Tyrkia-forsker om Erdogans bitre nederlag: – Nå er han rasende

<p>Selv etter krav om nytelling, og senere omvalg, ble Erdogans parti feid av banen i Tyrkias største by, Istanbul. – En veldig viktig hendelse i Tyrkias moderne historie, mener Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt.</p><p>Foto: Presidential Press Service / AP, / NTB scanpix REUTERS/Murad Sezer/File Photo</p>
Selv etter krav om nytelling, og senere omvalg, ble Erdogans parti feid av banen i Tyrkias største by, Istanbul. – En veldig viktig hendelse i Tyrkias moderne historie, mener Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt. Foto: Presidential Press Service / AP, / NTB scanpix REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Erdogans drøm om seier i omkampen om Istanbul er knust. Nå starter kampen for å finne syndebukker. Det kan bety utrenskning og omrokeringer i presidentens indre krets, mener Tyrkia-ekspert.

– Den nærmeste tiden vil han bruke til å se nøye på hvem han har rundt seg. Jeg tror han leter etter syndebukker som han kan bruke til å forklare nederlaget, sier forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI).

Opposisjonens ordførerkandidat i Istanbul, Ekrem Imamoglu, foran en plakat som viser den moderne tyrkiske nasjonens grunnlegger, sekularisten Mustafa Kemal Ataturk, som satte i verk store reformer for å «modernisere» Tyrkia. NTB Scanpix/AP.
Opposisjonens ordførerkandidat i Istanbul, Ekrem Imamoglu, foran en plakat som viser den moderne tyrkiske nasjonens grunnlegger, sekularisten Mustafa Kemal Ataturk, som satte i verk store reformer for å «modernisere» Tyrkia. NTB Scanpix/AP.

Etter at opposisjonens kandidat Ekrem Imamoglu gikk seirende ut av omkampen om makten i Tyrkias største by, Istanbul, står president Recep Tayyip Erdogan ydmyket tilbake.

– Dette er et kraftig tilbakeslag for Erdogans popularitet. Dette er definitivt ikke bra for ham. Jeg tror han er rasende nå. Presidenten har nok ikke vært svakere som politisk person enn på veldig lenge. Selv om han fortsatt har all makt, så er han personlig svak, mener Siri Neset.

Les også: Juncker advarer – tiltakene mot Tyrkia blir ikke myke

– Veldig viktig hendelse i Tyrkias moderne historie

Hun har fulgt dramaet om makten i Istanbul, tidligere Konstantinopel, tett. Med sine 15 millioner innbyggere er byen den største og mest innflytelsesrike byen i Tyrkia. Den strategiske beliggenheten ved Bosporos-stredet på grensen mellom Europa og Asia, har bidratt til byens økonomiske betydning i tusenvis av år.

Fakta om ordførervalget i Istanbul

* Ordførervalget i Istanbul ble opprinnelig holdt 31. mars.

* Opposisjonskandidaten Ekrem Imamoglu fra det sekulære partiet CHP vant valget med rundt 13.000 stemmer over tidligere statsminister Binali Yildirim, som tilhører regjeringspartiet AKP.

* Det var første gang på 25 år at AKP mistet ordføreren i Tyrkias største by.

* AKP viste til uregelmessigheter og krevde at valget skulle holdes på nytt. Partiet fikk medhold, og søndag 23. juni holdes det omvalg.

* AKP krevde ikke et nytt bystyrevalg, som også ble holdt 31. mars. Dette vant AKP.

* Valget anses som en test på hvor populær president Recep Tayyip Erdogan er i Istanbul.

Kilde: NTB-AFP

– Valgresultatet viser at det tyrkiske folket ikke har tenkt å gi fra seg det lille de har igjen av demokrati. Derfor er dette en veldig viktig hendelse i Tyrkias moderne historie. Nå har opposisjonen fått en viktig plattform til å spre sitt budskap til befolkningen. Det vil definitivt ha betydning foran neste presidentvalg i 2023, påpeker CMI-forskeren.

Flere analytikere mente at Erdogan spilte høyt da han ikke ville akseptere seieren til opposisjonens kandidat, og fikk rett.

Avstanden økte fra knappe 13.000 stemmer til nærmere 800.000 i løpet av tre måneder.

Les også: USA gir Tyrkia frist for å trekke seg fra våpenavtale med Russland

– Akkurat nå leter han etter en utvei

Erdogan har tidligere uttalt at «den som vinner Istanbul, vinner hele Tyrkia». Nå kan det gå troll i ord, men mot presidentens eget ønske.

Fakta om ordførervalget i Istanbul

* Ordførervalget i Istanbul ble opprinnelig holdt 31. mars.

* Opposisjonskandidaten Ekrem Imamoglu fra det sekulære partiet CHP vant valget med rundt 13.000 stemmer over tidligere statsminister Binali Yildirim, som tilhører regjeringspartiet AKP.

* Det var første gang på 25 år at AKP mistet ordføreren i Tyrkias største by.

* AKP viste til uregelmessigheter og krevde at valget skulle holdes på nytt. Partiet fikk medhold, og søndag 23. juni ble det avholdt det omvalg.

