Kjendismilliardær Gustav Witzøe i hemmelig vindkraft-møte

Frøya er kommunen der naturvern vil avgjøre kommunevalget mandag. Naturvern mot vindturbiner. I sluttspurten av valgkampen kastes et oppsiktsvekkende initiativ inn.

FRØYA (ABC Nyheter): – Det har blitt den nye folkedrakta her på Frøya.

Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag nikker mot en dame i kafeen. Hun har på seg vindkraftaksjonistenes gule t-skjorte.

SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SPLITTET HØYRE: Høyres ordførerkandidat Kristin Strømskag er personlig mot vindkraftverket, mens partiet er splittet og ikke har programfestet noe. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Kampen mot München bys kraftselskap München Stadtwerkes og TrønderEnergis vindkraftverk i den vesle øykommunen, har gitt gjenlyd landet rundt.

Og budskapet til de gule t-skjortene preger valgkampen lokalt idet anleggsmaskinene eter seg innover bygdefolkets kjære utmark - hauane.

14 vindturbiner på 180 meters høyde skal rage over en øy med 76 meter over havet som høyeste punkt.

Striden vil etter alle solemerker gi alvorlige rystelser i kommunevalget for dette samfunnet med snaut 4000 stemmeberettigede.

– De gule har gjerne 30-40 på stand på lørdagene. Vi i partiene tre-fire, bemerker Strømskag her i kjøpesenteret i kommunesenteret Sistranda, og legger til:

– Det har gått en kule varmt.

Tilbud og hemmelig møte

Som om ikke dette er nok:

Mandag ble det avholdt et hemmelig møte om et oppsiktsvekkende initiativ. Et tilbud fra næringslivet på øya, med laksemilliardæren Gustav Witzøe i spissen, om et spleiselag med kommunen som kan klaske tilstrekkelig antall millioner i bordet til at vindkraftutbyggerne fra Bayern og Trøndelag pakker sammen og drar sin kos.

ABC Nyheter er kjent med at Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk, var med. Hvem som deltok på den andre siden av bordet av tyskere og trøndere, er ukjent.

Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Gründer og hovedaksjonær i SalMar, Gustav Witzøe, fotografert på Frøya i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Et tidligere forsøk på å få til noe sånt, falt i grus. Utbyggerne krevde ikke bare å få økonomisk erstatning. De forlangte også at Frøya kommune skulle hoste opp et erstatningsareal et annet sted.

Utfallet av de nye sonderingene blir trolig kjent innen kort tid.Men også dette splitter partiene.

– Hva enkeltpersoner gjør med sine penger, legger jeg meg ikke borti, sier Kristin Strømskag.

– Men jeg vil ikke bruke skattepengene våre på det. Til det har vi for mange oppgaver å løse. Å bruke fellesskapets penger til å kjøpe ut næringsaktører, er så galt det kan få blitt, mener hun.

Sent torsdag ettermiddag ble det klart at utbyggerne står på sitt og avviser tilbudet.

Passet ikke 9. april

Et besøk på Frøya gjør det raskt klart at det har oppstått bitterhet ikke bare mot de sørtyske investorene, som på grunn av Bayerns lovverk ikke får lov til å plassere ut høye vindturbiner der, og trøndernes eget selskap TrønderEnergi.

Nei, vindkraftstriden har utløst vonde følelser også mellom frøyværinger. Trusselmeldinger og utskjelling på sosiale medier er blitt hverdagen for politikere og andre som stikker hodet opp – for eller mot vindkraft.

UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
UTRYDDINGSVERDIG: Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken har fått meldinger om at han er utryddingsverdig på grunn av partiets holdning i vindkraftsaken. Selv brøt han partilinja og stemte imot i 2004. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Jeg kan ikke lese alle meldinger. Som at jeg er utryddingsverdig, sier Arbeiderpartiets varaordfører Pål Terje Bekken, som håndterer vindkraftsaken politisk.

– Vi hadde folkeavstemning om vindkraft her 2. april. Opprinnelig var planen å gjøre det 9. april, men vi fant ut at det kunne virke upassende med tanke på hvem som er hovedaksjonær i prosjektet, bemerker varaordføreren.

