Meny

Kampen i gang om å bli president i USA:

Norsk ekspert om nykommeren Andrew Yang: – Folk begynner å få øynene opp for ham

Video: Slik har den virale verden omfavnet den demokratiske presidentkandidaten Andrew Yang.

Andrew Yang er kanskje den mest usedvanlige kandidaten som stiller til USAs presidentvalg i 2020. – Han kan komme til å gjøre borgerlønn mainstream, sier norsk USA-ekspert.

For noen uker siden var gründeren Andrew Yang (44) helt ukjent for de fleste amerikanere, men i det siste har han fått et kraftig oppsving i sosiale medier og bred dekning i amerikanske medier.

Ifølge NBC News er Yangs håp å lokke Trump-velgere, som deler hans syn i at «Amerika lider», over til sin side.

Yang er sønn av asiatiske innvandrere og er en av de første amerikanerne med asiatisk bakgrunn som stiller til et presidentvalg i USA.

Man kan se mange likheter mellom Donald Trumps valgkamp og hvordan Andrew Yangs popularitet har vokst på nettet de siste ukene. Det går nesten utelukkende i såkalte «memer» basert på Yang og hans politikk, noe som var en av faktorene til at Trump kom til makten i 2016.

Meme

 • På Internett er ofte et mem et bilde eller en kort video som viser en idé eller et budskap gjennom et enkelt og lett forståelig uttrykk, gjerne humoristisk fremstilt.

 • Et mem eller meme (i flertall mem eller memer, etter engelsk meme og memes) er en enkeltidé som blir spredd gjennom «kulturell evolusjon», det vil si fra person til person i en kultur eller et samfunn.
 • Betegnelsen kan brukes om læring eller imitasjon av kulturuttrykk, for eksempel av tankeforestillinger, holdninger, moter, trender og vaner.

Kilde: Wikipedia

Internett-memer betegner fenomener i form av videoer, gester, uttrykk, bildemontasjer og lignende som sprer seg raskt på tvers av store mengder brukere på nettet.

Kommentator Henrik Heldahl i amerikanskpolitikk.no.

– Det er ingen tvil om at det var en styrke for Trump å ha en meme-bataljon i ryggen under valgkampen i 2016. Og små kandidater som Yang trenger all hjelp de kan få, så det vil trolig ikke skade ham, sier Henrik Heldahl, kommentator for AmerikanskPolitikk.no og podkasten «2020», til ABC Nyheter.

Les også:

– Trump sitter kanskje i fengsel ved neste valg

Bernie Sanders vil forsøke seg på nytt presidentvalg

Vil innføre borgerlønn

Akkurat som Trump er Yang en gründer med lite politisk erfaring. Og der Trump sin populisme kommer i uttrykk av utsagn som «America First», er Yang sitt slagord «Humanity First».

Men Yang er ingen republikaner. Han er demokrat, og ønsker blant annet å innføre borgerlønn i USA, som skal finansieres gjennom konsolidering av velferdsprogrammer og å innføre en merverdiavgift på varer og gods.

Yang har understreket behovet for merverdiavgift for å bekjempe skatteunndragelse fra amerikanske teknologibedrifter.

– Store selskaper og rike mennesker er gode på å flytte ting rundt for å unngå skatt. Amazon, Google og andre selskaper genererer hundrevis av milliarder i inntekter i utlandet. En MVA gjør det umulig for dem å dra nytte av det amerikanske folket og infrastrukturen uten å betale sin rettferdige andel, står det skrevet på Yang sin egen kampanjenettside.

Yang har basert sin politiske plattform på borgerlønn, som han selv kaller for «The Freedom Dividend», eller frihetsutbyttet på norsk.

Les også: Guaidó tar kontroll over ambassade og konsulat i USA

Lover hver amerikaner 1.000 dollar hver måned

Om han blir president lover han enhver amerikaner over 18 år 1.000 dollar i måneden . Han argumenterer for at en slik løsning blant annet vil bedre den psykiske helsen og velværen i befolkningen, og at borgerlønn trengs i møte med teknologisk automatisering som omsider kommer til å overta jobbene mennesker tidligere pleide å gjøre.

Andrew Yang vil gi hver amerikaner over 18 år 1000 dollar i måneden om han blir USAs neste president. Foto: Chris Zoeller/ Globe-Gazette via AP

– Man vil allmenngjøre det slik at det blir sett på som en rett man har ved statsborgerskap, i stedet for overføring fra rik til fattig, sier Yang i et intervju med

Rolling Stone.

På kort tid klarte Andrew Yang å få 65.000 enkeltdonasjoner fra 20 forskjellige stater, noe som er kravet for å delta i debattene til sommeren. Donasjonene fortsetter å tikke inn, selv om han allerede har nådd målet. I skrivende stund passerer tallet snart 80.000. Hans nye mål er 200.000 enkeltdonasjoner.

– Handler ikke om sosialisme eller kapitalisme

Yang har samlet støtte blant amerikanere fra flere ulike politiske bakgrunner. Han omtaler seg selv som en menneskesentrert kapitalist, og mener borgerlønn er avgjørende for at det kapitalistiske systemet skal leve videre, men:

– For meg handler det ikke om sosialisme eller kapitalisme. Det handler om å forsøke å få økonomien vår til å fungere for menneskelige mål og verdier, sier han i et intervju med New York Magazine.

USA-kjenner Henrik Heldah sier til ABC Nyheter at Andrew Yang kan komme til å gjøre borgerlønn mainstream i løpet av det kommende valget.

– Yang har hatt en oppoverbakke fra starten av og funnet kanaler for å formidle sitt budskap fra utsiden av de etablerte mediene. Jeg tror folk begynner å få øynene opp for ham, sier Heldahl.

Les også: Trump toner ned trusselen fra hvit nasjonalisme

Internett-favoritt

– Det som er bra med han som kandidat er at han kommuniserer budskapet sitt på en kortfattet og lettfattelig måte, mener Heldahl.

Det tok helt av for Yang etter opptredener på komikeren Joe Rogans podkast og en episode av The Breakfast Club.

Yang ble en Internett-favoritt, blant annet på nettsteder som Twitter, 4chan og Reddit. Han har dessuten fått sin egen heiagjeng som kalles for «Yang Gang».

På disse nettstedene har også Andrew Yang-memer spredt seg blant hvite nasjonalister, som på en eller annen måte har tolket Yangs budskap til å være i tråd med deres tro om å bevare rasehegemoniet i USA.

Fakta om demokrater som vil utfordre Trump i 2020

Følgende demokrater har enten offisielt kunngjort sitt kandidatur eller har tatt offisielle skritt i retning av å stille som kandidat:

 • Bernie Sanders (77), senator fra Vermont. Tapte nominasjonskampen mot Hillary Clinton i 2016.
 • Elizabeth Warren (69), senator fra Massachusetts
 • Kamala Harris (54), senator fra California
 • Cory Booker (49), senator fra New Jersey
 • Kirsten Gillibrand (52), senator fra New York
 • Amy Klobuchar (58), senator fra Minnesota
 • Beto O'Rourke (46), tidligere kongressmedlem fra Texas
 • Jay Inslee (68), guvernør i delstaten Washington
 • John Delaney (55), tidligere kongressmedlem fra Maryland
 • Julian Castro (44), tidligere minister for bolig og byutvikling under president Barack Obama, fra Texas
 • Tulsi Gabbard (37), kongressmedlem fra Amerikansk Samoa. Representerer i Representantenes hus.
 • Pete Buttigieg (37), ordfører i South Bend, Indiana
 • Andrew Yang (44), fra New York
 • John Hickenlooper (67), tidligere guvernør i Colorado.
 • Tidligere visepresident Joe Biden (76) ventes ifølge amerikanske medier å bekrefte sitt kandidatur i løpet av de neste ukene.
 • Demokratenes nominasjonsvalg begynner på nyåret 2020 og pågår fram til sommeren. Selve presidentvalget holdes tirsdag 3. november.

(Kilder: USA Today, Washington Post, Reuters, AFP, Ritzau)
NTB

Les også: Trump-støttespiller saksøker Twitter for over 2 milliarder

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andrew Yang er blitt en Internett-favoritt, blant annet på nettsteder som Twitter, 4chan og Reddit.. Foto: Joshua Lott / AFP

– Vi har ikke noe rom for de som har en rasistisk, fremmedfiendtlig, hvit nasjonalistisk, alt-right, eller antisemittisk agenda under denne kampanjen. Vi skal fokusere på å bringe et positivt budskap til det amerikanske folk. Nittini prosent av menneskene som støtter meg, er entusiastiske for å løse problemer, sier Andrew Yang i intervjuet med New York Magazine.

I det samme intervjuet blir han spurt om han har glede av sin entusiastiske følgerskare på nett, sett bort fra de ekstreme elementene.

