Kampen i gang om å bli president i USA:

Norsk ekspert om nykommeren Andrew Yang: – Folk begynner å få øynene opp for ham

Andrew Yang taler til en forsamling under et besøk i Iowa, USA i oktober i fjor. Foto: Chris Zoeller/ Globe-Gazette via AP
Andrew Yang taler til en forsamling under et besøk i Iowa, USA i oktober i fjor. Foto: Chris Zoeller/ Globe-Gazette via AP

Andrew Yang er kanskje den mest usedvanlige kandidaten som stiller til USAs presidentvalg i 2020. – Han kan komme til å gjøre borgerlønn mainstream, sier norsk USA-ekspert.

For noen uker siden var gründeren Andrew Yang (44) helt ukjent for de fleste amerikanere, men i det siste har han fått et kraftig oppsving i sosiale medier og bred dekning i amerikanske medier.

Ifølge NBC News er Yangs håp å lokke Trump-velgere, som deler hans syn i at «Amerika lider», over til sin side.

Yang er sønn av asiatiske innvandrere og er en av de første amerikanerne med asiatisk bakgrunn som stiller til et presidentvalg i USA.

Man kan se mange likheter mellom Donald Trumps valgkamp og hvordan Andrew Yangs popularitet har vokst på nettet de siste ukene. Det går nesten utelukkende i såkalte «memer» basert på Yang og hans politikk, noe som var en av faktorene til at Trump kom til makten i 2016.

Meme

 • På Internett er ofte et mem et bilde eller en kort video som viser en idé eller et budskap gjennom et enkelt og lett forståelig uttrykk, gjerne humoristisk fremstilt.

 • Et mem eller meme (i flertall mem eller memer, etter engelsk meme og memes) er en enkeltidé som blir spredd gjennom «kulturell evolusjon», det vil si fra person til person i en kultur eller et samfunn.
 • Betegnelsen kan brukes om læring eller imitasjon av kulturuttrykk, for eksempel av tankeforestillinger, holdninger, moter, trender og vaner.

Kilde: Wikipedia

Internett-memer betegner fenomener i form av videoer, gester, uttrykk, bildemontasjer og lignende som sprer seg raskt på tvers av store mengder brukere på nettet.

Kommentator Henrik Heldahl i amerikanskpolitikk.no.
Kommentator Henrik Heldahl i amerikanskpolitikk.no.

– Det er ingen tvil om at det var en styrke for Trump å ha en meme-bataljon i ryggen under valgkampen i 2016. Og små kandidater som Yang trenger all hjelp de kan få, så det vil trolig ikke skade ham, sier Henrik Heldahl, kommentator for AmerikanskPolitikk.no og podkasten «2020», til ABC Nyheter.

Les også:

– Trump sitter kanskje i fengsel ved neste valg

Bernie Sanders vil forsøke seg på nytt presidentvalg

Vil innføre borgerlønn

Akkurat som Trump er Yang en gründer med lite politisk erfaring. Og der Trump sin populisme kommer i uttrykk av utsagn som «America First», er Yang sitt slagord « Humanity First ».

Men Yang er ingen republikaner. Han er demokrat, og ønsker blant annet å innføre borgerlønn i USA, som skal finansieres gjennom konsolidering av velferdsprogrammer og å innføre en merverdiavgift på varer og gods.

Yang har understreket behovet for merverdiavgift for å bekjempe skatteunndragelse fra amerikanske teknologibedrifter.

– Store selskaper og rike mennesker er gode på å flytte ting rundt for å unngå skatt. Amazon, Google og andre selskaper genererer hundrevis av milliarder i inntekter i utlandet. En MVA gjør det umulig for dem å dra nytte av det amerikanske folket og infrastrukturen uten å betale sin rettferdige andel, står det skrevet på Yang sin egen kampanjenettside.

Yang har basert sin politiske plattform på borgerlønn, som han selv kaller for «The Freedom Dividend», eller frihetsutbyttet på norsk.

Les også: Guaidó tar kontroll over ambassade og konsulat i USA

Lover hver amerikaner 1.000 dollar hver måned

Om han blir president lover han enhver amerikaner over 18 år 1.000 dollar i måneden . Han argumenterer for at en slik løsning blant annet vil bedre den psykiske helsen og velværen i befolkningen, og at borgerlønn trengs i møte med teknologisk automatisering som omsider kommer til å overta jobbene mennesker tidligere pleide å gjøre.

Andrew Yang vil gi hver amerikaner over 18 år 1000 dollar i måneden om han blir USAs neste president. Foto: Chris Zoeller/ Globe-Gazette via AP
Andrew Yang vil gi hver amerikaner over 18 år 1000 dollar i måneden om han blir USAs neste president. Foto: Chris Zoeller/ Globe-Gazette via AP

– Man vil allmenngjøre det slik at det blir sett på som en rett man har ved statsborgerskap, i stedet for overføring fra rik til fattig, sier Yang i et intervju med

Rolling Stone.

