MDG-byrådene Berg og Marcussen i hardt vær

Huggingen av 14 trær har satt sinnene i kok i Oslo: «Galskap» og «vandalisme»

<p>Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid. Bildet er fra oppgraderingen av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)</p>
Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid. Bildet er fra oppgraderingen av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)

«Galskap». «Vandalisme». «Idioti». «Miljøkriminalitet». «Skammelig». «Voldtekt av byen». «Uforståelig». «Grusomt». «Bare trist».

Da bymiljøetaten tok fram motorsaga med byrådets, inkludert Miljøpartiet De Grønnes, velsignelse, rant begeret over for mange av Oslos innbyggere.

Intetanende byfolk, som passerte Olav Vs gate utenfor Saga kino tirsdag denne uka, fikk seg et aldri så lite visuelt sjokk. Trærne, som har prydet den vesle veistubben mellom Nationaltheatret og Klingenberg kino i mer enn 40 år, var plutselig borte. For alltid.

Et åpent sår i bybildet

Tidligere sto de 14 lindtrærne på rekke og rad og kastet sine store skygger mellom kino, cafeer og restauranter. Nå er det bare et åpent sår igjen, mens gravemaskiner, traktorer og lastebiler gjør

«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?», er blant spørsmålene i sosiale medier.
«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?», er blant spørsmålene i sosiale medier.

sine siste anstrengelser for å rydde plassen til det ugjenkjennelige.

Det har fått mange til å ta frem storslegga og kaste seg inn i den opphetede debatten – for eller imot bevaring av gamle trær.

Etter at Aftenposten omtalte saken tidligere denne uken har det haglet med ukvemsord mot de ansvarlige bak trefellingen. Over ett tusen lesere har reagert, de fleste negativt, på nyheten. Mer enn 500 kommentarer er registrert hittil.

«Her raseres en hel gate med flotte trær»

«Jeg trodde man ikke fikk lov til å hugge gamle flotte trær!! Veldig trist at dette skjer».

«Er det mulig?! Det tar mange år for et tre å vokse. Var virkelig alle trærne i så dårlig forfatning? Ser ikke slik ut på disse bildene.»

«Merkelig at private ikke kan kutte trær i egen hage som er mer enn 90 cm målt rundt strammen, mens her raseres en hel gate med flotte trær.»

«Dette er bare trist. Vi må bevare trærne våre skal vi få et bedre klima.»

«Har dette virkelig blitt behandlet i bystyret? Ikke til å forstå! Bare trist trist trist.»

Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«Helt forferdelig at de fjerner disse trærne. Er det lov?»

Dette er bare et lite utvalg av de mange sterke reaksjonene som er kommet. Selv om enkelte også forsvarer at trærne er fjernet, er disse i klart mindretall.

MDG forsvarer hogsten: «Føles brutalt»

Medlem av byutviklingskomiteen, Eivind Trædal (MDG), forsvarer den omstridte trefellingen slik:

«Det er veldig synd at trærne må felles, men dette har vært planlagt lenge, og er en del av en oppgradering av gata til fullverdig gågate, som vil bli veldig flott. Jeg stusser litt på at politikere, som lenge har mast om at disse planene realiseres, nå protesterer. Nye trær vil plantes langs den ene sida av gata, og vi får en skikkelig gågate langs en av de mest populære strekningene for fotgjengere i byen. Det er i grunn veldig bra, selv om det føles brutalt å måtte fjerne fine trær som dette», skriver Trædal, og lenker samtidig til kommunens egen info om oppgraderingsprosjektet i Olav Vs gate og Klingenberggata.

Venstre refser MDG: – Opprør mot byrådet

En av dem som har reagert, er Venstres finanspolitiske talsperson, Abid Raja.

Han får følge av Hallstein Bjercke, listetopp for Venstre i Oslo.

– MDG sier at de skal plante 100.000 nye trær i Oslo, men fakta er at de river trærne. Hvor skal de ha disse trærne, når fakta er at det ni steder i Oslo er opprør mot byrådet, som vil bygge ned park- og grøntområder. Vi trenger flere trær, ikke færre, sier Bjercke til Dagbladet.

Da ABC Nyheter var på en befaring på hogstplassen fredag, sto en enslig gravemaskin i ro, mens noen arbeidere i gule vester jobbet med å heise opp diverse utstyr på lasteplanet.

Flere skuelystne, som kikket på restene av de avkappede trærne, ga tydelig uttrykk for hva de mente.

– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta og var en grønn oase og kastet fine skygger, mener Knut Frang.
– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta og var en grønn oase og kastet fine skygger, mener Knut Frang.

– Nå har de rasert denne plassen. Disse flotte trærne renset lufta, var en grønn oase i sentrum og kastet fine skygger. Trærne ser jo helt friske ut. Det er ingen råte på stammene, sier Knut Frang, og langer ut mot Miljøpartiet De Grønne:

MDG har aldri tatt andre med på råd. De bare durer frem som de ønsker. Konsekvensanalyse eksisterer ikke for dem. Å skylde på andre for dette, når de har sittet i byrådet i fire år, blir bare dumt, mener Frang. Han har bodd i Oslo hele livet, men i fjor flyttet han ut. Nok er nok.

– Jeg orker ikke lenger å bo i denne byen. Det har blitt helt håpløst. Det er bare bommer og nesten ingen pakeringsplasser igjen. Jeg kjenner ingen som tar bilen til byen lenger, forteller han, og kikker tomt utover Olav Vs gate og stamcafeen som har mistet utsikten, og trærne som sto her for bare noen dager siden.

Lan M. Berg (MDG): «Begynner å bli parodisk»

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), går i en kronikk på nettstedet Vårt Oslo til kraftig angrep mot Venstres kritikk.

Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet i løpet av høsten 2020. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)
Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet i løpet av høsten 2020. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)

«I Venstre har nå både kulturminister Trine Skei Grande og nestleder Abid Raja rykket ut på Twitter. Det er jo lett å skjønne at man smører tjukt på når det er valgkamp, men dette begynner å bli parodisk», skriver MDG-byråden, og forsvarer snauhogsten utenfor Saga kino:

«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig. For eksempel i Olav Vs gate, for å etablere en flott gågate. Det forrige byrådet la planene for gaten i en skuff. Jeg er stolt av at vi tok dem opp igjen og prioriterer penger på å ruste opp gågatene våre i stedet for å kjempe for mer motorvei, slik de borgerlige gjør», skriver Lan Marie Nguyen Berg. Hun viser til at MDG har tatt til orde for å plante hundre tusen nye trær i hovedstaden innen 2030.

Forsvarer snauhogst: «Resultatet tror jeg blir veldig fint»

Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Årsaken til hogsten i Olav Vs gate forklarer hun med en rapport fra 2011 hvor en av konklusjonene var at den planlagte ombyggingen ville bli en stor påkjenning for trærne, at vekstforholdene trolig blir vesentlig svekket i anleggsperioden. Noen av trærne ble også vurdert til ikke å overleve store inngrep i rotsonen.

«Bymiljøetaten har også vurdert at vekstforholdene og tilstanden til trærne tilsier at de gamle bør fjernes før vi etablerer en ny, flott trelinje på den ene siden. Og derfor hugges 14 trær – seks på østre side og åtte på vestre side – og det plantes tolv nye. Og det vi får er altså en flott oppgradering av gata. Resultatet tror jeg blir veldig fint. De aller fleste som bor i Oslo har et forhold til Olav Vs gate,» forklarer MDG-byråden.

Samtlige av trærne som nå er borte skal være av typen lind og var om lag 35–40 år gamle. Nye rødlønntrær vil bli plantet på samme sted i løpet av høsten 2020.