– Det er veldig moro å se ansiktet sitt på toppen av ulike animasjoner. Jeg synes de er hysterisk morsomme. Det er veldig underholdende. Jeg liker å se det. Og det er i den ånden jeg forholder meg til det.

– Kan overraske

Henrik Heldahl sier til ABC Nyheter at amerikanske kommentatorer er overrasket over at Andrew Yang har fått inn så mye penger på så kort tid.

– Andre kandidater som Kirsten Gillibrand har ennå ikke oppgitt slike tall, noe som tyder på at ikke alle har samlet inn like mye som Yang. Men han har fortsatt en lang vei å gå. Han er avhengig av en god debattopptreden under første debatt i midten av juni, sier Heldahl.

Yang er en av kandidatene som har flest policy-posisjoner på hjemmesiden sin, der Beto O'Rourke ikke har oppgitt noen, og Tulsi Gabbard er mer kortfattet, ifølge Heldahl.

– Yang er en «dark horse-kandidat» som kan overraske og gjøre det bra. Budskapet vil være interessant for mange velgere, men også blant uavhengige velgere.

Norsk ekspert: En god kandidat til å møte Trump

Ifølge Heldahl er Andrew Yang litt forut for sin tid med tanke på de jobbene han snakker om vil bli borte til fordel for automasjon. Men om Yang på mirakuløst vis skulle vinne nominasjon, mener Heldahl det hadde vært en god kandidat til å møte Trump.

USAs president Donald Trump blir utfordret av den demokratiske politikeren Andrew Yang. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– At Trump vant en smal seier er mye takket være at han gjorde det godt i midtvesten, der hans budskap var å hente tilbake jobber som var forsvunnet. Men Trump har bevist i løpet av perioden som president at de ikke kommer tilbake. Andrew Yang er realist og ser at automasjonsjobber er kommet for å bli.

Ifølge Heldahl var en del av Trumps taktikk å ta Hillary på at hun var en etablert politiker og hadde vært med i gamet lenge.

– Det er noe han ikke kan ta Yang på. De er outsidere og businessmenn begge to.

Les også: Clinton i Norge: Stiller ikke til valg igjen

Fakta om Andrew Yang

 • Foreldrene kom til USA som innvandrere fra Taiwan på 60-tallet.
 • Siste halvdel av 90-tallet studerte Yang økonomi og statsvitenskap ved Brown Universiuty og juss ved Columbia Law School.
 • Jobbet senere for et nyoppstartet initiativ innen helsesektoren, der han fikk erfaring innen gründervirksomhet.
 • I trettiårene ledet han et nasjonalt utdanningsselskap som vokste til å bli nummer 1 i landet.
 • Da møtte han også sin kone Evelyn.
 • Selskapet hans ble etterhvert solgt, og etterpå engasjerte Yang seg i å skape jobber i byer som ble hardt rammet av finanskrisen. Så grunnla han Venture for America (VFA), en organisasjon som hjelper entreprenører til å skape jobber i byer som Baltimore, Detroit, Pittsburgh og Cleveland.
 • Selskapet VFA skapte over 2.500 jobber over hele landet, og Yang fikk til og med priser for innsatsen av Obama-administrasjonen i 2012 og 2015.
 • Andrew Yang stiller til demokratenes primærvalg og har allerede kvalifisert seg til debattene, der den første holdes i juni 2019.
Kilde: Yang2020

Yangs valgkampløfter

Yangs signaturpolitikk er borgerlønnen, eller «frihetsutbyttet» på 1,000 dollar i måneden til alle amerikanske statsborgere over 18 år. Men han har også mange andre saker han brenner for.

Nesten like viktig som borgerlønnen er Yangs løfte om at alle amerikanere skal ha tilgang og rett på grunnleggende helsetjenester.

Yang støtter en såkalt Green New Deal, som kort fortalt skal stimulere til en bærekraftig og klimavennlig økonomi. Han ønsker også å redusere klimagassutslipp gjennom å vektlegge «klimafiksing», en form for bevisste og storstilte inngrep i jordens klimasystem, med et mål om å redusere de negative virkningene av global oppvarming.

Han vil innføre en karbonskatt i tillegg til å trekke USA inn i Paris-avtalen igjen.

I en New York Times-artikkel om kampanjen tar Yang til orde for å opprette en statlig enhet for oppmerksomhetsøkonomi, som vil fokusere på å regulere sosiale medier som Facebook og Google – nettgiganter som knives om vår oppmerksomhet.

