Kjendismilliardær Gustav Witzøe i hemmelig vindkraft-møte

Frøya er kommunen der naturvern vil avgjøre kommunevalget mandag. Naturvern mot vindturbiner. I sluttspurten av valgkampen kastes et oppsiktsvekkende initiativ inn.

FRØYA (ABC Nyheter): – Det har blitt den nye folkedrakta her på Frøya.

Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag nikker mot en dame i kafeen. Hun har på seg vindkraftaksjonistenes gule t-skjorte.

SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Kampen mot München bys kraftselskap München Stadtwerkes og TrønderEnergis vindkraftverk i den vesle øykommunen, har gitt gjenlyd landet rundt.

Og budskapet til de gule t-skjortene preger valgkampen lokalt idet anleggsmaskinene eter seg innover bygdefolkets kjære utmark - hauane.

14 vindturbiner på 180 meters høyde skal rage over en øy med 76 meter over havet som høyeste punkt.

Striden vil etter alle solemerker gi alvorlige rystelser i kommunevalget for dette samfunnet med snaut 4000 stemmeberettigede.

– De gule har gjerne 30-40 på stand på lørdagene. Vi i partiene tre-fire, bemerker Strømskag her i kjøpesenteret i kommunesenteret Sistranda, og legger til:

– Det har gått en kule varmt.

Tilbud og hemmelig møte

Som om ikke dette er nok:

Mandag ble det avholdt et hemmelig møte om et oppsiktsvekkende initiativ. Et tilbud fra næringslivet på øya, med laksemilliardæren Gustav Witzøe i spissen, om et spleiselag med kommunen som kan klaske tilstrekkelig antall millioner i bordet til at vindkraftutbyggerne fra Bayern og Trøndelag pakker sammen og drar sin kos.

ABC Nyheter er kjent med at Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk, var med. Hvem som deltok på den andre siden av bordet av tyskere og trøndere, er ukjent.

Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Et tidligere forsøk på å få til noe sånt, falt i grus. Utbyggerne krevde ikke bare å få økonomisk erstatning. De forlangte også at Frøya kommune skulle hoste opp et erstatningsareal et annet sted.

Utfallet av de nye sonderingene blir trolig kjent innen kort tid.Men også dette splitter partiene.

– Hva enkeltpersoner gjør med sine penger, legger jeg meg ikke borti, sier Kristin Strømskag.

– Men jeg vil ikke bruke skattepengene våre på det. Til det har vi for mange oppgaver å løse. Å bruke fellesskapets penger til å kjøpe ut næringsaktører, er så galt det kan få blitt, mener hun.

Sent torsdag ettermiddag ble det klart at utbyggerne står på sitt og avviser tilbudet.

Passet ikke 9. april

Et besøk på Frøya gjør det raskt klart at det har oppstått bitterhet ikke bare mot de sørtyske investorene, som på grunn av Bayerns lovverk ikke får lov til å plassere ut høye vindturbiner der, og trøndernes eget selskap TrønderEnergi.

Nei, vindkraftstriden har utløst vonde følelser også mellom frøyværinger. Trusselmeldinger og utskjelling på sosiale medier er blitt hverdagen for politikere og andre som stikker hodet opp – for eller mot vindkraft.

UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Jeg kan ikke lese alle meldinger. Som at jeg er utryddingsverdig, sier Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk.

– Vi hadde folkeavstemning om vindkraft her 2. april. Opprinnelig var planen å gjøre det 9. april, men vi fant ut at det kunne virke upassende med tanke på hvem som er hovedaksjonær i prosjektet, bemerker varaordføreren.

Partiet hans fikk nesten 50 prosent av stemmene ved lokalvalget for fire år siden, og har rent flertall i kommunestyret. Så lenge det varer. Nå viser en meningsmåling at partiet kan vente seg et kraftig innhogg i oppslutningen.

München bys energiselskap, Stadtwerke München, har 70 prosent av aksjene i vindkraftverket på Frøya og tre andre vindkraftprosjektene de er med på i Trøndelag, og kan på hjemmebane reklamere med sin gode klimaprofil.

Av de 48 prosentene frøyværinger som stilte opp i folkeavstemningen, sa 78 prosent nei.

Men som det har kommet fram i medier over hele landet, betyr det ikke noe.

Kraftutbyggerne kan vise til at de for lengst har fått konsesjon.

Nå er det utbyggerne som rår grunnen, mens politiet har gitt de lokale aksjonistene forbud mot å oppholde seg i og nær anleggsområdet.

Bare restene av leiren deres, med flagg som vaier i vinden, kors stukket i bakken og andre symboler, er igjen.

Spennende etter mandag

KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Vindkraftutbyggingen kan bli blodig i kommunevalget for partier som Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre.

– Det blir spennende mandag. Men enda mer spennende etterpå når man skal finne seg samarbeidspartnere. Det er veldig åpent. Jeg ser ikke bort fra at de tre neipartiene kan få flertall.

Ordene kommer fra en skjeggete kar med sixpence, som akkurat har kjørt traktoren hjem til gards for å snakke med ABC Nyheter.

Eskil Sandvik har blitt norgeskjent på nyhetene, som aksjonslederen mot vindkraft på Frøya, som ble kastet på glattcelle.

Til daglig er han økologisk bonde, har eget hjemmeslakteri og driver sammen med kona gårdskafé på sommeren.

Nå er han ikke minst ordførerkandidat for et parti i medvind, SV.

Han er sterkt misfornøyd med at formannskapet i kommunen ikke ville gjøre noe mer etter at Fylkesmannen avviste kommunens rett til å stoppe arbeidet i sommer, da aksjonistene og kommunen hevdet at fristen for anleggsstart var utløpt.

Se også hva Sandvik sier i videoen øverst.

– «Svartmaling» ble realitet

GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Når det gjelder valgkampen, er det klart at vindkraft er en stor del av den. Nå sier nesten alle at de er imot. Men siden 2002 har de jobbet for vindkraftutbygginga. Det er bare Senterpartiet og SV som har sagt nei hele veien. Så har vi nå fått Rødt som flagger nei til vindkraft her. Dette er tre partier som kommer til å gjøre det godt i årets valg, spår Eskil Sandvik i det trivelige kafélokalet som er stengt for vinteren.

Tirsdag ble resultatet av skolevalget på Frøya kjent. Der gjorde SV det eksepsjonelt bra med 35,2 prosent. Ap ble nest størst med 15,7. Rødt endte på 13,8 og Sp på 6,2.

– Venstrelederen var for vindkraftutbygginga fram til før jul, men han våkna da 70 prosent ble solgt til Stadtwerk München. Nå ser folk at det de så på som svartmaling fra oss, det har skjedd i dag, bemerker Sandvik.

– Umoralsk å ha TrønderEnergi-aksjer

SV'eren holder døra på gløtt for ideen om å kjøpe ut utbyggerne ved et spleiselag med næringslivet.

– Jeg håper det er mulig. Er det bare penger, skal vi få det til. Men jeg er ikke villig til å bruke mye av kommunens penger. Jeg kommer til å fremme forslag om å selge våre aksjer i TrønderEnergi, antyder Sandvik om hvor de kan hente penger fra.

Kommunen skal ha aksjer for rundt 150 millioner kroner. Men Sandvik har blitt grundig forbannet på selskapet.

– Det er moralsk uriktig å ha et selskap som holder på sånn overfor folk og kommune. Jeg vil ikke eie noen som holder på sånn med oss, sier han.

– Hvis vi får solgt, vil jeg sette av 50 millioner til å rigge ned vindturbinene den dagen de er utrangert. Vi ser i Polen, Danmark og Tyskland at anlegg ikke blir tatt ned. Vindkraftselskapet skal etter kontrakten med kommunen sette av penger til nedrigging etter tolv år. De har en egenkapital på 300.000 kroner. En konkurs kan være greit for dem, anklager han.

Splittet Høyre berømmer aksjonistene

– Frøya Senterparti har kjempet mot vindkraft siden 2004 og vil fortsette med det. Vi var ett av to partier som stemte for folkeavstemning i 2012. Hadde Ap, Høyre, Frp og Venstre fulgt oss da hadde dagens situasjon kanskje vært unngått, sier Senterpartiets ordførerkandidat Knut Arne Strømøy til den lokale nettavisa Frøya.no.

Der er broren hans, Tore «På sporet» Strømøy er en av redaktørene.

– Skulle vi mot formodning bli hærtatt av monstermøller, vil Senterpartiet være garantist for at disse blir de siste, lover Knut Arne Strømøy.

Høyre kan derimot ikke love noe.

– Aksjonsgruppa på Frøya skal ha stor berømmelse for at de har løftet en debatt helt opp til Stortinget. Og mange partier går en ekstra runde i vindkraftspørsmålet som følge av det, sier ordførerkandidat Kristin Strømskag.

Hun har aldri vært for utbygginga. I dagens kommunestyre er Høyres gruppe delt i to: Én er for, én er mot det omstridte vindkraftverket.

Strømskag tror vindkraftsaken har roet seg noe ned.

– Men noen av partiene er i vinden med vind, ja, vedgår hun.

Og Sp vil nok som i resten av landet øke, antar Strømskag.

– En eventuell utvidelse av vindkraftverket må være opp til demokratiske prosesser og kommunalt selvstyre, legger Høyre-kandidaten til.

– Er det virkelig så jævlig!

NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

I korridoren på kjøpesenteret er forhåndsstemmegivingen i gang. Ann Kristin Stordal kommer ut av avlukket og putter stemmeseddelen i urna.

Hun er mektig lei av vindkraftstriden.

– Jeg var veldig imot vindmøllene. Så ser jeg at det hjelper ikke å protestere. Skadene har skjedd i naturen. Og det har blitt så amper stemning at du blir uglesett. Jeg er rett og slett lei hele vindturbinstøyen! sier hun til ABC Nyheter.

Joda, hun er definitivt mot fortsatt og syns ikke de enorme installasjonene passer lille Frøya. Dagen før kjørte hun forbi anleggsområdet og ble fortvilet.

– Når du tenker på hvor langt de skal inn på øya … jeg ble slått ut av anleggsplassen – er det virkelig så jævlig!

– Men bråket og sjikaneringen mellom folk har gått over stokk og stein. Det går på enkeltpersoner – på begge sider. Selv ungene rakker ned på unger av foreldre som jobber i TrønderEnergi, sier Stordal og forteller:

– Samboeren min ble spurt om han ville påta seg arbeid for utbyggerne. Jeg er glad han sa nei.

Les Frøya kommunes oppsummering av hele vindkraftprosessen fra 2002 til nå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:34 Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28 Fridde til kjæresten under vann - druknet10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 «Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag
Siste nytt
11:34NorgeMann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28LivetFridde til kjæresten under vann - druknet10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26Norge«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag
Populært