Zelenskyj: – Jeg ønsker å tro at Biden ikke frykter Putin

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han øsnker å tro at Joe Biden ikke frykter Putin.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han øsnker å tro at Joe Biden ikke frykter Putin. Foto: Ukrainas presidentkontors presseavdeling via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før helgen ble Ukrainas president Volodymyr Zleneskyj intervjuet av Fox News. Der ble han spurt om han trodde president Joe Biden fryktet Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj intervjuet av Fox News.

Der fikk han spørsmål om han tror USAs president Joe Biden er redd for Russlands president Vladimir Putin.

Det var Business Insider som først omtalte saken.

– Et symbol på demokrati og frihet

– Jeg vet ikke om president Biden frykter president Putin. Jeg tror ikke han gjør det og jeg ønsker å tro at han ikke gjør det fordi han er leder for en stor nasjon, svarer Zelenskyj journalisten.

– Jeg holder knyttneven. Det er vår tradisjon. Jeg vet ikke om du forstår denne praksisen. Jeg holder neven eller krysser fingrene for at dette aldri vil skje, at enhver president i USA aldri vil frykte Russland fordi Amerika, for oss, har alltid vært et symbol på demokrati, og jeg har tro på at Ukraina også er det nå – for i Ukraina er USA også et symbol på frihet, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Krigsforbryter» og «slakter»

Etter at Russland invaderte Ukraina i slutten av februar har hele den vestlige verden fordømt handlingene til russlands president.

Særlig president Biden har brukt sterke ord om sin presidentkollega, og i forrige måned kalte han Putin for en «krigsforbryter» og en «slakter».

Biden gikk også så langt at han uttalte at Putin ikke kunne forbli ved makten.

Det måtte Det hvite hus og USAs utenriksminister i ettertid gå ut å presisere at ikke handlet om USA gikk inn for et regimeskifte i Russland.