Rødt: – Siv Jensen smører leppestift på grisen

Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt reagerer på regjeringens pengebruk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt reagerer på regjeringens pengebruk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødt kaller revidert nasjonalbudsjett et valgkampbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette lukter valgkampbudsjett lang vei. Det er tydelig at Finansdepartementet har fått i oppdrag å hjelpe upopulære og stressa regjeringspartier. De siste dagene har lekkasjene sittet løst og regjeringa bruker billige triks til å late som de løser grunnleggende utfordringer. Siv Jensen smører leppestift på grisen, sier Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt i en pressemelding.

Bruker mer: Regjeringen pøser på med enda mer oljepenger

Tirsdag morgen ble det klart at regjeringen vil bruke mer av oljepengene enn tidligere. 7 milliarder mer enn tidligere, ble det kjent i morgentimene før finansminister Siv Jensen presenterte revidert budsjett. I og med at det er en borgerlig flertallsregjeringen, vil det ikke bli noen budsjettkamp i Stortinget.

I tillegg strammer Siv Jensen skrustikka rundt kommuneøkonomien. Det vil gå ut over det lokale velferdstilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reagerer : Sjeføkonom skuffet og overrasket over regjeringens oljepengebruk

– Ikke én krone av de avbøtende tiltakene for innstramninger i arbeidsavklaringspengene går til de som har falt ut av ordninga. Alt ender hos NAV eller som kompensasjon for kommunenes økte sosialhjelpsutgifter.

Kommune må kutte

Regjeringen varslet for ett år siden at kommuneøkonomien skulle økes med mellom 1 og 2 milliarder kroner. I år, påpeker Rødt, er det tilsvarende tallet nede på mellom 0,2 og 1,5 milliarder.

Bakgrunn : Færre kommuner overvåkes for pengebruk

– Siv Jensen sier altså at kommunene må kutte i velferden for å styrke den. I bakvendtland kan alt gå an. Regjeringa viderefører forskjellspolitikken med skattekutt til de rikeste, framfor velferdssatsninger for folk flest.

VIDEO: Jensen om revidert: