Ap-politiker til Sylvi Listhaug: – Du er tatt med buksa nede

Se video. 

Det ble full ordkrig da Sylvi Listhaug (Frp) ble stilt til veggs om innvandring og integrering.

Før helgen publiserte Frp-politiker Sylvi Listhaug et bilde på Facebook med påskriften «Norge skal ikke ta imot båtmigranter». Innlegget har skapt stor debatt, og mandag understreket statsminister Erna Solberg (H) at det «ikke er regjeringens politikk».

Under NRKs folkemøte i Drammen, som hovedsakelig skulle dreie seg om bompenger, måtte Listhaug forsvare Facebook-innlegget og Frps innvandringspolitikk.

Det ble opphetet diskusjon da Karin Andersen (SV), Masud Gharhakhani, Sylvi Listhaug (FrP) og Ida Lindtveit Røse (KrF) møttes til innvandringsdebatt i Drammen. Foto: NRK
Det ble opphetet diskusjon da Karin Andersen (SV), Masud Gharhakhani, Sylvi Listhaug (FrP) og Ida Lindtveit Røse (KrF) møttes til innvandringsdebatt i Drammen. Foto: NRK

– Uansett hva innvandrerne gjør, så blir de liksom aldri «norsk nok», særlig for Fremskrittspartiet, begynner Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti, og fortsetter:

– Vi må slutte å snakke så stygt om innvandrere som Frp gjør. De siste dagene har jo Listhaug glimret med Facebook-status som gjør at til og med statsministeren må rykke ut og si at dette går over alle støvleskaft.

Kommentar: I 2015 var jeg skremt. I dag er jeg livredd

Arbeiderpartipolitiker Masud Gharhakhani er enig med Andersen:

– Du er en tidligere innvandringsminister, men du sitter i et populistisk parti som aldri er opptatt av å få til god integrering og god innvandringspolitikk. Du er tatt med buksa nede når det kommer til innvandrings– og integreringspolitikk. Du har kun skapt kaos og sirkus.

Men Listhaug mener det er viktig at Frp bremser innvandringspolitikken.

– Denne diskusjonen har gått i 30 år, og vi har fått beskyldninger om at vi er rasister. Sannheten er at Fremskrittspartiet sørger for at vi har en diskusjon i Norge om de utfordringene vi har med integrering.

– Når det gjelder det innlegget så er det faktisk sånn at Fremskrittspartiet ønsker at disse båtene skal returneres til Afrika fordi vi ser at flere tar sjansen på å legge ut og flere kan drukne. Derfor er det moralsk rett å si at vi ikke skal ta imot båtmigranter.

Se debatten i opptak i videoen øverst i saken!

Les også: Siv Jensen: Snikislamering å ikke håndhilse på kronprinsen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært