Trump ba Nancy Pelosi gå til riksrettssak – i 2008

TRUMP OG RIKSRETT: I 2008 mente den daværende milliardæren Donald Trump, her sammen med sin datter Ivanka 23. august 2008, at George W. Bush burde vært stilt for riksrett for løgner som førte til krigen i Irak.
TRUMP OG RIKSRETT: I 2008 mente den daværende milliardæren Donald Trump, her sammen med sin datter Ivanka 23. august 2008, at George W. Bush burde vært stilt for riksrett for løgner som førte til krigen i Irak. Foto: Chris Pizzello / AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot løgnene George W. Bush brukte for den forferdelige Irak-krigen, sa Donald Trump i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idet Representantenes hus vedtok å reise riksrettssak mot president Donald Trump, publiserte CNN-journalisten Wolf Blitzer på Twitter onsdag et oppsiktsvekkende videoklipp fra 2008.

Der er det den da private milliardæren Trump som krever riksrettssak.

Klippet viser en yngre Donald Trump som mente at Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot George W. Bush for krigen han gikk til i Irak, basert på løgner.

– Jeg har møtt Nancy Pelosi. Hun er en imponerende person og jeg liker henne veldig. Men jeg ble overrasket over at hun ikke gjorde mer når det gjelder Bush, å gå etter Bush, sier Trump til Wolf Blitzer den gangen.

– Det så ut som hun virkelig skulle gå til riksrettssak mot Bush og få ham ut av presidentstolen, noe jeg personlig mener ville vært vidunderlig. For krigen. Han løy! Han fikk oss inn i krigen ved hjelp av løgner, sa Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Se på trøbbelet Bill Clinton kom opp i på grunn av noe som var helt uvesentlig, og de forsøkte å reise riksrettssak mot ham! Og Bush fikk oss inn i denne fryktelige krigen ved hjelp av løgner, ved å lyve om at de hadde masseødeleggelsesvåpen, ved å si alt mulig som viste seg å være usant, utbryter Trump på videoklippet.