For å bekjempe korrupsjon vil Yang øke lønnen til føderale regulatorer, men begrense deres private arbeid etter at de forlater offentlig tjeneste.

Les også: Frp-topp Jon Helgheim rykker ut mot «klimahysteri» og skremselspropaganda

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:20 Tre medlemmer av Sudans militærjunta går av00:20 Høyre vil språkteste barnehagebarn00:01 Politiet: Fire gjengledere fengslet i Oslo23:59 Facebooks overskudd halvert – kan få milliardbot23:55 Ny smell for Solskjær, tapte hjemme mot byrivalen23:37 Microsoft gjør det bedre enn forventet22:55 Ny smell for Solskjær, tapte hjemme mot byrivalen22:54 Wolverhampton ga Arsenal bank22:41 Iran advarer USA om konsekvenser av oljesanksjoner22:07 Hegerbergs Lyon jublet for seriegull21:12 Norwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly20:36 Boligblokk i brann i Sør-Sverige20:27 Massesøksmål mot norske oppdrettskjemper i USA20:24 «Norsk» James Bond-film lanseres torsdag20:13 Dagbladet: Manchester United kommer til Norge i sommer19:49 Alle LO-topper tjener mer enn én million19:03 Henla anmeldelse mot Ullevål sykehus18:53 To mistenkelige dødsfall i Trondheim18:30 Japans regjering beklager tvangssteriliseringer av titusener18:19 To menn dømt til fengsel for bruktbilsvindel18:09 Trump truer Mexico med å sende væpnede soldater til grensen17:50 – Det er jo bare centimetere opp til der folk sover. Jeg får helt vondt16:53 Krigen har satt Jemen over 20 år tilbake i tid16:32 Ambassadøren overleverte kondolanseprotokoll til Maren Uelands foreldre16:14 Søreide forferdet over henrettelser i Saudi-Arabia16:12 Sokndal-ordføreren: – Det har vært veldig dramatisk16:09 Skotsk leder vil ha ny folkeavstemning15:36 Mitter gir seg som sjef for alpinherrene15:16 Rekordmange klager på humorinnslag i NRK15:12 Grenseløs grensehandel i påsken14:54 Solskjær nummer to på sparke-listen14:50 Skogbrann i Halden – helikopter bistår med slukking14:43 Full kirke og pølsefest for Jon Skolmen14:27 Boeings overskudd krymper14:17 Tyske velgere aner ikke hvem kandidatene til EU-valget er14:15 Nå kommer dommen i den 20 år gamle Sjøvegan-saken14:14 Tyrkisk politi stanset folkemord-markering13:51 Politisjefen på Sri Lanka får sparken etter terroraksjonen13:50 Det heter ikke NSB lenger13:27 Brann i Vestfold under kontroll13:22 Sør-Norge må forberede seg på nedbørshelg13:22 Kulturprofil tiltalt for åtte voldtekter12:44 Vindkraftutbygger sammenlignes med naziokkupasjonen12:24 Innrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06 Tolv drept i eksplosjon i Idlib11:52 Chelsea-manageren må svare for utbrudd11:27 USA om rystende tall i ny rapport: – Vi forbeholder oss retten til selvforsvar11:14 Tesla med viktige nyheter i natt11:09 Dagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56 Én kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49 Åpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35 Fortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31 Tottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30 Savnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26 Stor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16 Ikke like ille for XXL som fryktet09:16 Drev butikker – forsynte seg med pengene09:11 Forskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07 Minister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07 FpU vil ha pant på snusbokser08:01 Mistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39 Følg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17 «Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10 Skogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52 Uhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46 Heiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28 Nasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26 Fengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25 Guardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11 Ny leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10 Tre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00 Dette skjer i dag05:55 Sri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55 Sjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52 Beboerne i Sokndal puster lettet ut05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kim framme i Vladivostok05:22 Krav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00 Ropstad varsler et tydeligere KrF04:50 Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46 New Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10 «Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08 Bondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56 Flere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53 Pavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35 Ytre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02 Guardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02 Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51 Mexico har returnert 15.000 migranter02:33 May gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16 Forsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41 Barcelona nærmere seriegull etter seier01:40 Kurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25 Protesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00 36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52 17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32 Sokndal skole stengt etter storbrann00:31 Brasils ekspresident får redusert straff00:06 Afrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05 Ektepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd
Siste nytt