Partiet hans fikk nesten 50 prosent av stemmene ved lokalvalget for fire år siden, og har rent flertall i kommunestyret. Så lenge det varer. Nå viser en meningsmåling at partiet kan vente seg et kraftig innhogg i oppslutningen.

München bys energiselskap, Stadtwerke München, har 70 prosent av aksjene i vindkraftverket på Frøya og tre andre vindkraftprosjektene de er med på i Trøndelag, og kan på hjemmebane reklamere med sin gode klimaprofil.

Av de 48 prosentene frøyværinger som stilte opp i folkeavstemningen, sa 78 prosent nei.

Men som det har kommet fram i medier over hele landet, betyr det ikke noe.

Kraftutbyggerne kan vise til at de for lengst har fått konsesjon.

Nå er det utbyggerne som rår grunnen, mens politiet har gitt de lokale aksjonistene forbud mot å oppholde seg i og nær anleggsområdet.

Bare restene av leiren deres, med flagg som vaier i vinden, kors stukket i bakken og andre symboler, er igjen.

Spennende etter mandag

KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
KLIMATILTAKET: Her eter anleggsmaskinene seg inn i Frøya-naturen for å legge til rette for 180 meter høye vindturbiner. Aksjonistene har fått forbud mot å nærme seg. Bare kunsten deres er igjen i asfalten. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Vindkraftutbyggingen kan bli blodig i kommunevalget for partier som Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre.

– Det blir spennende mandag. Men enda mer spennende etterpå når man skal finne seg samarbeidspartnere. Det er veldig åpent. Jeg ser ikke bort fra at de tre neipartiene kan få flertall.

Ordene kommer fra en skjeggete kar med sixpence, som akkurat har kjørt traktoren hjem til gards for å snakke med ABC Nyheter.

Eskil Sandvik har blitt norgeskjent på nyhetene, som aksjonslederen mot vindkraft på Frøya, som ble kastet på glattcelle.

Til daglig er han økologisk bonde, har eget hjemmeslakteri og driver sammen med kona gårdskafé på sommeren.

Nå er han ikke minst ordførerkandidat for et parti i medvind, SV.

Han er sterkt misfornøyd med at formannskapet i kommunen ikke ville gjøre noe mer etter at Fylkesmannen avviste kommunens rett til å stoppe arbeidet i sommer, da aksjonistene og kommunen hevdet at fristen for anleggsstart var utløpt.

Se også hva Sandvik sier i videoen øverst.

– «Svartmaling» ble realitet

GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
GLATTCELLE: Eskil Sandvik (SV) er økobonden som ble kastet på glattcelle etter å ha ledet aksjoner mot anleggsarbeidet. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Når det gjelder valgkampen, er det klart at vindkraft er en stor del av den. Nå sier nesten alle at de er imot. Men siden 2002 har de jobbet for vindkraftutbygginga. Det er bare Senterpartiet og SV som har sagt nei hele veien. Så har vi nå fått Rødt som flagger nei til vindkraft her. Dette er tre partier som kommer til å gjøre det godt i årets valg, spår Eskil Sandvik i det trivelige kafélokalet som er stengt for vinteren.

Tirsdag ble resultatet av skolevalget på Frøya kjent. Der gjorde SV det eksepsjonelt bra med 35,2 prosent. Ap ble nest størst med 15,7. Rødt endte på 13,8 og Sp på 6,2.

– Venstrelederen var for vindkraftutbygginga fram til før jul, men han våkna da 70 prosent ble solgt til Stadtwerk München. Nå ser folk at det de så på som svartmaling fra oss, det har skjedd i dag, bemerker Sandvik.

– Umoralsk å ha TrønderEnergi-aksjer

SV'eren holder døra på gløtt for ideen om å kjøpe ut utbyggerne ved et spleiselag med næringslivet.

