MDG-byrådene Berg og Marcussen i hardt vær

Huggingen av 14 trær har satt sinnene i kok i Oslo: «Galskap» og «vandalisme»

<p>Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid. Bildet er fra oppgraderingen av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)</p>
Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid. Bildet er fra oppgraderingen av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)

«Galskap». «Vandalisme». «Idioti». «Miljøkriminalitet». «Skammelig». «Voldtekt av byen». «Uforståelig». «Grusomt». «Bare trist».

Da bymiljøetaten tok fram motorsaga med byrådets, inkludert Miljøpartiet De Grønnes, velsignelse, rant begeret over for mange av Oslos innbyggere.

Intetanende byfolk, som passerte Olav Vs gate utenfor Saga kino tirsdag denne uka, fikk seg et aldri så lite visuelt sjokk. Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid.

Et åpent sår i bybildet

Tidligere sto de 14 lindtrærne på rekke og rad og kastet sine store skygger mellom kino, cafeer og restauranter. Nå er det bare et åpent sår igjen, mens gravemaskiner, traktorer og lastebiler gjør

«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?», er blant spørsmålene i sosiale medier.
«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?», er blant spørsmålene i sosiale medier.

sine siste anstrengelser for å rydde plassen til det ugjenkjennelige.

Det har fått mange til å ta frem storslegga og kaste seg inn i den opphetede debatten – for eller imot bevaring av gamle trær.

Etter at Aftenposten omtalte saken tidligere denne uken har det haglet med ukvemsord mot de ansvarlige bak trefellingen. Over ett tusen lesere har reagert, de fleste negativt, på nyheten. Mer enn 500 kommentarer er registrert hittil.

«Her raseres en hel gate med flotte trær»

«Jeg trodde man ikke fikk lov til å hugge gamle flotte trær!! Veldig trist at dette skjer».

«Er det mulig?! Det tar mange år for et tre å vokse. Var virkelig alle trærne i så dårlig forfatning? Ser ikke slik ut på disse bildene.»

«Merkelig at private ikke kan kutte trær i egen hage som er mer enn 90 cm målt rundt strammen, mens her raseres en hel gate med flotte trær.»

«Dette er bare trist. Vi må bevare trærne våre skal vi få et bedre klima.»

«Har dette virkelig blitt behandlet i bystyret? Ikke til å forstå! Bare trist trist trist.»

Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?»

Dette er bare et lite utvalg av de mange sterke reaksjonene som er kommet. Selv om enkelte også forsvarer at trærne er fjernet, er disse i klart mindretall.

MDG forsvarer hogsten: «Føles brutalt»

Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG), forsvarer den omstridte trefellingen slik:

«Det er veldig synd at trærne må felles, men dette har vært planlagt lenge, og er en del av en oppgradering av gata til fullverdig gågate, som vil bli veldig flott. Jeg stusser litt på at politikere, som lenge har mast om at disse planene realiseres, nå protesterer. Nye trær vil plantes langs den ene sida av gata, og vi får en skikkelig gågate langs en av de mest populære strekningene for fotgjengere i byen. Det er i grunn veldig bra, selv om det føles brutalt å måtte fjerne fine trær som dette», skriver Trædal, og lenker samtidig til kommunens egen info om oppgraderingsprosjektet i Olav Vs gate og Klingenberggata.

Venstre refser MDG: – Opprør mot byrådet

En av dem som har reagert, er Venstres finanspolitiske talsperson, Abid Raja.

Han får følge av Hallstein Bjercke, listetopp for Venstre i Oslo.

– MDG sier at de skal plante 100.000 nye trær i Oslo, men fakta er at de river trærne. Hvor skal de ha disse trærne, når fakta er at det ni steder i Oslo er opprør mot byrådet, som vil bygge ned park- og grøntområder. Vi trenger flere trær, ikke færre, sier Bjercke til Dagbladet.

Da ABC Nyheter var på en befaring på hogstplassen fredag, sto en enslig gravemaskin i ro, mens noen arbeidere i gule vester jobbet med å heise opp diverse utstyr på lasteplanet.

