Kamala Harris får knusende kritikk i ny bok: – Ikke i stand til å gjøre jobben

President Joe Biden og visepresident Kamala Harris i Det hvite hus i Washington, USA.
President Joe Biden og visepresident Kamala Harris i Det hvite hus i Washington, USA. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kamala Harris skal visst ikke ha vært Bidens førstevalg som visepresident, ifølge ny bok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs visepresident Kamala Harris (59) har holdt seg i skyggen av president Joe Biden (81) siden de vant valget i 2024.

Ifølge en ny bok var det derimot noen andre Biden helst ville stå på stemmeseddelen sammen med.

Washington-veteranen Charlie Spiering skriver i boken sin «Amateur Hour: Kamala Harris i Det hvite hus» at Biden visste utmerket godt at Harris ikke var i stand til å gjøre jobben som øverstkommanderende, og foretrakk Michigan-guvernør Gretchen Whitmer som visepresident. Men i stedet ga han etter for offentlig press og valgte Harris, hevdes det i boken. Tidligere president Barack Obama skal også ha påvirket Biden, skriver New York Post som omtalte saken først.

Men selv om Harris bare er «et hjerteslag unna presidentposten», var hennes «mange utfordringer og feilgrep i løpet av de første årene i embetet noe den nå 81 år gamle presidenten hadde i bakhodet» da han gikk inn i gjenvalgkampanjen, skriver Spiering i boken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med feilgrep viser Spiering til det han kaller «mobbing» av de ansatte i Det hvite hus og «manglende evne til å spille på lag» med resten av administrasjonen, i tillegg til hennes «kunstige» fremtoning i offentligheten, latteren hennes og hennes nesten konstante «ordsalat» som ikke formidler noe som helst budskap.

Ordsalat er et begrep som brukes om tale som er flytende, men uten innhold, og hvor det er vanskelig for lyttere å forstå hva taleren egentlig vil frem til.

Se video: Her går det galt