Står frem som John F. Kennedys elskerinne

John F. Kennedy og førstdame Jackie Kennedy fotografert i Washington 3. mai 1961. Innfelt: Diana de Vegh fra annonseringen i The New York Times av hennes kommende bryllup i 1959.
John F. Kennedy og førstdame Jackie Kennedy fotografert i Washington 3. mai 1961. Innfelt: Diana de Vegh fra annonseringen i The New York Times av hennes kommende bryllup i 1959. Foto: Reuters / NTB

Diana de Vegh (83) letter endelig på sløret om en affære hun mener var giftig, men ikke angrer.

– Den gangen hadde ikke snille jenter sex, så jeg snakket ikke om det, forteller Diana de Vegh til New York Post.

Ryktene om forholdet har svirret siden den gang, men det er først nå hun bekrefter dem.

83-åringen er i dag bestemor til to og nesten blind, men jobber fremdeles som psykoterapeut fra leiligheten sin i West Village i New York.

Taus i 63 år

Det er gått 63 år siden hun traff John F. Kennedy. Nå er hun endelig klar for å fortelle om forholdet til USAs 35. president.

De skal ha møttes under en tilstelning i en ballsal i Boston. Hun var 20 år og student. Han var da en over 40 år gammel gift senator.

– Gi meg stolen din, så en sliten gammel mann kan sitte ved siden av en pen ung jente, minnes de Vegh at JFK sa til henne i ballsalen.

«Jeg skjønte ikke da at jeg simpelthen var fanget i garnet, adskilt fra de andre studentene», skriver 83-åringen i en tekst publisert i Graydon Carter – Air Mail lørdag.

Og slik startet forholdet. De to skal ha hatt en intim relasjon, på og av, de neste fire årene, altså inn i Kennedys presidentskap, som startet i 1961.

Giftig

Forholdet til JFK var samtykkende, men hun mener likevel det er et eksempel på en giftig idealisering av eldre menn, noe hun mener yngre kvinner stadig gjør.

Diana de Vegh angrer ikke på forholdet, ettersom hun mener det lærte henne noe hun behøvde å lære.

John F. Kennedy ble skutt og drept i et attentat i Dallas 22. november 1963.

Personvernpolicy