Kjell Ingolf Ropstad blir far igjen

Sola 20190426. Kristelig Folkepartis leder Kjell Ingolf Ropstad venter sitt andre barn. Her er han fotografert på Sola i april, i forbindelse med KrFs landsmøte.
Sola 20190426. Kristelig Folkepartis leder Kjell Ingolf Ropstad venter sitt andre barn. Her er han fotografert på Sola i april, i forbindelse med KrFs landsmøte. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-lederen og kona venter sitt andre barn. – Vi gleder oss!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og kona skal ha sitt andre barn til høsten. Barne- og familieministeren varsler at han vil ta permisjon.

Kjell Ingolf Ropstad og kona Arnbjørg Vedelden Ropstad delte begge nyheten om at de skal bli foreldre for annen gang på sosiale medier torsdag, ifølge Dagen.

Famøst sitat

Dermed går det troll i ord for Ropstad, som fikk massiv kritikk etter å ha uttalt at «hvis du klarer å bære fram ett barn, klarer du to også» under en

partilederdebatt på NRK i januar.

Kommentaren riktignok ikke muligheten for egen familieforøkelsen, men ble gitt som et argument i debatten om endringer av abortloven, og spesifikt tvillingabort, som Ropstad er imot.

Permisjon

– Høsten 2019 blir en spennende høst. Ikke bare er det valg, vi starter også med våkenetter, ammetåke og bleieskift på nytt. Anna Louisa gleder seg over tittelen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«storesøster», og vi håper hun blir like begeistret for det lille nurket som kommer. Vi gleder oss! skriver KrF-lederen, ifølge NTB.

Terminen er i midten av oktober. Ropstad tar permisjon fra jobben som barne- og familieminister.

– Ja, det er på sin plass, sier han til Dagen.

Når og hvor lang permisjonen blir er ikke klart, men etter at datteren Anna Louise ble født, tok han ut tre måneder.