00:20VerdenTre medlemmer av Sudans militærjunta går av00:20NorgeHøyre vil språkteste barnehagebarn00:01NorgePolitiet: Fire gjengledere fengslet i Oslo23:59VerdenFacebooks overskudd halvert – kan få milliardbot23:55SportNy smell for Solskjær, tapte hjemme mot byrivalen23:37VerdenMicrosoft gjør det bedre enn forventet22:55SportNy smell for Solskjær, tapte hjemme mot byrivalen22:54SportWolverhampton ga Arsenal bank22:41MakroøkonomiIran advarer USA om konsekvenser av oljesanksjoner22:07SportHegerbergs Lyon jublet for seriegull21:12PengerNorwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly20:36VerdenBoligblokk i brann i Sør-Sverige20:27NæringslivMassesøksmål mot norske oppdrettskjemper i USA20:24Kultur«Norsk» James Bond-film lanseres torsdag20:13SportDagbladet: Manchester United kommer til Norge i sommer19:49PengerAlle LO-topper tjener mer enn én million19:03Helse og livsstilHenla anmeldelse mot Ullevål sykehus18:53NorgeTo mistenkelige dødsfall i Trondheim18:30VerdenJapans regjering beklager tvangssteriliseringer av titusener18:19MotorTo menn dømt til fengsel for bruktbilsvindel18:09PolitikkTrump truer Mexico med å sende væpnede soldater til grensen17:50Norge– Det er jo bare centimetere opp til der folk sover. Jeg får helt vondt16:53VerdenKrigen har satt Jemen over 20 år tilbake i tid16:32VerdenAmbassadøren overleverte kondolanseprotokoll til Maren Uelands foreldre16:14PolitikkSøreide forferdet over henrettelser i Saudi-Arabia16:12NorgeSokndal-ordføreren: – Det har vært veldig dramatisk16:09PolitikkSkotsk leder vil ha ny folkeavstemning15:36SportMitter gir seg som sjef for alpinherrene15:16KulturRekordmange klager på humorinnslag i NRK15:12PengerGrenseløs grensehandel i påsken14:54SportSolskjær nummer to på sparke-listen14:50NorgeSkogbrann i Halden – helikopter bistår med slukking14:43KulturFull kirke og pølsefest for Jon Skolmen14:27PengerBoeings overskudd krymper14:17PolitikkTyske velgere aner ikke hvem kandidatene til EU-valget er14:15NorgeNå kommer dommen i den 20 år gamle Sjøvegan-saken14:14VerdenTyrkisk politi stanset folkemord-markering13:51VerdenPolitisjefen på Sri Lanka får sparken etter terroraksjonen13:50NorgeDet heter ikke NSB lenger13:27NorgeBrann i Vestfold under kontroll13:22NorgeSør-Norge må forberede seg på nedbørshelg13:22KulturKulturprofil tiltalt for åtte voldtekter12:44NorgeVindkraftutbygger sammenlignes med naziokkupasjonen12:24NorgeInnrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06VerdenTolv drept i eksplosjon i Idlib11:52SportChelsea-manageren må svare for utbrudd11:27VerdenUSA om rystende tall i ny rapport: – Vi forbeholder oss retten til selvforsvar11:14MotorTesla med viktige nyheter i natt11:09PengerDagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56VerdenÉn kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49SportÅpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35NorgeFortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31SportTottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30VerdenSavnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26NorgeStor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16PengerIkke like ille for XXL som fryktet09:16NorgeDrev butikker – forsynte seg med pengene09:11VerdenForskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07VerdenMinister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07PolitikkFpU vil ha pant på snusbokser08:01Helse og livsstilMistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39PolitikkFølg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17Sport«Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10NorgeSkogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52NorgeUhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46Helse og livsstilHeiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28PengerNasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26VerdenFengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25SportGuardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11NorgeNy leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10ReiseTre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00NorgeDette skjer i dag05:55VerdenSri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55VerdenSjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52NorgeBeboerne i Sokndal puster lettet ut05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenKim framme i Vladivostok05:22VerdenKrav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00PolitikkRopstad varsler et tydeligere KrF04:50NorgeRaymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46VerdenNew Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10Verden«Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08PolitikkBondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56NorgeFlere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53VerdenPavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35PolitikkYtre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02SportGuardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02VerdenNetanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51VerdenMexico har returnert 15.000 migranter02:33VerdenMay gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16NorgeForsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41SportBarcelona nærmere seriegull etter seier01:40NorgeKurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25VerdenProtesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00Norge36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52Verden17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32NorgeSokndal skole stengt etter storbrann00:31VerdenBrasils ekspresident får redusert straff00:06VerdenAfrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05NorgeEktepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd
Populært