På kort tid klarte Andrew Yang å få 65.000 enkeltdonasjoner fra 20 forskjellige stater, noe som er kravet for å delta i debattene til sommeren. Donasjonene fortsetter å tikke inn, selv om han allerede har nådd målet. I skrivende stund passerer tallet snart 80.000. Hans nye mål er 200.000 enkeltdonasjoner.

– Handler ikke om sosialisme eller kapitalisme

Yang har samlet støtte blant amerikanere fra flere ulike politiske bakgrunner. Han omtaler seg selv som en menneskesentrert kapitalist, og mener borgerlønn er avgjørende for at det kapitalistiske systemet skal leve videre, men:

– For meg handler det ikke om sosialisme eller kapitalisme. Det handler om å forsøke å få økonomien vår til å fungere for menneskelige mål og verdier, sier han i et intervju med New York Magazine.

USA-kjenner Henrik Heldah sier til ABC Nyheter at Andrew Yang kan komme til å gjøre borgerlønn mainstream i løpet av det kommende valget.

– Yang har hatt en oppoverbakke fra starten av og funnet kanaler for å formidle sitt budskap fra utsiden av de etablerte mediene. Jeg tror folk begynner å få øynene opp for ham, sier Heldahl.

Les også: Trump toner ned trusselen fra hvit nasjonalisme

Internett-favoritt

– Det som er bra med han som kandidat er at han kommuniserer budskapet sitt på en kortfattet og lettfattelig måte, mener Heldahl.

Det tok helt av for Yang etter opptredener på komikeren Joe Rogans podkast og en episode av The Breakfast Club.

Yang ble en Internett-favoritt, blant annet på nettsteder som Twitter, 4chan og Reddit. Han har dessuten fått sin egen heiagjeng som kalles for «Yang Gang».

På disse nettstedene har også Andrew Yang-memer spredt seg blant hvite nasjonalister, som på en eller annen måte har tolket Yangs budskap til å være i tråd med deres tro om å bevare rasehegemoniet i USA.

Fakta om demokrater som vil utfordre Trump i 2020

Følgende demokrater har enten offisielt kunngjort sitt kandidatur eller har tatt offisielle skritt i retning av å stille som kandidat:

 • Bernie Sanders (77), senator fra Vermont. Tapte nominasjonskampen mot Hillary Clinton i 2016.
 • Elizabeth Warren (69), senator fra Massachusetts
 • Kamala Harris (54), senator fra California
 • Cory Booker (49), senator fra New Jersey
 • Kirsten Gillibrand (52), senator fra New York
 • Amy Klobuchar (58), senator fra Minnesota
 • Beto O'Rourke (46), tidligere kongressmedlem fra Texas
 • Jay Inslee (68), guvernør i delstaten Washington
 • John Delaney (55), tidligere kongressmedlem fra Maryland
 • Julian Castro (44), tidligere minister for bolig og byutvikling under president Barack Obama, fra Texas
 • Tulsi Gabbard (37), kongressmedlem fra Amerikansk Samoa. Representerer i Representantenes hus.
 • Pete Buttigieg (37), ordfører i South Bend, Indiana
 • Andrew Yang (44), fra New York
 • John Hickenlooper (67), tidligere guvernør i Colorado.
 • Tidligere visepresident Joe Biden (76) ventes ifølge amerikanske medier å bekrefte sitt kandidatur i løpet av de neste ukene.
 • Demokratenes nominasjonsvalg begynner på nyåret 2020 og pågår fram til sommeren. Selve presidentvalget holdes tirsdag 3. november.

(Kilder: USA Today, Washington Post, Reuters, AFP, Ritzau)
NTB

Les også: Trump-støttespiller saksøker Twitter for over 2 milliarder

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andrew Yang er blitt en Internett-favoritt, blant annet på nettsteder som Twitter, 4chan og Reddit.. Foto: Joshua Lott / AFP
Andrew Yang er blitt en Internett-favoritt, blant annet på nettsteder som Twitter, 4chan og Reddit.. Foto: Joshua Lott / AFP

– Vi har ikke noe rom for de som har en rasistisk, fremmedfiendtlig, hvit nasjonalistisk, alt-right, eller antisemittisk agenda under denne kampanjen. Vi skal fokusere på å bringe et positivt budskap til det amerikanske folk. Nittini prosent av menneskene som støtter meg, er entusiastiske for å løse problemer, sier Andrew Yang i intervjuet med New York Magazine.

I det samme intervjuet blir han spurt om han har glede av sin entusiastiske følgerskare på nett, sett bort fra de ekstreme elementene.

– Det er veldig moro å se ansiktet sitt på toppen av ulike animasjoner. Jeg synes de er hysterisk morsomme. Det er veldig underholdende. Jeg liker å se det. Og det er i den ånden jeg forholder meg til det.

