Går ikke inn i blått byråd uansett:

Oslo MDG garanterer fortsatt rødgrønt samarbeid

<p>Dersom partiene får samlet flertall, går det mot videre byrådssamarbeid for Marianne Borgens SV, Raymond Johansens AP og Lan Marie Bergs MDG de neste fire årene i Oslo.</p>
Dersom partiene får samlet flertall, går det mot videre byrådssamarbeid for Marianne Borgens SV, Raymond Johansens AP og Lan Marie Bergs MDG de neste fire årene i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

LO i Oslo anbefaler sine medlemmer å stemme på Miljøpartiet de grønne for første gang. Samtidig går MDG til valg på fortsatt samarbeid med SV og Arbeiderpartiet.

For første gang anbefaler LO sine medlemmer i Oslo å stemme på Miljøpartiet de grønne (MDG), i tillegg til enten Arbeiderpartiet, SV, Rødt eller Senterpartiet.

– Vi er veldig fornøyde med helheten i politikken som har vært ført av byrådet, i samarbeid med Rødt. Vi opplever MDG i Oslo som mye mer på den røde siden enn det de fremstår på landsplan, sier Oslo-leder i LO Ingunn Gjerstad til FriFagbevegelse, som først omtalte saken.

MDG har de siste fire årene sittet i byråd med Arbeiderpartiet og SV, med støtte til budsjett fra Rødt.

For eventuelle velgere som lurer på hvorvidt det er aktuelt for partiet å bytte ut sine samarbeidspartnere med partier fra den borgerlige siden, er svaret klart og tydelig nei.

– Årsmøtet i Oslo har bestemt at vi går til valg på fortsatt byråd sammen med Ap og SV, sier styreleder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen, til ABC Nyheter.

– Er det en garanti for at dere holder dere til rødgrønn side?

Styreleder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen under debatt om valgløfter under Miljøpartiet de grønne sitt landsmøte i vår. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Styreleder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen under debatt om valgløfter under Miljøpartiet de grønne sitt landsmøte i vår. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Ja, det er en garanti i den forstand at det er dette vi går til valg på. Det er vår plan A, B og C. Vi er veldig fornøyd med det politiske gjennomslaget vi har fått, og synes byrådssamarbeidet har fungert godt.

– Hvor sannsynlig er det at et borgerlig samarbeid kan blir aktuelt?

– Det er så lite sannsynlig at det ikke er en aktuell problemstilling. Vi kan heller ikke forstå hvorfor vi skulle gjøre det, for da måtte det være noe de kan tilby oss som vi ikke allerede har. Jeg ser ikke helt at Høyre kan tilby oss det, særlig ikke med bompengepartiet (FNB) og Frp potensielt på vippen.

– Kan MDG garantere for at de ikke går inn i et borgerlig byråd i Oslo?

– Ja, det er uaktuelt for oss. Høyresiden har brukt fire år på å klage over at Miljøpartiet de grønne får for mye gjennomslag i miljøpolitikken, samtidig som de kjemper mot sykkelveier og bilfritt sentrum, og vil ha nye gigantmotorveier på E18 og E6. Det er miljøfiendtlig og gammeldags, svarer Wilhelmsen.

Les mer:

MDG frykter at unge velgere skal svikte dem

MDG vil erklære klimakrise i Oslo

MDG fosser fram på ny partimåling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært