Hareide styrket etter superlørdag: 27 nye røde delegater

Partileder Knut Arild Hareide på ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF.
Partileder Knut Arild Hareide på ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Knut Arild Hareides regjeringsalternativ styrker seg kraftig. Trøndelag, Hordaland, Sogn og Fjordane, Troms og Møre og Romsdal har gitt han 27 nye delegater. Den blå siden har fått 19.

Totalt fikk Hareide og hans venstrealternativ 27 mandater, mens den borgerlige siden fikk 19 mandater. 6 delegater stemte for å forbli i opposisjon. Tar man med subsidiær stemmegivning – hva opposisjons-delegatene stemmer hvis dette alternativet faller på landsmøtet – øker den blå andelen til 23 delegater og den røde til 28.

I Møre og Romsdal vil 40 regjere med Ap og Sp, 41 med dagens regjering og 43 vil forbli i opposisjon. Det betyr fire delegater til hvert av alternativene.

Hordaland KrF sender ni blå og fem røde delegater til landsmøtet. I Trøndelag fikk Hareide elleve delegater, mens det borgerlige alternativet fikk to. Den røde sida var én stemme fra å få en sjette delegat, ifølge NRK.

Sogn og Fjordane KrF sender fire røde delegater og tre blå.

Troms sender tre blå og tre røde. 47 prosent av delegatene ønsket regjeringssamarbeid med Ap og Sp, 42 prosent vil inn i dagens regjerings, mens resten vil forbli i opposisjon.

Av de 87 delegatene i Hordaland stemte 54 delegater for å gå inn i regjeringen Solberg, 32 stemte for å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet og en stemte blankt.

Totalt stemte 73 av delegatene i Trøndelag for å gå mot venstre og 17 for å gå mot høyre. To delegater stemte blankt.

Det var på forhånd ventet at det ville bli et stort flertall i Trøndelag for å søke regjeringssamarbeid mot venstre.

– Det minst trygge er å fortsette som før

Det var ventet en overvekt av blå delegater i Hordaland. Samtidig fikk Hareide støtte fra blant annet fylkesleder Dag Sele og finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein.

– Det er uforståelig for meg at flertallet i denne salen kan frede Sylvi Listhaug, på bekostning av Knut Arild Hareide, sa Ulstein.

Fylket er tradisjonelt et konservativt KrF-fylke og en blå bastion.

– Det minst trygge er å velge å fortsette som før, i opposisjon, sa Hareide til fylkeslaget.

– Noen ganger kan vi tenke at det beste er det trygge, det å ikke gjøre et veivalg. Jeg mener det kanskje er det minst trygge. Det har vi gjort fire valg på rad uten å lykkes. Hvis vi skal peke på det samme alternativet også i 2021, så er det ikke mer realistisk enn tidligere, sa Hareide.

Han minnet samtidig om at Frp er det partiet KrFs velgere har minst lyst til å regjere med.

–Frps individualistiske og liberalistiske prosjekt er det som er lengst vekke fra KrFs prosjekt. Dette handler ikke om Høyre. Det er et parti vi har lang og god tradisjon for å samarbeide med. Men regjeringen Solberg viser et Høyre i endring.

Video: Erna: – Dørene vår står åpen, vi vil ha med KrF:

Han langet også ut mot Sylvi Listhaug:

Når jeg hørte vår tidligere justisminister på Dagnytt 18, så ble jeg provosert. Nå kommer det frem at den beklagelsen hun la frem ikke var reell. Det er en samfunnsdebatt jeg ikke ønsker, sa Hareide.

Vil ikke bruke dobbeltstemme

KrFs partileder avviser overfor NRK at han ved stemmelikhet vil bruke sin dobbeltstemme for å avgjøre hvilken side partiet skal velge neste uke.

– Selv om jeg som partileder i enkelte saker har en dobbeltstemme vil jeg aldri finne på å bruke den i denne saken her. Det må være et reelt flertall bak vedtaket om veivalg som gjøres på landsmøtet, sier han og understreker at alle delegater skal ha akkurat like mye å si på landsmøtet.

Ifølge NRK er det sannsynlig at et eventuelt uavgjortresultat i første omgang vil bli forsøkt løst ved å holde en ny votering like etterpå. Det kan også tvinge seg fram en åpen votering, altså ved å rekke opp delegatskilter, dersom flere skriftlige voteringer skulle ende helt uavgjort.

