Åpner for å skrote Fornebubanen

Frps førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, mener det er viktigere å prioritere veiutbygging fremfor Fornebubanen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Frps førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, mener det er viktigere å prioritere veiutbygging fremfor Fornebubanen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil proritere veiprosjekter, ikke kollektivprosjekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Aftenposten som melder at Oslo Frp fremmer et nytt forslag for bystyret om å bryte Oslopakke 3-samarbeidet med Akershus.

Pakken består blant annet av en ny T-banetunnel, Fornebubanen og Vestkorridoren på E18.

– Denne bypakken er ikke levedyktig. Vi har lyst til å gjøre som bystyret i Arendal og kommunestyret i Nedre Eiker, som sa nei, sier 1.-kandidat Aina Stenersen (Frp).

Allerede forsinket: Fornebubanen blir forsinket

Stenersen ønsker ifølge Aftenposten å prioritere veiprosjekter som Manglerudtunnelen, Furusetlokket, E6 syd med seks felt og E18 Vestkorridoren. Pengene til dette vil hun hente fra blant annet sykkelsatsing. Stenersen mener at staten skal stå for 80 prosent av kostnadene.

– Vi skal diskutere i bystyregruppen om det er eventuelle prosjekter man kan droppe helt. Og da er et av forslagene man skal diskutere, og som man ikke har landet på, å eventuelt ikke prioritere Fornebubanen, sier hun.

Planene er godkjent: Byrådet i Oslo har godkjent Fornebubanen

Før valget i 2013 lovet partileder Siv Jensen at staten skulle dekke halvparten av kostnadene med utbyggingen av Fornebubanen.

Stenersen mener finansieringen vil bidra til å ramme bilistene gjennom bompenger.