Erdogan raser: – USA og Storbritannia prøver å gjøre Rødehavet til et hav av blod

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan knytter godkjenning av Sveriges Nato-søknad til et kjøp av amerikanske F-16-fly. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan knytter godkjenning av Sveriges Nato-søknad til et kjøp av amerikanske F-16-fly. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Erdogan er sterkt kritisk til angrepet på houthiene i Jemen og sier at Storbritannia og USA ønsker å gjøre Rødehavet til et hav av blod.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier også at angrepene ikke var forholdsmessige, og at han har hørt at houthiene er i gang med å bygge opp et «forsvar» mot USA.

Nato-landet Tyrkia slutter seg dermed til andre land i regionen som har rettet kraftig kritikk mot det britisk-amerikanske angrepet natt til fredag. Angrepet ble ifølge de to landene gjort for å beskytte skip i Rødehavet.

Houthiene, som kontrollerer en stor del av Jemen, har imidlertid sagt at de kommer til å fortsetter å angripe skip de mener har forbindelse til Israel. Angrepene er ment som en støtte til palestinske Hamas i krigen mot Israel.

Erdogan er kjent som en av palestinernes mest iherdige forsvarere.