Flere skuelystne, som kikket på restene av de avkappede trærne, ga tydelig uttrykk for hva de mente.

– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta og var en grønn oase og kastet fine skygger, mener Knut Frang.
– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta og var en grønn oase og kastet fine skygger, mener Knut Frang.

– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta, var en grønn oase i sentrum og kastet fine skygger. Trærne ser jo helt friske ut. Det er ingen råte på stammene, sier Knut Frang, og langer ut mot Miljøpartiet De Grønne:

MDG har aldri tatt andre med på råd. De bare durer frem som de ønsker. Konsekvensanalyse eksisterer ikke for dem. Å skylde på andre for dette, når de har sittet i byrådet i fire år, blir bare dumt, mener Frang. Han har bodd i Oslo hele livet, men i fjor flyttet han ut. Nok er nok.

– Jeg orker ikke lenger å bo i denne byen. Det har blitt helt håpløst. Det er bare bommer og nesten ingen pakeringsplasser igjen. Jeg kjenner ingen som tar bilen til byen lenger, forteller han, og kikker tomt utover Olav Vs gate og stamcafeen som har mistet utsikten, og trærne som sto her for bare noen dager siden.

Lan M. Berg (MDG): «Begynner å bli parodisk»

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), går i en kronikk på nettstedet Vårt Oslo til kraftig angrep mot Venstres kritikk.

Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet i løpet av høsten 2020. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)
Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet i løpet av høsten 2020. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)

«I Venstre har nå både kulturminister Trine Skei Grande og nestleder Abid Raja rykket ut på Twitter. Det er jo lett å skjønne at man smører tjukt på når det er valgkamp, men dette begynner å bli parodisk», skriver MDG-byråden, og forsvarer snauhogsten utenfor Saga kino:

«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig. For eksempel i Olav Vs gate, for å etablere en flott gågate. Det forrige byrådet la planene for gaten i en skuff. Jeg er stolt av at vi tok dem opp igjen og prioriterer penger på å ruste opp gågatene våre i stedet for å kjempe for mer motorvei, slik de borgerlige gjør», skriver Lan Marie Nguyen Berg. Hun viser til at MDG har tatt til orde for å plante hundre tusen nye trær i hovedstaden innen 2030.

Forsvarer snauhogst: «Resultatet tror jeg blir veldig fint»

Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Årsaken til hogsten i Olav Vs gate forklarer hun med en rapport fra 2011 hvor en av konklusjonene var at den planlagte ombyggingen ville bli en stor påkjenning for trærne, at vekstforholdene trolig blir vesentlig svekket i anleggsperioden. Noen av trærne ble også vurdert til ikke å overleve store inngrep i rotsonen.

«Bymiljøetaten har også vurdert at vekstforholdene og tilstanden til trærne tilsier at de gamle bør fjernes før vi etablerer en ny, flott trelinje på den ene siden. Og derfor hugges 14 trær – seks på østre side og åtte på vestre side – og det plantes tolv nye. Og det vi får er altså en flott oppgradering av gata. Resultatet tror jeg blir veldig fint. De aller fleste som bor i Oslo har et forhold til Olav Vs gate,» forklarer MDG-byråden.

Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet på samme sted i løpet av høsten 2020.

NLA: – Å felle store, verdifulle trær skaper sterke reaksjoner

Styreleder for NLA Oslo/Akershus i Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Max Gitenstein, kommenterer trefellingen i Oslo sentrum slik:

– Å felle store, verdifulle trær skaper sterke reaksjoner. Det er forståelig, men samtidig må man stole på den faglige vurderingen Bymiljøetaten har tatt, hvor de mener at trærne var syke og ikke ville tåle anleggsprosessen, sier Gitenstein til ABC Nyheter.

«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte», er blant innleggene på Twitter og Facebook.
«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte», er blant innleggene på Twitter og Facebook.

Men han setter spørsmålstegn ved hvorvidt det er tatt hensyn til hva innbyggerne mener.

– Denne saken handler ikke bare om disse trærne, men om kommunikasjon og medvirkning. Har publikum vært involvert? Er det rom for å snu meninger, spør Gitenstein.

