Ap-politiker ber regjeringen gripe inn mot ulovlig busstransport ved Torp

Næringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Terje Aasland, ber samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ta grep for å få kontroll på ulovlig transport ved Torp flyplass i et skriftlig spørsmål til statsråden.
Næringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Terje Aasland, ber samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ta grep for å få kontroll på ulovlig transport ved Torp flyplass i et skriftlig spørsmål til statsråden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva vil statsråden gjøre for å rydde opp i det som kan antas å være ulovlig busstransport, brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser, brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser med mer? 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter har publisert en rekke artikler om busstransport til og fra Torp flyplass i Vestfold. To rutebusselskaper sier de blir utkonkurrert av selskaper som kjører med en annen tillatelse, som rutebusselskapene mener er ulovlig. De får støtte fra Vestfold fylkeskommune, Horten kommune og Statens vegvesen i at i alle fall noe av transporten som foregår er ulovlig.

En rapport fra Arbeidstilsynet avdekker flere lovbrudd hos et av selskapene, som også er anmeldt av Statens vegvesen for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

Stortingsrepresentant Terje Aasland i Næringskomiteen reagerer på det som kommer fram i artiklene. Han leverte tirsdag et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) hvor han ber statsråden ta grep.

Aasland skriver: «Vil statsråden gripe inn og sikre at det blir iverksatt tiltak mot det som kan antas som grove og alvorlige lov og regelbrudd innenfor busstransporten til og fra Torp, og hvordan vil statsråden forsikre seg om at all busstransport/personbefordring til og fra Torp er i henhold til gjeldende lov og regelverk?»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråden må gi sitt skriftlige svar innen seks dager etter at spørsmålet ble stilt.

– Jeg forventer at statsråden griper inn og stanser det som må antas å være grove regelbrudd, sier Aasland til ABC Nyheter.

Han mener situasjonen på Torp er uakseptabel.

– Vi ønsker og forventer at alle transportører knyttet til et viktig transportknutepunkt slik som Torp driver seriøst og følger de lover og regelverk som gjelder. Ikke minst at det er ordna lønns- og arbeidsvilkår.

Les alle ABC Nyheters artikler om busstransporten ved Torp: