Kjendismilliardær Gustav Witzøe i hemmelig vindkraft-møte

Frøya er kommunen der naturvern vil avgjøre kommunevalget mandag. Naturvern mot vindturbiner. I sluttspurten av valgkampen kastes et oppsiktsvekkende initiativ inn.

FRØYA (ABC Nyheter): – Det har blitt den nye folkedrakta her på Frøya.

Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag nikker mot en dame i kafeen. Hun har på seg vindkraftaksjonistenes gule t-skjorte.

SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Kampen mot München bys kraftselskap München Stadtwerkes og TrønderEnergis vindkraftverk i den vesle øykommunen, har gitt gjenlyd landet rundt.

Og budskapet til de gule t-skjortene preger valgkampen lokalt idet anleggsmaskinene eter seg innover bygdefolkets kjære utmark - hauane.

14 vindturbiner på 180 meters høyde skal rage over en øy med 76 meter over havet som høyeste punkt.

Striden vil etter alle solemerker gi alvorlige rystelser i kommunevalget for dette samfunnet med snaut 4000 stemmeberettigede.

– De gule har gjerne 30-40 på stand på lørdagene. Vi i partiene tre-fire, bemerker Strømskag her i kjøpesenteret i kommunesenteret Sistranda, og legger til:

– Det har gått en kule varmt.

Tilbud og hemmelig møte

Som om ikke dette er nok:

Mandag ble det avholdt et hemmelig møte om et oppsiktsvekkende initiativ. Et tilbud fra næringslivet på øya, med laksemilliardæren Gustav Witzøe i spissen, om et spleiselag med kommunen som kan klaske tilstrekkelig antall millioner i bordet til at vindkraftutbyggerne fra Bayern og Trøndelag pakker sammen og drar sin kos.

ABC Nyheter er kjent med at Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk, var med. Hvem som deltok på den andre siden av bordet av tyskere og trøndere, er ukjent.

Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Et tidligere forsøk på å få til noe sånt, falt i grus. Utbyggerne krevde ikke bare å få økonomisk erstatning. De forlangte også at Frøya kommune skulle hoste opp et erstatningsareal et annet sted.

Utfallet av de nye sonderingene blir trolig kjent innen kort tid.Men også dette splitter partiene.

– Hva enkeltpersoner gjør med sine penger, legger jeg meg ikke borti, sier Kristin Strømskag.

– Men jeg vil ikke bruke skattepengene våre på det. Til det har vi for mange oppgaver å løse. Å bruke fellesskapets penger til å kjøpe ut næringsaktører, er så galt det kan få blitt, mener hun.

Sent torsdag ettermiddag ble det klart at utbyggerne står på sitt og avviser tilbudet.

Passet ikke 9. april

Et besøk på Frøya gjør det raskt klart at det har oppstått bitterhet ikke bare mot de sørtyske investorene, som på grunn av Bayerns lovverk ikke får lov til å plassere ut høye vindturbiner der, og trøndernes eget selskap TrønderEnergi.

Nei, vindkraftstriden har utløst vonde følelser også mellom frøyværinger. Trusselmeldinger og utskjelling på sosiale medier er blitt hverdagen for politikere og andre som stikker hodet opp – for eller mot vindkraft.

UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Jeg kan ikke lese alle meldinger. Som at jeg er utryddingsverdig, sier Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk.

– Vi hadde folkeavstemning om vindkraft her 2. april. Opprinnelig var planen å gjøre det 9. april, men vi fant ut at det kunne virke upassende med tanke på hvem som er hovedaksjonær i prosjektet, bemerker varaordføreren.

Partiet hans fikk nesten 50 prosent av stemmene ved lokalvalget for fire år siden, og har rent flertall i kommunestyret. Så lenge det varer. Nå viser en meningsmåling at partiet kan vente seg et kraftig innhogg i oppslutningen.

München bys energiselskap, Stadtwerke München, har 70 prosent av aksjene i vindkraftverket på Frøya og tre andre vindkraftprosjektene de er med på i Trøndelag, og kan på hjemmebane reklamere med sin gode klimaprofil.

Av de 48 prosentene frøyværinger som stilte opp i folkeavstemningen, sa 78 prosent nei.

Men som det har kommet fram i medier over hele landet, betyr det ikke noe.

Kraftutbyggerne kan vise til at de for lengst har fått konsesjon.

Nå er det utbyggerne som rår grunnen, mens politiet har gitt de lokale aksjonistene forbud mot å oppholde seg i og nær anleggsområdet.

Bare restene av leiren deres, med flagg som vaier i vinden, kors stukket i bakken og andre symboler, er igjen.

Spennende etter mandag

KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Vindkraftutbyggingen kan bli blodig i kommunevalget for partier som Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre.

– Det blir spennende mandag. Men enda mer spennende etterpå når man skal finne seg samarbeidspartnere. Det er veldig åpent. Jeg ser ikke bort fra at de tre neipartiene kan få flertall.

Ordene kommer fra en skjeggete kar med sixpence, som akkurat har kjørt traktoren hjem til gards for å snakke med ABC Nyheter.

Eskil Sandvik har blitt norgeskjent på nyhetene, som aksjonslederen mot vindkraft på Frøya, som ble kastet på glattcelle.

Til daglig er han økologisk bonde, har eget hjemmeslakteri og driver sammen med kona gårdskafé på sommeren.

Nå er han ikke minst ordførerkandidat for et parti i medvind, SV.

Han er sterkt misfornøyd med at formannskapet i kommunen ikke ville gjøre noe mer etter at Fylkesmannen avviste kommunens rett til å stoppe arbeidet i sommer, da aksjonistene og kommunen hevdet at fristen for anleggsstart var utløpt.

Se også hva Sandvik sier i videoen øverst.

– «Svartmaling» ble realitet

GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Når det gjelder valgkampen, er det klart at vindkraft er en stor del av den. Nå sier nesten alle at de er imot. Men siden 2002 har de jobbet for vindkraftutbygginga. Det er bare Senterpartiet og SV som har sagt nei hele veien. Så har vi nå fått Rødt som flagger nei til vindkraft her. Dette er tre partier som kommer til å gjøre det godt i årets valg, spår Eskil Sandvik i det trivelige kafélokalet som er stengt for vinteren.

Tirsdag ble resultatet av skolevalget på Frøya kjent. Der gjorde SV det eksepsjonelt bra med 35,2 prosent. Ap ble nest størst med 15,7. Rødt endte på 13,8 og Sp på 6,2.

– Venstrelederen var for vindkraftutbygginga fram til før jul, men han våkna da 70 prosent ble solgt til Stadtwerk München. Nå ser folk at det de så på som svartmaling fra oss, det har skjedd i dag, bemerker Sandvik.

– Umoralsk å ha TrønderEnergi-aksjer

SV'eren holder døra på gløtt for ideen om å kjøpe ut utbyggerne ved et spleiselag med næringslivet.

– Jeg håper det er mulig. Er det bare penger, skal vi få det til. Men jeg er ikke villig til å bruke mye av kommunens penger. Jeg kommer til å fremme forslag om å selge våre aksjer i TrønderEnergi, antyder Sandvik om hvor de kan hente penger fra.

Kommunen skal ha aksjer for rundt 150 millioner kroner. Men Sandvik har blitt grundig forbannet på selskapet.

– Det er moralsk uriktig å ha et selskap som holder på sånn overfor folk og kommune. Jeg vil ikke eie noen som holder på sånn med oss, sier han.

– Hvis vi får solgt, vil jeg sette av 50 millioner til å rigge ned vindturbinene den dagen de er utrangert. Vi ser i Polen, Danmark og Tyskland at anlegg ikke blir tatt ned. Vindkraftselskapet skal etter kontrakten med kommunen sette av penger til nedrigging etter tolv år. De har en egenkapital på 300.000 kroner. En konkurs kan være greit for dem, anklager han.

Splittet Høyre berømmer aksjonistene

– Frøya Senterparti har kjempet mot vindkraft siden 2004 og vil fortsette med det. Vi var ett av to partier som stemte for folkeavstemning i 2012. Hadde Ap, Høyre, Frp og Venstre fulgt oss da hadde dagens situasjon kanskje vært unngått, sier Senterpartiets ordførerkandidat Knut Arne Strømøy til den lokale nettavisa Frøya.no.

Der er broren hans, Tore «På sporet» Strømøy er en av redaktørene.

– Skulle vi mot formodning bli hærtatt av monstermøller, vil Senterpartiet være garantist for at disse blir de siste, lover Knut Arne Strømøy.

Høyre kan derimot ikke love noe.

– Aksjonsgruppa på Frøya skal ha stor berømmelse for at de har løftet en debatt helt opp til Stortinget. Og mange partier går en ekstra runde i vindkraftspørsmålet som følge av det, sier ordførerkandidat Kristin Strømskag.

Hun har aldri vært for utbygginga. I dagens kommunestyre er Høyres gruppe delt i to: Én er for, én er mot det omstridte vindkraftverket.

Strømskag tror vindkraftsaken har roet seg noe ned.

– Men noen av partiene er i vinden med vind, ja, vedgår hun.

Og Sp vil nok som i resten av landet øke, antar Strømskag.

– En eventuell utvidelse av vindkraftverket må være opp til demokratiske prosesser og kommunalt selvstyre, legger Høyre-kandidaten til.

– Er det virkelig så jævlig!

NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

I korridoren på kjøpesenteret er forhåndsstemmegivingen i gang. Ann Kristin Stordal kommer ut av avlukket og putter stemmeseddelen i urna.

Hun er mektig lei av vindkraftstriden.

– Jeg var veldig imot vindmøllene. Så ser jeg at det hjelper ikke å protestere. Skadene har skjedd i naturen. Og det har blitt så amper stemning at du blir uglesett. Jeg er rett og slett lei hele vindturbinstøyen! sier hun til ABC Nyheter.

Joda, hun er definitivt mot fortsatt og syns ikke de enorme installasjonene passer lille Frøya. Dagen før kjørte hun forbi anleggsområdet og ble fortvilet.

– Når du tenker på hvor langt de skal inn på øya … jeg ble slått ut av anleggsplassen – er det virkelig så jævlig!

– Men bråket og sjikaneringen mellom folk har gått over stokk og stein. Det går på enkeltpersoner – på begge sider. Selv ungene rakker ned på unger av foreldre som jobber i TrønderEnergi, sier Stordal og forteller:

– Samboeren min ble spurt om han ville påta seg arbeid for utbyggerne. Jeg er glad han sa nei.

Les Frøya kommunes oppsummering av hele vindkraftprosessen fra 2002 til nå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 Flystyrt i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag06:00 Hareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44 Dette skjedde i natt05:16 34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01 Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00 Statsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23 Kleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04 Babcock-sjef sier han forstår kritikken03:57 Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31 Minst 44 døde etter uvær i Brasil03:20 Salvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17 Riksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11 80 døde av coronavirus i Kina02:48 Færre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41 NYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03 Verdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58 Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19 Grammy-pris til norsk lydtekniker00:17 Ropstad åpner døra for Senterpartiet00:05 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57 Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02 Forsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55 Neymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58 Nytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51 Salvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48 Go-Ahead like punktlig som Vy21:16 – Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15 Fastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47 Basketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43 Rekordmange har kjøpt sin første bolig20:24 Etterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01 Shrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55 Håpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05 Spansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43 Forsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20 Folkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58 Solskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48 SAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38 Palestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02 Lindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02 Mellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48 Klimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24 Auschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57 Olsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54 Virusutbruddet øker i omfang15:47 Mot snøfri rekord i Oslo14:48 Suverene Riiber har VM-planen klar14:47 Lundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36 200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05 Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44 Vinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28 Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20 Appelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11 Thingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35 Snøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21 Høie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16 UD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58 Listhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55 Lucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel
Siste nytt
14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenFlystyrt i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkHareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44NorgeDette skjedde i natt05:16Norge34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01PolitikkMassivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00VerdenStatsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23SportKleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04NorgeBabcock-sjef sier han forstår kritikken03:57VerdenOcean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31VerdenMinst 44 døde etter uvær i Brasil03:20PolitikkSalvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17NorgeRiksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11Verden80 døde av coronavirus i Kina02:48NorgeFærre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41VerdenNYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03SportVerdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58PengerSkotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19VerdenGrammy-pris til norsk lydtekniker00:17PolitikkRopstad åpner døra for Senterpartiet00:05VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57SportBasketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02SportForsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55SportNeymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58PengerNytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51VerdenSalvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48NorgeGo-Ahead like punktlig som Vy21:16Helse og livsstil– Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15NorgeFastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47VerdenBasketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43PengerRekordmange har kjøpt sin første bolig20:24SportEtterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01SportShrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55VerdenHåpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05SportSpansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43Helse og livsstilForsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20NorgeFolkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58SportSolskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48ReiseSAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38VerdenPalestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02SportLindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02NorgeMellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48NorgeKlimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24VerdenAuschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57SportOlsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54VerdenVirusutbruddet øker i omfang15:47NorgeMot snøfri rekord i Oslo14:48SportSuverene Riiber har VM-planen klar14:47SportLundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36Helse og livsstil200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05PolitikkHøyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44NorgeVinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28SportKlæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20SportAppelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11SportThingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35NorgeSnøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21NorgeHøie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16ReiseUD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58PolitikkListhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55SportLucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel
Populært