Professor om Høyres abortskisse: – Nærmest ubrukelig

<p>Erna Solberg og Kjell Ingolf Ropstad skal diskutere endringer i abortloven. Her i NRKs debattstudio forrige fredag.</p>
Erna Solberg og Kjell Ingolf Ropstad skal diskutere endringer i abortloven. Her i NRKs debattstudio forrige fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Professor ved Universitet i Bergen, Ole-Erik Iversen, mener Høyres skisse til endringer i abortloven vil medføre innskrenkinger i kvinners rett til abort.

Erna Solberg har åpnet for å forhandle om endringer i abortloven. De blå KrF-erne brukte det som kronargumentet for å velge Solberg foran Jonas Gahr Støre.

Solberg har uttalt at endringen neppe vil få store praktiske konsekvenser, men det er professor emeritus ved universitet i Bergen, Ole-Erik Iversen, helt uenig i.

– Hvis lovens paragraf 2c mot formodning skulle endres og innstrammes til levedyktig i betydningen å kunne overleve over tid, vil jeg anta at 80-90 prosent av de som i dag innvilges etter den paragrafen ville bli forbudt, sier han til ABC

Nyheter.

Det vil i praksis føre til at kvinnene må overbevise en nemnd med andre begrunnelser enn at det alene er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom.

Ole-Erik Iversen er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og professor ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Foto: Universitet i Bergen
Ole-Erik Iversen er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og professor ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Foto: Universitet i Bergen

– Da vil de kunne innvilges etter paragraf 2b hvis kvinnen fremførte at omsorgen for barnet ville sette henne i «en vanskelig livssituasjon«, og det skal da «legges vesentlig vekt på hvordan kvinnen selv bedømmer situasjonen». I så fall ville antall aborter bli uendret, og det hele ha vært «stor ståhei for ingenting». Både Høie og Solberg blir jo sitert på at kvinnens rett til abort ikke skal innskrenkes.

Iversen er også medlem i Abortklagenemnda, som er et statlig organ som behandler klager over avslag på abort når svangerskapsvarigheten er over tolv uker.

Dette sier loven om abort etter uke 12

Etter utgangen av tolvte svangerskapsuke kan svangerskapsavbrudd skje når:

a) svangerskapet, fødselen eller omsorgen for barnet kan føre til urimelig belastning for kvinnens fysiske eller psykiske helse. Det skal tas hensyn til om hun har disposisjon for sykdom;

b) svangerskapet, fødselen eller omsorgen for barnet kan sette kvinnen i en vanskelig livssituasjon;

c) det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet;

d) hun ble gravid under forhold som nevnt i straffeloven §§ 312, 313 og 314, eller svangerskapet er et resultat av omstendigheter som omtalt i straffeloven §§ 291, 293, 294, 295, 296, 299, 301, 302 og 314; eller

e) hun er alvorlig sinnslidende eller psykisk utviklingshemmet i betydelig grad.

Det står også i loven at kvinnens evne til å ta vare på barnet og hennes egen vurdering av situasjonen skal veie tungt.

Kravene til grunn for innvilgelse av svangerskapsavbrudd skal øke med svangerskapets lengde.

Kilde: Lovdata

Fra «alvorlig sykt» til «ikke levedyktig»

Sakens kjerne er at KrF ønsker at det ikke skal være mulig å ta abort etter 12 uker ene og alene på bakgrunn av egenskaper ved fosteret, som for eksempel ved alvorlig sykdom og Downs syndrom.

«Etter utgangen av tolvte svangerskapsuke kan svangerskapsavbrudd skje når det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet», heter det i paragrafen.

Ifølge VG har Høyre skissert en løsning hvor de erstatter paragrafen med en ny paragraf, hvor det skal stå at svangerskapet kan avbrytes etter uke 12 «hvis fosteret ikke er levedyktig».

Les også: Flere stortingspolitikere vil ikke innfri KrFs aborthåp

– Nærmest ubrukelig

Professoren mener det er veldig vanskelig å si hva et levedyktig foster faktisk er.

– Ordet er ikke presist definert, og nærmest ubrukelig for dette formålet, sier Iversen.

– Menes det å leve ved og etter fødsel, - og hvor lenge? Menes det at barnet kan vokse opp og bli voksen? Hva med livskvalitet? Man kan være levedyktig, men lenket til sengen med store plager og trenge døgnkontinuerlig hjelp og tilsyn, noe som ofte er vanskelig å få, sier han videre.

Høyre: – Vi har ikke diskutert konkrete endringer

– Høyre har ikke diskutert konkrete endringer i abortloven. Det Erna Solberg har sagt er at vi er åpne for er å diskutere også de vanskelige sakene med Kristelig Folkeparti, herunder det 2c, den såkalte «Downs-paragrafen», som mange opplever som diskriminerende, sier stortingsrepresentant for Høyre, Mari Holm Lønseth.

Høyre-politikeren sier det er en klar forutsetning om at kvinnens rettigheter må styrkes ved eventuelle endringer.

– Det er ikke Høyres politikk å endre dagens abortlov. Eventuelle endringer i abortloven vil være gjenstand for en forhandling mellom fire partier. Disse forhandlingene har enda ikke startet. Jeg har tillit til at partiledelsen ivaretar Høyres politikk på en god måte i eventuelle forhandlinger med Kristelig Folkeparti, sier hun.

Les også: Bent Høie mener abortloven er diskriminerende

– På tide et Høyre stanser spillet

SV-nestleder Kari Elisabeth Kaski. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
SV-nestleder Kari Elisabeth Kaski. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

SV-nestleder Kari Elisabeth Kaski mener det er utenkelig at en endring av paragraf 2c ikke vil få praktiske konsekvenser.

– Det er helt utenkelig at innstramminger i abortloven og paragraf 2c ikke vil få praktiske konsekvenser for kvinner. Det vil i realiteten få veldig reelle konsekvenser for kvinners liv, som Iversen her peker på, sier Kaski til ABC Nyheter.

– Erna Solberg har lagt kvinners rettigheter og liv i potten for å holde på regjeringsmakten, og det er rett ut uverdig. Nå er det på tide at Erna Solberg og Høyre stanser dette spillet og avklarer en gang for alle at de ikke vil svekke kvinners rett til å bestemme over egen kropp og liv, sier hun.

– Statsministeren ofrer kvinners rettigheter

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol, mener Høyre bagatelliserer å fjerne paragraf 2c.

Ingvild Kjerkol (A). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ingvild Kjerkol (A). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Når Arbeiderpartiet har stått fjellstøtt og understreket hvor viktig paragraf 2c er for de familiene det gjelder, er det nettopp fordi vi har lent oss tungt på det fagfolkene som møter disse kvinnene, sier. De advarer sterkt mot å frata kvinner den tryggheten som ligger i denne lovteksten, sier Kjerkol til ABC Nyheter.

– Statsministerens bagatellisering av å fjerne paragraf 2c, møter tung motbør fra både medisinsk og juridisk ekspertise. De slår fast at det kan få store konsekvenser, stikk i strid med hva Erna Solberg hevder.

Kjerkol mener statsministeren ikke forstår hva endringene vil medføre.

– Familier har de siste dagene stått frem med sterke historier om hva dette dreier seg om, det så vi også i 2009 og i 2013 da Erna sist tok til ordet for å svekke abortloven. Det ser ikke ut til å gjøre inntrykk på landets statsminister som ofrer kvinner i en sårbar posisjon sine rettigheter for å fremme egen agenda.

SE VIDEO: Høyre-kvinner raste da Erna ville endre abortloven for fem år siden

Unge Høyre-leder refser Erna

Det Erna Solberg har åpnet for ble nedstemt i Høyre i 2013, da flere Høyre-kvinner mobiliserte kraftig mot Erna Solberg.

Flere framtredende Høyre-kvinner reagerte kraftig, blant andre Monica Mæland, Ingjerd Schou, Trude Drevland, Julie Brodtkorp og Astrid Nøklebye Heiberg. Det har vært stille fra de fleste, men Unge Høyre-leder Sandra Bruflot har åpent kritisert statsministeren.

– Vi sa høyt og tydelig nei, skriver Bruflot i et debattinnlegg i VG.

– Når debatten vi hadde i 2013 nå går på nytt, er det frustrerende å se at de samme argumentene blir brukt om igjen, samtidig som det er en stille forventning om at vi som er uenige sitter i ro for samarbeidets skyld, skriver Bruflot.

– Hvorfor rykker ledelsen i Høyre ut og argumenterer for at denne endringen ikke skal få noen praktisk betydning, at dagens abortlov er diskriminerende? skriver Bruflot videre.

ABC Nyheter har forsøkt å få likestillingsminister Linda Hofstad Helleland til å kommentere endringer i abortloven.

– Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ønsker ikke å kommentere denne saken, svarer kommunikasjonsavdelingen i departementet.

Solberg: Ikke Høyres politikk å endre abortlovens 2 c

Høyre vil ikke gjøre det vanskeligere å få abort og dermed true kvinners rettigheter, ifølge Erna Solberg.

Hun gikk tirsdag ettermiddag i rette med folk hun mener tillegger henne meninger i abortdiskusjonen, som går høyt også etter KrFs mye omtalte veivalg.

Det er ikke Høyres politikk å endre paragraf 2c i dagens abortlov. Eventuelle endringer i abortloven vil være gjenstand for en forhandling mellom fire partier, skriver Solberg på Facebook.

– Høyre har ennå ikke diskutert konkrete løsninger og har heller ingen ferdig skrevet tekst med inn i forhandlingene. Men vi har sagt at vi er villige til å diskutere også de vanskelige sakene med KrF, legger hun til.

Solberg viser til at hennes utgangspunkt for å diskutere paragraf 2c i abortloven er at den «oppleves som diskriminerende av enkelte grupper, for eksempel de som har Downs syndrom».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Kvinne med kuttskader i arm etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Johnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget
Siste nytt
08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgeKvinne med kuttskader i arm etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenJohnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget
Populært