NLA: – Å felle store, verdifulle trær skaper sterke reaksjoner

Styreleder for NLA Oslo/Akershus i Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Max Gitenstein, kommenterer trefellingen i Oslo sentrum slik:

– Å felle store, verdifulle trær skaper sterke reaksjoner. Det er forståelig, men samtidig må man stole på den faglige vurderingen Bymiljøetaten har tatt, hvor de mener at trærne var syke og ikke ville tåle anleggsprosessen, sier Gitenstein til ABC Nyheter.

«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte», er blant innleggene på Twitter og Facebook.
«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte», er blant innleggene på Twitter og Facebook.

Men han setter spørsmålstegn ved hvorvidt det er tatt hensyn til hva innbyggerne mener.

– Denne saken handler ikke bare om disse trærne, men om kommunikasjon og medvirkning. Har publikum vært involvert? Er det rom for å snu meninger, spør Gitenstein.

Likevel mener han at det på sikt vil kunne komme byen til gode når rehabiliteringen av sentrumsgaten er ferdig.

– Jeg er helt sikker på at denne gågaten kommer til å gi mange kvaliteter til området, utover bare trær. Fremover blir det utrolig viktig med forskjellige former for grønt i byen, ikke bare trær, men håndtering av overvann, forskjellige grønne flater og myke trafikanter. Men jeg stiller meg kritisk til forslag om bare å plante trær, påpeker Max Gitenstein i NLA.

Raseri og vantro på Twitter: «Skandaløs vandalisme»

«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig, mener Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).
«Det er trist å felle trær, men av og til nødvendig, mener Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).

På Twitter har flere gitt uttrykk for sin misnøye med den siste hogsten i Oslo sentrum. Trær er ofte en utløsende faktor i nabofeider, og engasjementet i denne saken bærer også preg av samme intensitet.

«Denne vandalismen av Oslo er skandaløs. Innbyggerne har gjennom årtier gledet seg over gater med trær og busker. Så skal man oppleve at det kommer en gjeng hysteriske klimafanatikere og ødelegger både gater og vegetasjon. Er det noen som bør skamme seg, så er det MDG.»

«Man fjerner ikke friske lindetrær i forkant av å love nye - vet ikke dere hvor lang tid det tar for trær å vokse ? En grønn lunge er borte.»

«Trær som har en menneskealder av levetid, vokst seg vakre og imponerende, til glede for byen, bybildet, for klima, for alle oss beboere og for alle turister - hele året igjennom!»

«Når du ser hvordan de har rasert Olav Vs gate kan man tenke seg hva de ønsker å gjøre i Gyldenløvsgate! Ville vært synd om de hugger ned trærne på Frogner også?»

– Denne saken ble nok avgjort i 2011

Norsk trepleieforum (NTF) er en ideell organisasjon med overordnet formål å bedre vilkårene for trær i tettstedsmiljø og kulturlandskap.

– Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
– Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Dette har skapt mange reaksjoner. Våre medlemmer har vist stor interesse for årsak og planlagt tiltak. Selv har jeg fått mange henvendelser om tema. Dessverre er det ofte slik at medvirkningsprosessene er lite tilgjengelige selv om de er offentlige og åpne for innsyn. Denne saken ble nok avgjort i 2011, sier leder i NTF, Tørres Rasmussen, til ABC Nyheter.

Han mener det er mange paradokser i denne typen byutvikling, som utslippsfri anleggsplass og bensindrevne motorsager som feller trær.

Trær i by har fått en veldig økt oppmerksomhet siden 2011 og ses nå på som viktige bidragsytere til klimatilpasning og i forhold til å ivareta våre forpliktelser knyttet til bevaring av biologisk mangfold, sier Tørres Rasmussen.

– Det skjærer i et grønt hjerte

ABC Nyheter har stilt byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG) spørsmål om dette en dårlig sak for partiet, og om MDG kan risikere å miste velgere i valginnspurten.

– Trær i byen er bra for miljøet og folkehelsa. De renser lufta, bidrar til biologisk mangfold og gjør byen vår triveligere. Det skjærer i et grønt hjerte når trær må byttes ut, men det er av og til nødvendig når en by skal utvikles. Det hører med til historien at flere av trærne er i så dårlig forfatning at de ikke vil tåle ombyggingen. Heldigvis får vi på plass en flott ny trerekke som får mye bedre vekstforhold, sier MDG-byråden.

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpixFoto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB scanpixFoto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hun viser til at det er vedtatt at det som hovedregel skal plantes trær i alle gater som rustes opp.

– For å få oversikt over situasjonen i Oslo har vi for første gang i historien fått laget et «grøntregnskap» for byggesonen i Oslo. Så langt viser regnskapet at det er regulert inn mer grønt i vår periode enn tidligere. Byene våre vokser og det er avgjørende for folks livskvalitet at vi klarer å sikre gode, grønne og trygge uterom og offentlige plasser, forsikrer byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG).

Oppgradering av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)
Oppgradering av Olav Vs gate og Klingenberggata i Oslo sentrum. (Foto: Gunnar R. Larsen, ABC Nyheter)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:07 Nye demonstrasjoner mot Egypts president00:27 Lorena nedjustert til tropisk storm00:01 Advokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59 Island bøtelagt etter Eurovision23:30 UP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59 Barcelona og Messi snublet mot Granada22:53 Stadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51 Inter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37 Overtidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29 Brann på gård i Nome22:11 Hotell-milliardær er død21:43 IS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36 Kanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24 To drept av bombe i Afghanistan20:22 Tidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05 Målløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37 Norwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09 Nei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00 MC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42 Hovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41 Politiet pågrep mann med kniv18:10 Kraftig jordskjelv i Albania17:57 Negotia: Partene står langt fra hverandre17:56 Manchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23 Thomas Cook på randen av konkurs17:02 – Ble lei av å være den fete klovnen16:39 Flere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28 Abid Raja fikk hatbrev i posten16:06 Varm septemberdag flere steder15:41 Tottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21 Etter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14 Færre selger bilen sin privat14:45 Norges FN-valgkamp drar seg til13:52 Brann i enebolig i Bærum13:47 Thunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23 Vil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58 The Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56 Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08 Over 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53 Nytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34 Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28 Fridde til kjæresten under vann - druknet10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån
Siste nytt
01:07VerdenNye demonstrasjoner mot Egypts president00:27VerdenLorena nedjustert til tropisk storm00:01NorgeAdvokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59VerdenIsland bøtelagt etter Eurovision23:30NorgeUP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59SportBarcelona og Messi snublet mot Granada22:53VerdenStadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51SportInter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37SportOvertidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29NorgeBrann på gård i Nome22:11PengerHotell-milliardær er død21:43VerdenIS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36NorgeKanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24NorgeTo drept av bombe i Afghanistan20:22NorgeTidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05SportMålløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37ReiseNorwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09MotorNei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00NorgeMC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42NyheterHovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41NorgePolitiet pågrep mann med kniv18:10VerdenKraftig jordskjelv i Albania17:57PengerNegotia: Partene står langt fra hverandre17:56SportManchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23ReiseThomas Cook på randen av konkurs17:02Helse og livsstil– Ble lei av å være den fete klovnen16:39NorgeFlere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28PolitikkAbid Raja fikk hatbrev i posten16:06NorgeVarm septemberdag flere steder15:41SportTottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21VerdenEtter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14MotorFærre selger bilen sin privat14:45VerdenNorges FN-valgkamp drar seg til13:52NorgeBrann i enebolig i Bærum13:47VerdenThunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23NæringslivVil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58SportThe Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56VerdenDemonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08VerdenOver 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53NorgeNytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34NorgeMann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28LivetFridde til kjæresten under vann - druknet10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26NorgeRené Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån
Populært