Russland advarer: – Europeerne vet at vi kommer til å reagere svært tøft

Valentina Matviyenko advarer vestlige land mot å sende frosne russiske midler i retning Ukraina. Her er hun i et møte med Russlands president i 2023.
Valentina Matviyenko advarer vestlige land mot å sende frosne russiske midler i retning Ukraina. Her er hun i et møte med Russlands president i 2023. Foto: Alexander Kazakov / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Valentina Matviyenko er hevnen klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som følge av den russiske invasjonen av Ukraina gjorde USA og flere europeiske land det forbudt å overføre penger til den russiske sentralbanken og finansdepartementet.

Siden har over 300 milliarder dollar tilhørende Russland ligget på is i banker i utlandet, i de fleste tilfeller europeiske.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Nå ønsker flere amerikanske toppolitikere å gi de frosne midlene til Ukraina. Lørdag vedtok Representantenes hus et lovforslag som kan tillate USA å ta russiske penger som ligger i amerikanske banker.

Hvis det skulle skje, lover Russland respons, og ifølge Putin-allierte Valentina Matviyenko kan det hele skade Europa mer enn det skader Russland.

Det skriver Reuters og CNBC.

– Vi kommer til å svare på en passende måte

Matviyenko er speaker i det russiske overhuset og medlem i Russlands sikkerhetsråd.

– Europeerne vet at vi kommer til å reagere svært tøft, og at vi kommer til å svare på en passende måte, sier hun ifølge mediene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun avslører ingen detaljer om hva responsen kan innebære, men hevder et lovutkast som skal bidra til gjengeldelse ligger klart.

Se video: Ukrainske soldater overgir seg

Flere er skeptiske

Finansministrene og sentralbanksjefene fra G7-landene ble forrige uke enige om å fortsette et samarbeid for å kunne benytte frosne russiske midler til å hjelpe Ukraina.

I mars advarte Russland EU mot å bruke fryste Russland-midler.

Ifølge Reuters er flere økonomer og politikere urolige for at bruk av russiske midler kan være med på å skape en uheldig trend.