To ting gjorde utslagetListhaug: – Vi er ikke interessert i å kaste bort tiden vår

VIDEO: Intervju med Sylvi Listhaug om at Frp forlater regjeringen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier at statsministerens moralske preken og KrFs avvisning til å forhandle om plattformen førte til at begeret ble mer enn fullt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var veldig tydelig for oss at det var bare en løsning på dette her, og det var å gå ut av regjering. Det er fordi det har bygget seg opp stor frustrasjon over tid, på manglende tydelige gjennomslag. Med grå kompromiss og en regjering som er dønn upopulær, sier Sylvi Listhaug til ABC Nyheter like etter at partiet har kunngjort sin avskjed til regjeringen Solberg.

Frps nestleder og avtroppende olje- og energiminister gjentok til flere journalister at hun var hjemme i julen og der var det få godord å få om regjeringen. Ifølge Listhaug fordi folk mener at regjeringen har manglet en retning.

– Når denne saken kommer på toppen av det, var det helt riktig for Fremskrittspartiet å gå ut av regjering. Nå kan vi finne tilbake til en opposisjonsrolle for å bygge oss opp igjen, bygge opp organisasjonen og bygge opp igjen den politiske troverdigheten, sier Listhaug til ABC Nyheter like etter at pressekonferansen var over.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn : Frp går ut av regjering

To spikre i kisten

I helgen utelukket KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad forhandlinger om regjeringsplattformen. Det bidro ifølge Listhaug til ytterligere en spiker i kisten for en fortsatt flertallsregjering på borgerlig side.

– Vi er ikke interessert i å kaste bort tiden vår, derfor var det klart for oss at det riktige for oss var å gå ut av regjering.

Erna Solberg: – Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heller ikke statsminister Erna Solbergs bruk at det moralske perspektivet for å hente hjem den terrorsiktede IS-kvinnen hjalp for å opprettholde et regjeringssamarbeid.

– Det skapte stort raseri i Fremskrittspartiet. Det er ingenting i veien med vårt moralske kompass, mange er enige med oss i at det er helt feil å forhandle med folk som har tilknyttet seg IS-kalifatet. Det var også medvirkende til at begeret er mer enn fullt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjoner fra opposisjonen: – Frp går ut av regjering fordi de synes synd på seg selv

Skal kjempe for gjennomslag

Nå går Fremskrittspartiet ut av regjering og inn i opposisjon. Listhaug forventer store gjennomslag på Stortinget.

– Vi kommer til å sørge for at vi får gjennomslag for viktige saker for oss. Det er vårt partiprogram som nå legges til grunn. Vi skal opptre ryddig i Stortinget, men målet vårt er selvfølgelig å få gjennomslag for våre saker.