Joe Biden i intervju: Programleder ble nektet å vike fra manus

President Joe Biden går om bord i Air Force One på Joint Base Andrews i Maryland 29. mars 2024.
President Joe Biden går om bord i Air Force One på Joint Base Andrews i Maryland 29. mars 2024. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en tidligere programleder for den amerikanske sportskanalen ESPN, så fikk hun tydelig beskjed om å ikke vike vekk fra manus da hun skulle intervjue president Joe Biden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sage Steele forteller i et intervju med Fox News at hele intervjuet med den amerikanske presidenten fulgte et manus som hun fikk streng beskjed om fra sjefene sine om å følge ordrett.

– Det var sånn «Dette er det du skal spørre om. Dette er hvordan du skal si det. Ingen oppfølgingsspørsmål», sier Steele

Hun forteller at hvert spørsmål ble «sett over flere titalls ganger av mange redaktører og ledere».

– Det var en interessant opplevelse i seg selv, fordi det var så strukturert. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle si hvert eneste ord som var skrevet, og at jeg ikke skulle vike fra manuset, fortsetter hun.

Se video:Gikk ikke helt etter planen

«Problemer med setningene»

Ifølge New York Post , vet ikke Steele sikkert om spørsmålene hun fikk beskjed om å stille var gjennomgått av Det hvite Hus, men sier selv at hun mener at det var akkurat det som skjedde siden hun fikk en så klar beskjed om å holde seg til de avtalte spørsmålene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Programlederen og ESPN gikk hver til sitt etter at Steele hadde kritisert coronarestriksjonene. Hun saksøkte TV-stasjonen i et søksmål som senere ble avgjort i et forlik utenfor retten.

Steele har tidligere fortalt om intervjuet med Biden, og har også innrømmet at hun synes han er en dårlig president. Ifølge henne virket presidenten «forvirret» og «hadde problemer med å fullføre setningene sine».

Ifølge henne var intervjuet gjennomført over satellitt og hun måtte oppholde Biden fram til intervjuet begynte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Sage Steele på scenen søndag 2. februar 2020 i Miami. Foto: Jeff Lewis / AP Images for The Players Tailgate / NTB
Sage Steele på scenen søndag 2. februar 2020 i Miami. Foto: Jeff Lewis / AP Images for The Players Tailgate / NTB

Vender støttespillerne han ryggen?

Steele sier at hun ikke kunne se presidenten fordi medarbeiderne hans holdt et linsedeksel over kameraet «helt til siste sekund, men man kan høre ham, og vi småprater».

– Så jeg kan høre han, og han sier: «Hva er dette for noe? Vent, hva heter hun?», Jeg tenkte: «Herregud!». Så sa en medhjelper: «ESPN», og han sa: «Å, ok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da skal presidenten ha begynt å fortelle om sin egen karriere innenfor amerikansk fotball, ifølge New York Post.

– Han sa: «Jeg har de beste hendene. Hva sier du til det? Og det tristeste er at stemmen hans bare ble sløv. Han sa: «Jeg var god», og så ble han stille, og så sa han «Glem det».

Avslutningsvis fortalte den mangeårige programlederen at det hele var «trist».

– Jeg syntes det var så trist, for jeg skjønte at det var derfor han satt i kjelleren under hele valgkampen – for selv da klarte han ikke å fullføre setningene sine, han slet.

Alderen til Joe Biden har lenge vært et gjentagende tema og ifølge en ny meningsmåling mener et flertall av de som stemte på han i valget i 2020 at han er for gammel til å være en «effektiv president», skriver New York Times.