– Kan overraske

Henrik Heldahl sier til ABC Nyheter at amerikanske kommentatorer er overrasket over at Andrew Yang har fått inn så mye penger på så kort tid.

– Andre kandidater som Kirsten Gillibrand har ennå ikke oppgitt slike tall, noe som tyder på at ikke alle har samlet inn like mye som Yang. Men han har fortsatt en lang vei å gå. Han er avhengig av en god debattopptreden under første debatt i midten av juni, sier Heldahl.

Yang er en av kandidatene som har flest policy-posisjoner på hjemmesiden sin, der Beto O'Rourke ikke har oppgitt noen, og Tulsi Gabbard er mer kortfattet, ifølge Heldahl.

– Yang er en «dark horse-kandidat» som kan overraske og gjøre det bra. Budskapet vil være interessant for mange velgere, men også blant uavhengige velgere.

Norsk ekspert: En god kandidat til å møte Trump

Ifølge Heldahl er Andrew Yang litt forut for sin tid med tanke på de jobbene han snakker om vil bli borte til fordel for automasjon. Men om Yang på mirakuløst vis skulle vinne nominasjon, mener Heldahl det hadde vært en god kandidat til å møte Trump.

USAs president Donald Trump blir utfordret av den demokratiske politikeren Andrew Yang. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USAs president Donald Trump blir utfordret av den demokratiske politikeren Andrew Yang. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– At Trump vant en smal seier er mye takket være at han gjorde det godt i midtvesten, der hans budskap var å hente tilbake jobber som var forsvunnet. Men Trump har bevist i løpet av perioden som president at de ikke kommer tilbake. Andrew Yang er realist og ser at automasjonsjobber er kommet for å bli.

Ifølge Heldahl var en del av Trumps taktikk å ta Hillary på at hun var en etablert politiker og hadde vært med i gamet lenge.

– Det er noe han ikke kan ta Yang på. De er outsidere og businessmenn begge to.

Les også: Clinton i Norge: Stiller ikke til valg igjen

Fakta om Andrew Yang

 • Foreldrene kom til USA som innvandrere fra Taiwan på 60-tallet.
 • Siste halvdel av 90-tallet studerte Yang økonomi og statsvitenskap ved Brown Universiuty og juss ved Columbia Law School.
 • Jobbet senere for et nyoppstartet initiativ innen helsesektoren, der han fikk erfaring innen gründervirksomhet.
 • I trettiårene ledet han et nasjonalt utdanningsselskap som vokste til å bli nummer 1 i landet.
 • Da møtte han også sin kone Evelyn.
 • Selskapet hans ble etterhvert solgt, og etterpå engasjerte Yang seg i å skape jobber i byer som ble hardt rammet av finanskrisen. Så grunnla han Venture for America (VFA), en organisasjon som hjelper entreprenører til å skape jobber i byer som Baltimore, Detroit, Pittsburgh og Cleveland.
 • Selskapet VFA skapte over 2.500 jobber over hele landet, og Yang fikk til og med priser for innsatsen av Obama-administrasjonen i 2012 og 2015.
 • Andrew Yang stiller til demokratenes primærvalg og har allerede kvalifisert seg til debattene, der den første holdes i juni 2019.
Kilde: Yang2020

Yangs valgkampløfter

Yangs signaturpolitikk er borgerlønnen, eller «frihetsutbyttet» på 1,000 dollar i måneden til alle amerikanske statsborgere over 18 år. Men han har også mange andre saker han brenner for.

Nesten like viktig som borgerlønnen er Yangs løfte om at alle amerikanere skal ha tilgang og rett på grunnleggende helsetjenester.

Yang støtter en såkalt Green New Deal, som kort fortalt skal stimulere til en bærekraftig og klimavennlig økonomi. Han ønsker også å redusere klimagassutslipp gjennom å vektlegge «klimafiksing», en form for bevisste og storstilte inngrep i jordens klimasystem, med et mål om å redusere de negative virkningene av global oppvarming.

Han vil innføre en karbonskatt i tillegg til å trekke USA inn i Paris-avtalen igjen.

I en New York Times-artikkel om kampanjen tar Yang til orde for å opprette en statlig enhet for oppmerksomhetsøkonomi, som vil fokusere på å regulere sosiale medier som Facebook og Google – nettgiganter som knives om vår oppmerksomhet.

For å bekjempe korrupsjon vil Yang øke lønnen til føderale regulatorer, men begrense deres private arbeid etter at de forlater offentlig tjeneste.

Les også: Frp-topp Jon Helgheim rykker ut mot «klimahysteri» og skremselspropaganda

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59 Mikkelsen-dobbel for Senja14:55 Avgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48 Neymar måtte avbryte landskamp med skade
Siste nytt
20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59SportMikkelsen-dobbel for Senja14:55VerdenAvgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48SportNeymar måtte avbryte landskamp med skade
Populært