* AKP krevde ikke et nytt bystyrevalg, som også ble holdt 31. mars. Dette vant AKP.

* Valget blir ansett som en test på hvor populær president Recep Tayyip Erdogan er i Istanbul.

* Det sekulære opposisjonspartiet CHPs ordførerkandidat Imamoglu vant valget med en oppslutning på 54 prosent.

Kilde: NTB-AFP

– Akkurat nå leter han etter en utvei, men jeg kan ikke se noen åpenbar vei for hvor han skal gå. Han har tydeligvis ikke potensiale til å sanke ytterligere støtte fra «gata», ei heller har han nye ideer som appellerer. Jeg tror likevel han så dette komme. De siste ukene før valget var han nesten ikke å se, vanligvis er han overalt. Valgresultatet tyder på at Erdogan og AKP undervurderte at folk var lei av dommedagsretorikken, i tillegg til det økonomiske ulende landet er i, forklarer psykolog og forsker Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt.

– Erdogan kan stramme grepet ytterligere

– Er valgnederlaget i Istanbul et vendepunkt for Erdogan og Tyrkia?

– Selv om mange nå sier at det er begynnelsen for hans fall, tror jeg ikke vi kan si det så raskt. Vi må huske at Erdogan er en kløktig og pragmatisk politiker som vet å snu seg. Han har fortsatt full kontroll over militæret, rettssystemet og parlamentet, og han sitter på alle maktfaktorene i det tyrkiske samfunnet.

– På hvilken måte kan han tenkes å utnytte dette til sin fordel?

– Det som kan skje er at Erdogan strammer grepet ytterligere i Tyrkia. Han er en type som reagerer slik når han frykter at han står i fare for å miste makten og kontrollen. Da skrur han gjerne hardere til. Det kan skje igjen, påpeker CMI-forskeren.

Les også: Erdogan slår tilbake mot kritikk fra NATO-allierte

Tre faktorer kan bli avgjørende

Nå som Istanbul er på opposisjonens hender, mener den norske Tyrkia-eksperten at tre hovedområder vil kunne påvirke både Erdogans videre skjebne, intern tyrkisk politikk og Tyrkias forhold til omverdenen:

  • AKP
  • Nasjonalistpartiet
  • Parlamentet
Tilhengere av Ekrem Imamoglu feirer opposisjonspartiets seier i Istanbul. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix(AP Photo/Lefteris Pitarakis) Tyrkia Erdogan Foto: Lefteris Pitarakis / AP
Tilhengere av Ekrem Imamoglu feirer opposisjonspartiets seier i Istanbul. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix(AP Photo/Lefteris Pitarakis) Tyrkia Erdogan Foto: Lefteris Pitarakis / AP

– Det vi nå skal følge spesielt med på er hva som skjer innad i AKP etter at Erdogan har falt litt ned fra pidestallen. Det er kjent at det innad i partiet er uenighet om Erdogans rolle, politikk og lederskap. Samtidig ser vi at politiske størrelser og prominente profiler som tidligere visestatsminister Ali Babacan, ekspresident Abdullah Gül og en av AKPs grunnleggere, Bülent Arınç har begynt å røre på seg. Blant annet går det rykter om at disse vil danne et nytt politisk parti, sier Neset og legger til:

– Det samme gjelder tidligere statsminister og utenriksminister Ahmet Davutoglu. Dersom det skjer, kan det kunne påvirke sammensetningen og maktbalansen i Parlamentet.

Les også: Erdogan: F-35-programmet vil kollapse uten Tyrkia

Forsvarspolitisk skvis

Hun tror en slik utvikling, dersom den skjer, på sikt kan føre til utskriving av nyvalg. Samtidig vil en eventuell politisk maktforskyvning i Tyrkia kunne påvirke Tyrkias forhold til sine allierte i Nato og forholdet til Russland.

Forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI). Foto: CMI
Forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI). Foto: CMI

Akkurat nå står landet i en forsvarspolitisk skvis hvor de på den ene siden vil kjøpe et avansert russisk rakettsystem, S-500 og S-400, mens de samtidig er i ferd med å bli skjøvet ut av USAs prestisjefylte F-35-prosjekt. – Tyrkia og USA mangler bakkanaler («track two diplomacy», journ. anmrk.) mellom Tyrkia og USA, noe som gjør det svært vanskelig å løse opp eller dempe konflikten.

– Kanskje det største faresignalet nå

– Kommunikasjon mellom de to land skjer hovedsakelig på toppnivå. Det er kanskje det største faresignalet nå, advarer politisk psykolog og forsker Siri Neset. I tillegg står en rekke geopolitiske utfordringer i kø, både i forhold til EU og Tyrkias naboland.

– Vekten av alt som skjer i denne regionen, og forholdet til USA, EU og Russland, utgjør en stor belastning for presidentsystemet. I dag tas så å si alle viktige beslutninger av Erdogan og kretsen rundt ham. Det politiske systemet er veldig toppstyrt, mens det byråkratiske systemet er marginalisert og satt ut av spill, påpeker politisk psykolog og forsker Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt
Siste nytt
21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt
Populært