Truet med helblå delegasjon

Sterke krefter i Hordaland KrF truet lenge med å sende utelukkende blå delegater. Fylkeslaget har 14 delegater på landsmøtet.

Uro om utvelgelsen av delegater preget oppstarten av møtet. Mange av medlemmene er bekymret for at det store fylkeslaget, med over 16.000 stemmer bak seg, ikke vil få nok uttelling for sitt syn under landsmøtet, dersom de skal sende representative delegasjoner. Særlig hvis andre, mindre fylkeslag velger å sende flertallsdelegasjoner.

«Trussel-forslaget» om å sende en helblå delegasjon falt med 51 mot 36 stemmer. Dermed får Hareide med seg delegater fra Hordaland.

Se video: Denne pressekonferansen ble startskuddet for situasjonen vi ser nå:

– En flertallsdelegasjon sendes hvis noen av de resterende fylkesårsmøtene bryter med prinsippet om representasjon, het det i forslaget fra de som ønsket en helblå reservedelegasjon.

Beate Husa i Hordaland KrF sier til VG at de er nødt til å vurdere alle virkemidler for å sørge for at Hordaland KrFs sitt syn blir gjenspeilet i landsmøtet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Beate Husa i Hordaland KrF sier til VG at de er nødt til å vurdere alle virkemidler for å sørge for at Hordaland KrFs sitt syn blir gjenspeilet i landsmøtet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Fylkesårsmøtet i KrF avviste et benkeforslag om å bare velge en representativ delegasjon til årsmøtet dersom alle andre fylkeslag gjør det.

Du kan følge alle årsmøtene nederst i saken!

Situasjonen nå er svært dramatisk, og vi er bekymret for at Hordaland skal bli nullet ut , sa Beate Husa, gruppeleder for KrF i Hordaland fylkesting, til VG.

Hordaland KrF startet sitt årsmøte klokken 10, mens årsmøtet i Trøndelag KrF startet en time senere. Trøndelag skal velge 13 delegater.

– Ryktene går og frykten for å bli lurt er til stede

Torstein Mentzoni, leder i Bergen vest KrF, ønsket en helblå delegasjon.

Torstein Mentzoni, leder i Bergenvest KrF på sekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Torstein Mentzoni, leder i Bergenvest KrF på sekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Ryktene går og frykten for å bli lurt er til stede. Mange i Hordaland er aggressive og vil ta alt. Da foreslår vi et vedtak om representativitet. Men hvis andre fylker etter oss ikke går for representativitet, vil vi føle oss lurt. Da har vi et sekundærvedtak hvor vinneren tar alt i Hordaland. Det er et kompromissforslag, sa Torstein Mentzoni, leder i Bergen vest KrF, til Dagen.

Trøndelag KrF avviser frykt fra Hordaland

Fylkesleder i Trøndelag KrF, Jon Tviberg, skjønner ikke hvorfor Hordaland KrF fryktet «helrød» delegasjon fra Trøndelag.

Tviberg uttalte til Trønder-Avisa at Trøndelag KrFs fylkesstyre står fast på sin innstilling om forholdstallsvalg i Trøndelag.

– Vi har ingen andre planer enn et forholdstallsvalg. Man vet jo aldri hva som dukker opp av forslag i møtet, men det vet jeg ikke noe om, sa Tviberg.

Fylkesleder angrep Erna

Partiet skal i løpet av lørdagen først stemme over et forslaget om å søke regjeringsmakt – uansett side – satt opp mot forslaget om å «forbli et konstruktivt opposisjonspartiet» på ikke-sosialistisk side, som er lansert av parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan.

Deretter skal medlemmene stemme over om de ønsker regjeringssamarbeid mot venstre eller mot Høyre.

En lang rekke medlemmer tegnet seg raskt på talerlisten og engasjementet var stort for begge ståsted.

– Lenge har jeg forsøkt å bagatellisere ansvaret vårt for Frp-statsråder, jeg har tenkt at jeg må leve med det, fordi situasjonen krever det, men nå ser jeg at situasjonen ikke krever det mer. Hvis vi ikke i denne situasjonen kan prøve ut å gå den andre veien, så er jeg redd vi ikke lenger med troverdighet kan kalle oss et sentrumsparti, uttalte fylkesleder Dag Sele.

Han langet samtidig ut mot statsminister Erna Solberg som han hevdet bedriver «en uverdig aksjonspolitikk» på abortsaken og advarte mot konsekvensene av å stemme nei til Hareide.

– Hvis partiet har råd til å kaste en så rakrygget og idealistisk leder, så er jeg bekymret for partiet, sa Sele.