Likevel mener han at det på sikt vil kunne komme byen til gode når rehabiliteringen av sentrumsgaten er ferdig.

– Jeg er helt sikker på at denne gågaten kommer til å gi mange kvaliteter til området, utover bare trær. Fremover blir det utrolig viktig med forskjellige former for grønt i byen, ikke bare trær, men håndtering av overvann, forskjellige grønne flater og myke trafikanter. Men jeg stiller meg kritisk til forslag om bare å plante trær, påpeker Max Gitenstein i NLA.

Raseri og vantro på Twitter: «Skandaløs vandalisme»

«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig, mener Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).
«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig, mener Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).

På Twitter har flere gitt uttrykk for sin misnøye med den siste hogsten i Oslo sentrum. Trær er ofte en utløsende faktor i nabofeider, og engasjementet i denne saken bærer også preg av samme intensitet.

«Denne vandalismen av Oslo er skandaløs. Innbyggerne har gjennom årtier gledet seg over gater med trær og busker. Så skal man oppleve at det kommer en gjeng hysteriske klimafanatikere og ødelegger både gater og vegetasjon. Er det noen som bør skamme seg, så er det MDG.»

«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte.»

«Trær som har en menneskealder av levetid, vokst seg vakre og imponerende, til glede for byen, bybildet, for klima, for alle oss beboere og for alle turister - hele året igjennom!»

«Når du ser hvordan de har rasert Olav Vs gate kan man tenke seg hva de ønsker å gjøre i Gyldenløvsgate! Ville vært synd om de hugger ned trærne på Frogner også?»

– Denne saken ble nok avgjort i 2011

Norsk trepleieforum (NTF) er en ideell organisasjon med overordnet formål å bedre vilkårene for trær i tettstedsmiljø og kulturlandskap.

– Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
– Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Dette har skapt mange reaksjoner. Våre medlemmer har vist stor interesse for årsak og planlagt tiltak. Selv har jeg fått mange henvendelser om tema. Dessverre er det ofte slik at medvirkningsprosessene er lite tilgjengelige selv om de er offentlige og åpne for innsyn. Denne saken ble nok avgjort i 2011, sier leder i NTF, Tørres Rasmussen, til ABC Nyheter.

Han mener det er mange paradokser i denne typen byutvikling, som utslippsfri anleggsplass og bensindrevne motorsager som feller trær.

Trær i by har fått en veldig økt oppmerksomhet siden 2011 og ses nå på som viktige bidragsytere til klimatilpasning og i forhold til å ivareta våre forpliktelser knyttet til bevaring av biologisk mangfold, sier Tørres Rasmussen.

– Det skjærer i et grønt hjerte

ABC Nyheter har stilt byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG) spørsmål om dette en dårlig sak for partiet, og om MDG kan risikere å miste velgere i valginnspurten.

– Trær i byen er bra for miljøet og folkehelsa. De renser lufta, bidrar til biologisk mangfold og gjør byen vår triveligere. Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles. Det hører med til historien at flere av trærne er i så dårlig forfatning at de ikke vil tåle ombyggingen. Heldigvis får vi på plass en flott ny trerekke som får mye bedre vekstforhold, sier MDG-byråden.

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpixFoto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpixFoto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hun viser til at det er vedtatt at det som hovedregel skal plantes trær i alle gater som rustes opp.

– For å få oversikt over situasjonen i Oslo har vi for første gang i historien fått laget et «grøntregnskap» for byggesonen i Oslo. Så langt viser regnskapet at det er regulert inn mer grønt i vår periode enn tidligere. Byene våre vokser og det er avgjørende for folks livskvalitet at vi klarer å sikre gode, grønne og trygge uterom og offentlige plasser, forsikrer byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG).

Oppgradering av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)
Oppgradering av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg ba kollegene skjerpe seg21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Dale demper troen på elfly i Norge20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 – Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg
Siste nytt
20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg ba kollegene skjerpe seg21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeDale demper troen på elfly i Norge20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50Politikk– Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34KulturTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilVil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg
Populært