Erna Solberg advarer mot å stemme taktisk på Venstre

Statsminister Erna Solberg (H) ser med bekymring over at Høyre ligger an til å miste et mandat i Oslo på de siste meningsmålingene. Her er hun sammen med Venstre-leder Guri Melby utenfor Statsministerens kontor i Oslo. Og det er nettopp Venstre som ligger an til å ta over mandatet. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) ser med bekymring over at Høyre ligger an til å miste et mandat i Oslo på de siste meningsmålingene. Her er hun sammen med Venstre-leder Guri Melby utenfor Statsministerens kontor i Oslo. Og det er nettopp Venstre som ligger an til å ta over mandatet. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre ligger an til å kun få fire mandater fra Oslo på de siste målingene. Statsminister Erna Solberg advarer Høyre-velgere som hopper over til Venstre av taktiske grunner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Avisen Oslo kommer statsministeren med en pekefinger til Høyre-velgere i Oslo som vurderer å stemme taktisk på Venstre.

– Det er viktig å si til de velgerne som sier de egentlig er Høyre-velgere, men som tenker at de skal gi stemmer til Venstre, at det ikke blir noen borgerlig regjering uten et sterkt Høyre. Det er et viktig og tydelig signal å gi, sier Solberg til ao.no.

Nå ligger Venstre an til å ta over en av Høyres mandater i Oslo på de siste målingene ifølge Poll of Polls. Det kan bety at Høyres femtekandidat Mathilde Tybring-Gjedde (28) risikerer å ikke få en plass på Stortinget etter valget. Samtidig har Venstre gjort et stort hopp i Oslo og vil om målingene slår til få to mandater fra Oslo.

Det vil i så fall være første gang siden 2009 at Høyre kun får fire mandater fra hovedstaden.

Solberg er klar på at hun ikke har mye til overs for taktiske stemmer:

– Det virker unødvendig for øyeblikket, fordi Venstre ser ut til å gjøre det bra, og det er heller ikke så lurt fordi du kan ende opp med å svekke det partiet du egentlig vil at skal styre landet.