Nikki Haley og Donald Trump langer ut mot hverandre: – Han er redd

Stemningen var bedre i 2018 da Nikki Haley ble takket av som FN-ambassadør av daværende president Donald Trump.
Stemningen var bedre i 2018 da Nikki Haley ble takket av som FN-ambassadør av daværende president Donald Trump.  Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det republikanske nominasjonsvalget er i gang stemningen blant kandidatene kan sies å være noe tilspisset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Donald Trump går til angrep på Nikki Haley, med mindre enn en uke igjen til det mange ser på som et primærvalg i New Hampshire som den tidligere guvernøren i Sør-Carolina må vinne.

«Alle som hørte på Nikki Nimrada Haleys vanvittige tale i går kveld, skulle tro at hun vant primærvalget i Iowa. Det gjorde hun ikke. Nikki kom på en fjern TREDJE plass! », skriver Trump på Truth Social ifølge New York Post.

Haleys fulle navn er Nimarata Nikki Haley og kritikerne har tidligere brukt fornavnet hennes til å trekke frem hennes indiske bakgrunn på en lite flatterende måte.

«Hun sa at hun aldri ville stille mot meg, ‘han var en stor president’, og hun burde ha fulgt sitt eget råd. Nå sitter hun fast med en SVAK POLITIKK og en MEGET STERK MAGA-GRUPPE, og det er ingenting hun kan gjøre!» fortsatte Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: – Gå tilbake til mamma

Haleys valgkampanje var raskt ute med å avfeie kritikken.

– Donald Trump angriper Nikki av én grunn: Hun har momentum, og han er redd. Dette er et tomannsvalg mellom Nikki og Trump. Velgerne har et valg: fortidens kaos, drama og personlige klager, eller en ny generasjon konservativt lederskap, sier talsperson AnnMarie Graham-Barnes.

Nikke Haley og Hillary Clinton manipulert sammen i ett ansikt.
Nikke Haley og Hillary Clinton manipulert sammen i ett ansikt.

Senere delte Trump et bilde der Haley og rivalen Hillary Clinton er blandet sammen med en kampanjelogo som inkorporerte Clintons logo fra hennes mislykkede presidentvalgkamp.

I flere uker har Trumps fremste allierte kjempet imot spekulasjoner om at den tidligere presidenten kunne finne på å velge Haley som sin visepresident, en mulighet ingen av dem har utelukket helt.

Seks dager før det republikanske primærvalget i New Hampshire viser en ny meningsmåling at Trump har 50 prosent oppslutning blant sannsynlige republikanske velgere, etterfulgt av Haley med 34 prosent og Ron DeSantis med 5 prosent.