Tina Bru åpner opp om den tunge tiden: − Langt fra sånn jeg hadde sett for meg dette skulle bli

Høyre-nestleder Tina Bru åpner opp om den tunge tiden før, og etter at datteren ble født to måneder for tidlig.
Høyre-nestleder Tina Bru åpner opp om den tunge tiden før, og etter at datteren ble født to måneder for tidlig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I høst ble fikk Høyre-nestleder Tina Bru hasteinnlagt med svangerskapsforgiftning. Så fødte 36-åringen sitt andre barn, to måneder for tidlig. Nå forteller politikeren opp om den tøffe tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober i fjor ble Høyre-nestleder Tina Bru (36) sykmeldt på dagen etter en svangerskapskontroll på sykehuset.

Da skrev hun i et Facebook-innlegg at hun ventet en liten jente i februar 2023, og at hennes viktigste oppgave fremover var å passe på at hun og datteren inne i magen hadde det bra.

7. desember meldte derimot datteren Kitty sin ankomst, to måneder før terminen.

– Det gikk ikke lenger

I et nytt Facebook-innlegg åpner nå politikeren seg om den tøffe tiden, både før og etter fødselen.

Det var VG som først omtalte saken.

I innlegget forteller Bru at hun før fødselen ble innlagt på sykehuset i Stavanger i tre uker med alvorlig svangerskapsforgiftning.

– Jeg var glad for hver dag jeg klarte å holde den lille jenta mi i magen, skriver hun.

– 7. desember, to måneder før termin, gikk det ikke lenger. Lille Kitty måtte komme til verden, langt fra sånn jeg hadde sett for meg at dette skulle bli. Hun var heldigvis sterk og frisk selv om hun var, og fortsatt er, liten. Jeg blir også bedre og sterkere for hver dag som går nå, så vi er på rett vei begge to.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De siste månedene har vært skikkelig tøffe

Videre forteller Bru at det nå endelig har fått reise hjem, dog gjennom en hjemmesykehus-ordning, siden datteren fortsatt trenger tett oppfølging.

– Etter å ha bodd på sykehuset i to måneder er det en helt ubeskrivelig herlig følelse å komme hjem til egen seng og ikke minst en storebror som har savnet mammaen sin og gledet seg masse i ukevis til å treffe sin nye lillesøster.

Brus sønn, så går i barnehage, har nemlig ikke kunne komme på besøk på barneintensiven på grunn av det store smittetrykket i samfunnet med både corona og RS-virus, forklarer hun.

– Det er ikke til å legge skjul på at de siste månedene har vært skikkelig tøffe, men nå ser vi fremover og gleder oss til et nytt år.

Videre takker Bru helsepersonellet på sykehuset i Stavanger for all hjelp.

– Nå skal vi bruke ukene og månedene fremover på å gjøre Kitty større og sterkere og nyte tiden sammen som en tross alt veldig heldig familie på fire, avslutter hun.