Hett i Stortingets pelsdyrkrangel: – Hvor i hæ ... har'n det i fra!

Se video fra Stortinget.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morten Ørsal Johansen (Frp) gikk ikke av veien for å kalle lederen av Stortingets næringskomité for råtten i den opphetede pelsdyrdebatten i Stortinget torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor i hæ ... har'n det fra, utbrøt saksordføreren for torsdagens opphetede pelsdyrdebatt i Stortinget, Morten Ørsal Johansen (Frp), - og tok seg i det:

– Hvor i helledussen har Fasteraune det fra?

Han reagerte på Senterpartiets Bengt Fasteraune, som hadde sagt at stortingsflertallet ville kommer til å etterlate pelsdyrbønda håpløst forgjelda som følge av lovforbudet mot pelsdyrnæringa i Norge.

Heller ikke lederen av Stortingets næringskomité, Geir Pollestad, slapp billig fra det:

– Pollestad kom med en uttalelse som var rimelig råtten. Han sier at regjeringen gjør alt de kan for å gjøre erstatninga så billig som mulig. Pollestad sier altså at jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre det så ille for pelsdyrbøndene som mulig.

Det er råttent, president!

Så beskrev Frp-politikeren med eksempler hvor vanskelig det blir for myndighetene å fastsette en riktig erstatning for at staten nå forbyr deres levevei (se videoen over).

Morten Ørsal Johansen fikk en mild reprimande fra stortingspresidenten, som oppfordret til å omtale medrepresentanter på mer høvisk vis.

– Regjeringens forslag sikrer ikke rettsvern for dem som har krav på erstatning. Den sikrer rettsvern for staten mot slike krav, sa Fasteraune i debatten.