Ap-velgere i Trøndelag splittet om Trond Giske

Ap-veteran Trond Giske ble forrige helg valgt til nestleder i Trondheim Arbeiderparti under årsmøte. Det splitter regionens velgere.
Ap-veteran Trond Giske ble forrige helg valgt til nestleder i Trondheim Arbeiderparti under årsmøte. Det splitter regionens velgere.  Foto: Fredrik Ringnes
Artikkelen fortsetter under annonsen

31 prosent av Arbeiderpartiets velgere i Trøndelag sier at Trond Giske gjør det mye eller litt mer sannsynlig at de vil stemme på partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig svarer 28 prosent at Giske gjør det mye eller litt mindre sannsynlig at de vil stemme på Arbeiderpartiet, viser en undersøkelse Norstat har laget for NRK og Adresseavisen.

Undersøkelsen har en feilmargin på pluss, minus 10 prosent.

– Tallene gir et godt bilde av hvorfor det er så mye bråk og konflikt rundt Trond Giske, sier Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i NRK, til egen kanal.

Undersøkelsen er gjort i dagene etter årsmøtet i Trondheim Ap, der Giske overraskende ble valgt som ny nestleder etter et benkeforslag.

Aglen beskriver Giske som en polariserende politiker, men påpeker at «overraskende mange» sier at det ikke betyr noe.

Giske svarer ikke NRK på hva han synes om Aglens beskrivelse av ham, men skriver følgende i en sms:

– Politikk skal ikke handle om politikerne, men om folks økonomi, gode pensjoner, nok folk i eldreomsorgen og en skole som hjelper alle. At vi snakker om sak, er en hovedgrunn til at mange tusen har blitt med i Nidaros.