ville spise hund med Kim Jong Un?», skrev representant Jared Moskowitz, etter at Noem hadde gjort en TV-opptreden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlegget til Moskowitz fikk umiddelbart reaksjoner på at han trakk fram stereotypier. Han slettet etter kort tid innlegget og la ut et nytt hvor han beklaget.

Trump gir tommel ned

Kim Jong-Un er ikke den eneste kjente personen Noem hevder å ha møtt i boken sin, hun hevder også å ha møtt Kinas president Xi Jinping, Jordans kong Abdullah II, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Storbritannias daværende statsminister Boris Johnson.

Lenge var Kristi Noem sett på som en mulig visepresident for Donald Trump og hun har lenge nytt en stigende stjerne innenfor politikken i USA. Nå kan det derimot se ut som Noems stjerne i ferd med å falme.

Ifølge Rolling Stone har historien om Noem og avlivningen gjort Trump «opprørt», og den tidligere presidenten skal ha brukt mye tid på å snakke om hendelsen og gjøre narr av Noem de siste dagene.