Jevnt

Lørdagen er den reneste «superlørdagen» i KrF. Hele fem fylkeslag skal ta sine veivalg, flere av dem partiets tyngste som Hordaland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Trøndelag.

Fredag ble det klart at KrFs største fylkeslag Agder valgte tre borgerlige delegater og fem som vil samarbeide med Ap.

Spørsmålet avgjøres til slutt av 190 delegater på landsmøtet 2. november, og 52 av dem velges lørdag.

Styrkeforholdet mellom de to blokkene er svært jevnt, viser oversikter og beregninger fra flere medier.

Fakta om delegater til KrFs landsmøte

158 av 190 delegater er klare til det ekstraordinære landsmøtet 2. november der KrF skal velge om partiet skal samarbeide til høyre, venstre eller fortsette som opposisjonsparti.

* 68 av delegatene tilhører venstresiden og ønsker et samarbeid med Ap, 63 delegater vil gå til høyre. 27 ønsker primært å bli i opposisjon. Av disse vil 20 stemme høyre og 6 venstre som sekundærvalg, mens 1 er usikker.

* Sentralstyret sender 11 delegater: 5 venstre, 5 høyre, mens 1 vil fortsette i opposisjon, men sekundært vil stemme høyre

* Stortingsgruppen sender 4 delegater: 2 venstre, 1 høyre, mens 1 vil fortsette i opposisjon, men sekundært vil stemme høyre

* KrFU sender 12 delegater: 5 venstre, 7 høyre.

* KrF Kvinner sender 12 delegater: 3 venstre, 3 høyre, mens 6 vil forbli i opposisjon. Av disse vil 4 sekundært stemme høyre og 2 sekundært stemme venstre.

* Rogaland sender 16 delegater: 1 venstre, 12 høyre, mens 3 vil forbli i opposisjon, men sekundært vil stemme høyre

* Buskerud sender 6 delegater: 3 venstre, 2 høyre, mens 1 vil forbli i opposisjon, men sekundært vil stemme til venstre.

* Hedmark sender 6 delegater: 4 venstre, 1 høyre, mens 1 vil forbli i opposisjon. men sekundært vil stemme høyre.

* Finnmark sender 4 delegater: Alle 4 venstre.

* Oppland sender 6 delegater: 5 venstre, mens 1 vil forbli i opposisjon. men sekundært vil stemme høyre

* Telemark sender 6 delegater: 2 venstre, 2 høyre, mens 2 vil forbli i opposisjon, men sekundært stemme på hver sin fløy.

* Agder sender 18 delegater. 4 venstre, 9 høyre, mens 5 vil forbli i opposisjon. Av disse vil 1 sekundært stemme venstre, mens 4 vil stemme høyre.

* Hordaland sender 14 delegater. 5 venstre, 8 høyre, mens 1 vil forbli i opposisjon. men sekundært vil stemme høyre.

* Sogn og Fjordane sender 7 delegater. 4 venstre, 2 høyre, mens 1 vil forbli i opposisjon. Opposisjonskandidaten vil sekundært stemme høyre.

* Møre og Romsdal sender 12 delegater. 4 venstre, 4 høyre og 4 som vil forbli i opposisjon. Av disse vil 2 sekundert stemme høyre og 1 venstre, mens den siste ikke har bestemt seg.

* Trøndelag sender 13 delegater. 11 venstre, 2 høyre.

* Troms sender 6 delegater. 3 venstre, 3 høyre.

* Nordland sender 6 delegater. Fylkesleder Ingelin Noresjø vil til venstre. Resten blir valgt 28. oktober.

* Akershus sender 9 delegater. Fylkesleder Arne Willy Dahl vil til venstre. Resten blir valgt 29. oktober.

* Oslo sender 7 delegater. Fylkesleder Espen Andreas Hasle vil til venstre. Resten blir valgt 29. oktober.

* Vestfold sender 7 delegater. Fylkesleder Laila Eliassen vil til høyre. Resten blir valgt 29. oktober.

* Østfold sender 8 delegater. Fylkesleder Brynjar Høidebråten vil til høyre. Resten blir valgt 30. oktober.

Kilder: Bergens Tidende / NRK / KrF / NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny konge10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Fem personer alvorlig skadd i trafikkulykke i Austefjorden09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 To personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis
Siste nytt
12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny konge10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeFem personer alvorlig skadd i trafikkulykke i Austefjorden09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeTo personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis
Populært