– Jeg håper det er mulig. Er det bare penger, skal vi få det til. Men jeg er ikke villig til å bruke mye av kommunens penger. Jeg kommer til å fremme forslag om å selge våre aksjer i TrønderEnergi, antyder Sandvik om hvor de kan hente penger fra.

Kommunen skal ha aksjer for rundt 150 millioner kroner. Men Sandvik har blitt grundig forbannet på selskapet.

– Det er moralsk uriktig å ha et selskap som holder på sånn overfor folk og kommune. Jeg vil ikke eie noen som holder på sånn med oss, sier han.

– Hvis vi får solgt, vil jeg sette av 50 millioner til å rigge ned vindturbinene den dagen de er utrangert. Vi ser i Polen, Danmark og Tyskland at anlegg ikke blir tatt ned. Vindkraftselskapet skal etter kontrakten med kommunen sette av penger til nedrigging etter tolv år. De har en egenkapital på 300.000 kroner. En konkurs kan være greit for dem, anklager han.

Splittet Høyre berømmer aksjonistene

– Frøya Senterparti har kjempet mot vindkraft siden 2004 og vil fortsette med det. Vi var ett av to partier som stemte for folkeavstemning i 2012. Hadde Ap, Høyre, Frp og Venstre fulgt oss da hadde dagens situasjon kanskje vært unngått, sier Senterpartiets ordførerkandidat Knut Arne Strømøy til den lokale nettavisa Frøya.no.

Der er broren hans, Tore «På sporet» Strømøy er en av redaktørene.

– Skulle vi mot formodning bli hærtatt av monstermøller, vil Senterpartiet være garantist for at disse blir de siste, lover Knut Arne Strømøy.

Høyre kan derimot ikke love noe.

– Aksjonsgruppa på Frøya skal ha stor berømmelse for at de har løftet en debatt helt opp til Stortinget. Og mange partier går en ekstra runde i vindkraftspørsmålet som følge av det, sier ordførerkandidat Kristin Strømskag.

Hun har aldri vært for utbygginga. I dagens kommunestyre er Høyres gruppe delt i to: Én er for, én er mot det omstridte vindkraftverket.

Strømskag tror vindkraftsaken har roet seg noe ned.

– Men noen av partiene er i vinden med vind, ja, vedgår hun.

Og Sp vil nok som i resten av landet øke, antar Strømskag.

– En eventuell utvidelse av vindkraftverket må være opp til demokratiske prosesser og kommunalt selvstyre, legger Høyre-kandidaten til.

– Er det virkelig så jævlig!

NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
NOK ER NOK: Ann Kristin Stordal er fortvilet over det hun ser på anleggsområdet, men håper krangelen kan ta slutt. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

I korridoren på kjøpesenteret er forhåndsstemmegivingen i gang. Ann Kristin Stordal kommer ut av avlukket og putter stemmeseddelen i urna.

Hun er mektig lei av vindkraftstriden.

– Jeg var veldig imot vindmøllene. Så ser jeg at det hjelper ikke å protestere. Skadene har skjedd i naturen. Og det har blitt så amper stemning at du blir uglesett. Jeg er rett og slett lei hele vindturbinstøyen! sier hun til ABC Nyheter.

Joda, hun er definitivt mot fortsatt og syns ikke de enorme installasjonene passer lille Frøya. Dagen før kjørte hun forbi anleggsområdet og ble fortvilet.

– Når du tenker på hvor langt de skal inn på øya … jeg ble slått ut av anleggsplassen – er det virkelig så jævlig!

– Men bråket og sjikaneringen mellom folk har gått over stokk og stein. Det går på enkeltpersoner – på begge sider. Selv ungene rakker ned på unger av foreldre som jobber i TrønderEnergi, sier Stordal og forteller:

– Samboeren min ble spurt om han ville påta seg arbeid for utbyggerne. Jeg er glad han sa nei.

Les Frøya kommunes oppsummering av hele vindkraftprosessen fra 2002 til nå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:46 Jihad villig til å inngå våpenhvile med Israel01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere
Siste nytt
04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43VerdenGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47NorgeSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:46VerdenJihad villig til å inngå våpenhvile med Israel01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere
Populært